Skriv nyt emne Svar på emne  [ 24 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: Culottesteg - centrumtemperatur
Indlæg: 7. mar 2008, 17:57 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 12. apr 2007, 21:19
Indlæg: 104
Geografisk sted: Sydjylland
Jeg har tænkt mig at grille en chimichurri marineret okseculotte på vores Weber i morgen. Det er første gang jeg skal bruge stegetermometer - plejer altid at stege på "gefühl". Hvad skal den være på når jeg gerne vil have den rosa - da kæresten desværre hader en alt for rød culottesteg.... :roll:
Det er noget med, at den skal være nogle grader mindre end det den skal ende på, da temperaturen stiger lidt mens den hviler?

Håber, at nogle af Jer ved det - tak :D :D

_________________
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 7. mar 2008, 18:01 
Offline
Snart Superbruger
Snart Superbruger

Tilmeldt: 19. jun 2007, 10:09
Indlæg: 917
Alder: 48
Geografisk sted: Dragør
Meget rødt .......................55 grader
Rødt.................................58 grader
Medium¨...........................63 grader
Gennemstegt (til Mormor)...68 grader

_________________
Hilsen Lucinda :-)

Deaktiveret efter eget ønske


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 7. mar 2008, 18:19 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 12. apr 2007, 21:19
Indlæg: 104
Geografisk sted: Sydjylland
Lucinda skrev:
Meget rødt .......................55 grader
Rødt.................................58 grader
Medium¨...........................63 grader
Gennemstegt (til Mormor)...68 grader



Mange tak for det hurtige svar :D

_________________
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 7. mar 2008, 19:24 
Offline
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 29. apr 2006, 12:03
Indlæg: 4411
Alder: 75
Geografisk sted: Sørninge, Vestsjælland
Her i huset skal "farmor" altså have det meget rødt - så det med mormor temperatur kan I godt glemme :D

_________________
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Smokey Joe Kobber
Tommerup Røger


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 7. mar 2008, 20:11 
Offline
Redaktør
Redaktør
Brugeravatar

Tilmeldt: 24. apr 2007, 00:13
Indlæg: 2334
Alder: 52
Geografisk sted: Hillerød
Ja, ja, Angus. Det burde du vide. Der er himmel vid forskel på mormor og farmor :D

Newyorker, det er rart at høre fra dig igen. :wink:

_________________
Robert


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 7. mar 2008, 20:59 
Offline
Snart Superbruger
Snart Superbruger

Tilmeldt: 19. jun 2007, 10:09
Indlæg: 917
Alder: 48
Geografisk sted: Dragør
Citat:
Her i huset skal "farmor" altså have det meget rødt - så det med mormor temperatur kan I godt glemme


Billede jeg vil ha´rødt kød.....
Billede

_________________
Hilsen Lucinda :-)

Deaktiveret efter eget ønske


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 7. mar 2008, 21:18 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 12. apr 2007, 21:19
Indlæg: 104
Geografisk sted: Sydjylland
[quote="
Newyorker, det er rart at høre fra dig igen. :wink:[/quote]

Mange tak :D :oops: :D

_________________
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Culottesteg - centrumtemperatur
Indlæg: 7. mar 2008, 21:38 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 27. dec 2006, 23:46
Indlæg: 401
Alder: 42
Geografisk sted: Bornholm
newyorkerbyheart skrev:

Håber, at nogle af Jer ved det - tak :D :D


Hej, var faktisk inde på din hjemmeisde forleden. Tør ikke sige hvorfor jeg fandt den, men det var noget med mad og google ;-)

Jeg plejer at give den til 58 grader og lade den hvile i et kvarter og så er den perfekt rosa.

_________________
Mvh Frank, Bornholm
Weber Platinum 57, One Touch Silver 57, Go Anywhere, Q100, Q300


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 7. mar 2008, 22:03 
Offline
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 23. apr 2006, 11:17
Indlæg: 1330
Alder: 36
Geografisk sted: Ølstykke
Man skal måske sige at den temperatur der er angivet er sluttemperatur, og ikke den man skal tage den af grillen og lade det hvile ved, da der kan stige adskillige grader ved.

