Culottesteg - centrumtemperatur

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere

Emneforfatter
newyorkerbyheart
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104
Kontakt:

Culottesteg - centrumtemperatur

Indlæg#1 » 7. mar 2008, 16:57

Jeg har tænkt mig at grille en chimichurri marineret okseculotte på vores Weber i morgen. Det er første gang jeg skal bruge stegetermometer - plejer altid at stege på "gefühl". Hvad skal den være på når jeg gerne vil have den rosa - da kæresten desværre hader en alt for rød culottesteg.... :roll:
Det er noget med, at den skal være nogle grader mindre end det den skal ende på, da temperaturen stiger lidt mens den hviler?

Håber, at nogle af Jer ved det - tak :D :D
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


Lucinda
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 902
Kontakt:

Indlæg#2 » 7. mar 2008, 17:01

Meget rødt .......................55 grader
Rødt.................................58 grader
Medium¨...........................63 grader
Gennemstegt (til Mormor)...68 grader
Hilsen Lucinda :-)

Deaktiveret efter eget ønske


Emneforfatter
newyorkerbyheart
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104
Kontakt:

Indlæg#3 » 7. mar 2008, 17:19

Lucinda skrev:Meget rødt .......................55 grader
Rødt.................................58 grader
Medium¨...........................63 grader
Gennemstegt (til Mormor)...68 grader



Mange tak for det hurtige svar :D
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#4 » 7. mar 2008, 18:24

Her i huset skal "farmor" altså have det meget rødt - så det med mormor temperatur kan I godt glemme :D
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Indlæg#5 » 7. mar 2008, 19:11

Ja, ja, Angus. Det burde du vide. Der er himmel vid forskel på mormor og farmor :D

Newyorker, det er rart at høre fra dig igen. :wink:
Robert


Lucinda
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 902
Kontakt:

Indlæg#6 » 7. mar 2008, 19:59

Her i huset skal "farmor" altså have det meget rødt - så det med mormor temperatur kan I godt glemme


Billede jeg vil ha´rødt kød.....
Billede
Hilsen Lucinda :-)

Deaktiveret efter eget ønske


Emneforfatter
newyorkerbyheart
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104
Kontakt:

Indlæg#7 » 7. mar 2008, 20:18

[quote="
Newyorker, det er rart at høre fra dig igen. :wink:[/quote]

Mange tak :D :oops: :D
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


FnkyFrank
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 377

Re: Culottesteg - centrumtemperatur

Indlæg#8 » 7. mar 2008, 20:38

newyorkerbyheart skrev:
Håber, at nogle af Jer ved det - tak :D :D


Hej, var faktisk inde på din hjemmeisde forleden. Tør ikke sige hvorfor jeg fandt den, men det var noget med mad og google ;-)

Jeg plejer at give den til 58 grader og lade den hvile i et kvarter og så er den perfekt rosa.
Mvh Frank, Bornholm
Weber Platinum 57, One Touch Silver 57, Go Anywhere, Q100, Q300

Brugeravatar

donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1280

Indlæg#9 » 7. mar 2008, 21:03

Man skal måske sige at den temperatur der er angivet er sluttemperatur, og ikke den man skal tage den af grillen og lade det hvile ved, da der kan stige adskillige grader ved.
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#10 » 7. mar 2008, 21:14

Lucinda skrev:
Her i huset skal "farmor" altså have det meget rødt - så det med mormor temperatur kan I godt glemme


Billede jeg vil ha´rødt kød.....
Billede


Godt Lucinda :D

Jeg elsker f.eks. tatar med det hele :lol: :lol:
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn


Emneforfatter
newyorkerbyheart
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104
Kontakt:

Indlæg#11 » 7. mar 2008, 21:47

donjensen skrev:Man skal måske sige at den temperatur der er angivet er sluttemperatur, og ikke den man skal tage den af grillen og lade det hvile ved, da der kan stige adskillige grader ved.


Hmm, hvad skal jeg så tage den af ved? :oops:
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


Emneforfatter
newyorkerbyheart
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104
Kontakt:

Re: Culottesteg - centrumtemperatur

Indlæg#12 » 7. mar 2008, 21:48

FnkyFrank skrev:
newyorkerbyheart skrev:
Håber, at nogle af Jer ved det - tak :D :D


Hej, var faktisk inde på din hjemmeisde forleden. Tør ikke sige hvorfor jeg fandt den, men det var noget med mad og google ;-)

Jeg plejer at give den til 58 grader og lade den hvile i et kvarter og så er den perfekt rosa.


Håber, at du fandt hvad du søgte - og at du kunne lide det :lol:

Tak for tippet :D
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10433
Kontakt:

Indlæg#13 » 7. mar 2008, 21:53

Hej Newyorker

Den skal tages af 3 grader før den ønskede temperatur. Efter 15-20 minutters hviletid er den steget de sidste grader.

Du må i praksis først begynde at skære kødet ud når temperaturen er begyndt at falde igen...

Ps. Tillykke med din placering i blog-konkurrencen...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Emneforfatter
newyorkerbyheart
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104
Kontakt:

Indlæg#14 » 7. mar 2008, 21:56

grillguru skrev:Hej Newyorker

Den skal tages af 3 grader før den ønskede temperatur. Efter 15-20 minutters hviletid er den steget de sidste grader.