_________________
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 7. mar 2008, 22:14 
Offline
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 29. apr 2006, 12:03
Indlæg: 4411
Alder: 75
Geografisk sted: Sørninge, Vestsjælland
Lucinda skrev:
Citat:
Her i huset skal "farmor" altså have det meget rødt - så det med mormor temperatur kan I godt glemme


Billede jeg vil ha´rødt kød.....
Billede


Godt Lucinda :D

Jeg elsker f.eks. tatar med det hele :lol: :lol:

_________________
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Smokey Joe Kobber
Tommerup Røger


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 7. mar 2008, 22:47 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 12. apr 2007, 21:19
Indlæg: 104
Geografisk sted: Sydjylland
donjensen skrev:
Man skal måske sige at den temperatur der er angivet er sluttemperatur, og ikke den man skal tage den af grillen og lade det hvile ved, da der kan stige adskillige grader ved.


Hmm, hvad skal jeg så tage den af ved? :oops:

_________________
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Culottesteg - centrumtemperatur
Indlæg: 7. mar 2008, 22:48 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 12. apr 2007, 21:19
Indlæg: 104
Geografisk sted: Sydjylland
FnkyFrank skrev:
newyorkerbyheart skrev:

Håber, at nogle af Jer ved det - tak :D :D


Hej, var faktisk inde på din hjemmeisde forleden. Tør ikke sige hvorfor jeg fandt den, men det var noget med mad og google ;-)

Jeg plejer at give den til 58 grader og lade den hvile i et kvarter og så er den perfekt rosa.


Håber, at du fandt hvad du søgte - og at du kunne lide det :lol:

Tak for tippet :D

_________________
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 7. mar 2008, 22:53 
Offline
Administrator
Administrator
Brugeravatar

Tilmeldt: 21. apr 2006, 22:47
Indlæg: 12511
Alder: 40
Geografisk sted: Helsinge/Skærød
Hej Newyorker

Den skal tages af 3 grader før den ønskede temperatur. Efter 15-20 minutters hviletid er den steget de sidste grader.

Du må i praksis først begynde at skære kødet ud når temperaturen er begyndt at falde igen...

Ps. Tillykke med din placering i blog-konkurrencen...

_________________
Billede
KCBS certified BBQ judge
Jeg anbefaler alle at læse Grillguru.dk's etiske regler... Klik her


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 7. mar 2008, 22:56 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 12. apr 2007, 21:19
Indlæg: 104
Geografisk sted: Sydjylland
grillguru skrev:
Hej Newyorker

Den skal tages af 3 grader før den ønskede temperatur. Efter 15-20 minutters hviletid er den steget de sidste grader.

Du må i praksis først begynde at skære kødet ud når temperaturen er begyndt at falde igen...

Ps. Tillykke med din placering i blog-konkurrencen...


ok, tak :-D - også for lykønskningen :-D

_________________
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 8. mar 2008, 03:42 
Offline
Redaktør
Redaktør
Brugeravatar

Tilmeldt: 13. maj 2006, 20:01
Indlæg: 5262
Alder: 49
Geografisk sted: odsherred
For flot rosa tager jeg den af ved 55, så stiger den måske til 58 deromkring.
Det kan være en stor indvendig overvindelse/kamp/vurdering man har med sig selv, for
kødet kan nå 55 på 30 minutter eller mindre... "og det kan jo ikk være rigtigt!!!"
men det kan det altså!!! ;-)

_________________
m v h
thorsten
holbæk odsherred hypnose


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 8. mar 2008, 10:35 
Offline
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 23. apr 2006, 11:17
Indlæg: 1330
Alder: 36
Geografisk sted: Ølstykke
kamado skrev:
For flot rosa tager jeg den af ved 55, så stiger den måske til 58 deromkring.
Det kan være en stor indvendig overvindelse/kamp/vurdering man har med sig selv, for
kødet kan nå 55 på 30 minutter eller mindre... "og det kan jo ikk være rigtigt!!!"
men det kan det altså!!! ;-)


Præcis......jeg har prøvet den med at tænke eiiijjjj det kan ikke være rigtigt og så lige give den 20 min mere. Jeg har så også prøvet det den anden vej hvor termometret var monteret forkert :oops:

_________________
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 8. mar 2008, 11:09 
Offline
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 11. sep 2007, 20:07
Indlæg: 1997
Alder: 37
Geografisk sted: Ikast
Ja det er vigtigt at termometeret er placeret rimeligt præcis i midten, ellers får den ikke varme nok.

_________________
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Platinum
One-Touch Silver 57
Go Anywhere
Smokey Joe
Q320
JBI Smoker
JBI Røgekit


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 8. mar 2008, 11:41 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 2. jun 2007, 10:15
Indlæg: 218
Alder: 37
Geografisk sted: Ikast
Jeg lavede selv en culotte i går, og jeg tog den af ved 53 grader, da vi godt kan lide det godt rødt. Den fik lov at hvile i 20 minutter, og den var helt perfekt hvis man kan lide rødt kød. Den var dog ikke FOR rød, bare perfekt!