Du må i praksis først begynde at skære kødet ud når temperaturen er begyndt at falde igen...

Ps. Tillykke med din placering i blog-konkurrencen...


ok, tak :-D - også for lykønskningen :-D
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4851

Indlæg#15 » 8. mar 2008, 02:42

For flot rosa tager jeg den af ved 55, så stiger den måske til 58 deromkring.
Det kan være en stor indvendig overvindelse/kamp/vurdering man har med sig selv, for
kødet kan nå 55 på 30 minutter eller mindre... "og det kan jo ikk være rigtigt!!!"
men det kan det altså!!! ;-)

Brugeravatar

donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1280

Indlæg#16 » 8. mar 2008, 09:35

kamado skrev:For flot rosa tager jeg den af ved 55, så stiger den måske til 58 deromkring.
Det kan være en stor indvendig overvindelse/kamp/vurdering man har med sig selv, for
kødet kan nå 55 på 30 minutter eller mindre... "og det kan jo ikk være rigtigt!!!"
men det kan det altså!!! ;-)


Præcis......jeg har prøvet den med at tænke eiiijjjj det kan ikke være rigtigt og så lige give den 20 min mere. Jeg har så også prøvet det den anden vej hvor termometret var monteret forkert :oops:
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri

Brugeravatar

Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#17 » 8. mar 2008, 10:09

Ja det er vigtigt at termometeret er placeret rimeligt præcis i midten, ellers får den ikke varme nok.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


JanLund
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 212

Indlæg#18 » 8. mar 2008, 10:41

Jeg lavede selv en culotte i går, og jeg tog den af ved 53 grader, da vi godt kan lide det godt rødt. Den fik lov at hvile i 20 minutter, og den var helt perfekt hvis man kan lide rødt kød. Den var dog ikke FOR rød, bare perfekt!
/Jan


Emneforfatter
newyorkerbyheart
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104
Kontakt:

Indlæg#19 » 8. mar 2008, 11:01

Tak for Jeres hjælp :D Hvor er det fantastisk at I er så hjælpsomme - jeg skal nok give Jer en tilbagemelding om hvordan det går - og så må jeg huske at montere kødtermometeret rigtigt......

Nogen ideer til det forøvrigt?

Vil lige fortælle Jer aftenens menu:

Forret: små brødhapsere med blomkålspure, artiskok og tigerrejer

Hovedret: grillet chimichurri marinaret culottesteg, ovnstegte kartofler, pastinak og gulerødder, dertil lækker salat.

Dessert: Frugtsalat med frisk ananas, æbler, blommer, kiwi, stjernefrugt, vindruer, pærer og god mørk chokolade, dertil hjemmelavet råcreme
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Indlæg#20 » 8. mar 2008, 14:38

Jeg vil lige komme med lidt mere input
ang.hvor meget temp stiger i hviletiden
hvis man steger meget varmt 250 grader + kan den stige helt op til 8-10 grader
steger man ved 180-220 grader ca 3-5 grader
steger man low-slow 110-150 grader stiger den faktisk ikke. max 1-2 grader
Men skal dog hvile alligevel før man skær ud
poy poy med det :D
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008


Emneforfatter
newyorkerbyheart
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104
Kontakt:

Indlæg#21 » 8. mar 2008, 15:51

ggf skrev:Jeg vil lige komme med lidt mere input
ang.hvor meget temp stiger i hviletiden
hvis man steger meget varmt 250 grader + kan den stige helt op til 8-10 grader
steger man ved 180-220 grader ca 3-5 grader
steger man low-slow 110-150 grader stiger den faktisk ikke. max 1-2 grader
Men skal dog hvile alligevel før man skær ud
poy poy med det :D


Ok, tak :D Jeg har desværre ikke temperatur måler på Weber'en, så jeg må håbe det bedste.....
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........


Emneforfatter
newyorkerbyheart
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104
Kontakt:

Indlæg#22 » 10. mar 2008, 22:32

Her kommer lige billederne fra i lørdags af den chimichurri marinerede culottesteg - det blev SUPER godt :D

Forret var: rejesnacks med artiskok og blomkålscreme
opskrift kan ses her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/20 ... s-med.html


Hovedret: chimichurrimarineret culottesteg med ovnbagte rodfrugter, grillede asparges med bacon, skysauce og salat
Opskrift kan ses her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/20 ... hurri.html

Dessert: frugtsalat med råcreme
opskrift kan ses her: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/20 ... d-mrk.html

Billede
Billede
Billede
Billede
Billede
Billede
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Indlæg#23 » 10. mar 2008, 22:44

Mums ser godt ud :savl2: :savl2:
Og du fik styr på temperaturen?
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008


Emneforfatter
newyorkerbyheart
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104
Kontakt:

Indlæg#24 » 11. mar 2008, 11:38

ggf skrev:Mums ser godt ud :savl2: :savl2:
Og du fik styr på temperaturen?


Njaa, jeg ville gerne have haft den mere rød - men kæresten og hans kammerat var godt tilfredse, for det er lige sådan de kan lide det :-D
Kig forbi min madblog hvor der er MASSER af opskrifter, mad osv. :-)
http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com


Misund ikke andre deres lykke, du kender ikke deres sorger........

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Yahoo [Bot] og 2 gæster