_________________
/Jan

Primo Oval XL med CyberQ II
Weber Performer Touch-N-Go med JBI forlænger og Smokegulator
Outdoorchef City gas grill


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 8. mar 2008, 12:01 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 12. apr 2007, 21:19
Indlæg: 104
Geografisk sted: Sydjylland
Tak for Jeres hjælp :D Hvor er det fantastisk at I er så hjælpsomme - jeg skal nok give Jer en tilbagemelding om hvordan det går - og så må jeg huske at montere kødtermometeret rigtigt......

Nogen ideer til det forøvrigt?

Vil lige fortælle Jer aftenens menu:

Forret: små brødhapsere med blomkålspure, artiskok og tigerrejer

Hovedret: grillet chimichurri marinaret culottesteg, ovnstegte kartofler, pastinak og gulerødder, dertil lækker salat.

Dessert: Frugtsalat med frisk ananas, æbler, blommer, kiwi, stjernefrugt, vindruer, pærer og god mørk chokolade, dertil hjemmelavet råcreme

_________________
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 8. mar 2008, 15:38 
Offline
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 17. feb 2007, 13:54
Indlæg: 1660
Alder: 43
Geografisk sted: Helsinge
Jeg vil lige komme med lidt mere input
ang.hvor meget temp stiger i hviletiden
hvis man steger meget varmt 250 grader + kan den stige helt op til 8-10 grader
steger man ved 180-220 grader ca 3-5 grader
steger man low-slow 110-150 grader stiger den faktisk ikke. max 1-2 grader
Men skal dog hvile alligevel før man skær ud
poy poy med det :D

_________________
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 8. mar 2008, 16:51 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 12. apr 2007, 21:19
Indlæg: 104
Geografisk sted: Sydjylland
ggf skrev:
Jeg vil lige komme med lidt mere input
ang.hvor meget temp stiger i hviletiden
hvis man steger meget varmt 250 grader + kan den stige helt op til 8-10 grader
steger man ved 180-220 grader ca 3-5 grader
steger man low-slow 110-150 grader stiger den faktisk ikke. max 1-2 grader
Men skal dog hvile alligevel før man skær ud
poy poy med det :D


Ok, tak :D Jeg har desværre ikke temperatur måler på Weber'en, så jeg må håbe det bedste.....

_________________
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 10. mar 2008, 23:32 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 12. apr 2007, 21:19
Indlæg: 104
Geografisk sted: Sydjylland
Her kommer lige billederne fra i lørdags af den chimichurri marinerede culottesteg - det blev SUPER godt :D

Forret var: rejesnacks med artiskok og blomkålscreme
opskrift kan ses her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/20 ... s-med.html


Hovedret: chimichurrimarineret culottesteg med ovnbagte rodfrugter, grillede asparges med bacon, skysauce og salat
Opskrift kan ses her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/20 ... hurri.html

Dessert: frugtsalat med råcreme
opskrift kan ses her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/20 ... d-mrk.html

Billede
Billede
Billede
Billede
Billede
Billede

_________________
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 10. mar 2008, 23:44 
Offline
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Brugeravatar

Tilmeldt: 17. feb 2007, 13:54
Indlæg: 1660
Alder: 43
Geografisk sted: Helsinge
Mums ser godt ud :savl2: :savl2:
Og du fik styr på temperaturen?

_________________
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008


Top
 Profil My GrillGalleri  
 
 Titel:
Indlæg: 11. mar 2008, 12:38 
Offline
Rutineret medlem
Rutineret medlem

Tilmeldt: 12. apr 2007, 21:19
Indlæg: 104
Geografisk sted: Sydjylland
ggf skrev:
Mums ser godt ud :savl2: :savl2:
Og du fik styr på temperaturen?


Njaa, jeg ville gerne have haft den mere rød - men kæresten og hans kammerat var godt tilfredse, for det er lige sådan de kan lide det :-D

_________________
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 24 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 0 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Grillguru.dk er grundlagt i 2005 og drives privat af Johnny Larsen (Guruen) og foreningen "Grillgurus Venner".
Programmeret med hjælp fra Andreas Nexmann, samt diverse MODS.
Powered by phpBB © 2000 - 2011 phpBB Group || Design FIsubBlack2 & subSilver2.
Danish translation by Olympus DK Team