Røgede spareribs..

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere

Emneforfatter
JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Røgede spareribs..

Indlæg#1 » 17. apr 2007, 19:45

Røgede spareribs i JBI forlængeren.

Jeg var i metro og købe en kasse Franske kamben.. de er bare gode!

I Amerika har de en konkurrence der hedder BRITU (Best Ribs In The Univers) - jeg har kopieret opskriften.

Først ingredienserne:

Dry ryb:
1,5 spsk. sukker
1.5 spsk. maldon salt. (ingen undtagelse)
15 gram brun sukker – tørret
4 tsk. Chili pulver
2 tsk. Spidskommen
1 tsk. Accent (MSG) (det 3 krydderi)
1 tsk. Cayenne peber
1 tsk. Frisk kværnet sort peber
1 tsk. Hvisløgspulver
1 tsk. Løgpulver


BBQ sauce:
½ dl. olivenolie
3 spsk. Canadisk ahorn sirup.
2 dl. tomatketchup
2 spsk. brun farin
2 spsk. sød sojasauce
1 spsk. worcestershire sauce
1 tsk. cayennepeber
2 fed knust hvidløg eller 2 spsk. hvidløgspulver
en smule knust chili
2 tsk. løgpulver
1 tsk. edelsüss paprika (også kaldet delikatesse pakrika)
salt
peber

Hinden fjernes fra benene:

Billede

ser de ikke bare lækre ud...:
Gnides med tør-rubben. ikke overdrevet!
Billede

Stilles på højkant med en pind igenem:

Billede

Grillen sættes op i murstenskvadrat-mode.. med et helt rør tændte briketter.
Et par klodser (tørre) træklumper kommes på, og grillen skal stå 15-20 min. indtil den værste røg har lagt sig.:

Billede

Den nederste rist lægges på:

Billede

Stenene sættes således:

Billede

Ovenpå de 2 øverste sten sættes et stort fad (skal rumme 3 L vand)
den øverste rist lægges i, og spareribsene ovenpå.
Det øverste spjæld skal stå helt åbent, det nederste skal være helt lukket

Billede.

Tilbehør efter lyst kommes på:

Billede

Efter 3-3,5 time er benene klar, og først nu får de en pensling med BBQ saucen lige før servering. Resten af saucen stilles på bordet.

Billede

Så guffer vi...

Billede

Bøvs....
Billede
Senest rettet af JBI 17. apr 2007, 19:52, rettet i alt 1 gang.
Billede Billede
JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Re: Røgede spareribs..

Indlæg#2 » 17. apr 2007, 19:52

jbi skrev:1 tsk. Accent (MSG)


Var det jysk accent du brugte da du lavede rubben...... :wink:

Ser hammer godt ud Jbi......Eddy gav mig 5 kokkehuer tidligere, nu er det vist på tide at give stafetten videre.....

Billede
Anders


Emneforfatter
JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Re: Røgede spareribs..

Indlæg#3 » 17. apr 2007, 19:54

Chefen skrev:
jbi skrev:1 tsk. Accent (MSG)


Var det jysk accent du brugte da du lavede rubben...... :wink:

Ser hammer godt ud Jbi......Eddy gav mig 5 kokkehuer tidligere, nu er det vist på tide at give stafetten videre.....

Billede


Jeg var vidst igang med at rette/tilføje under dette punkt da du trykkede send... :wink:
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4851

Indlæg#4 » 17. apr 2007, 21:27

det er virkelig vildt som det forlængerrør giver weberen en ny dimention!
Kender godt den med "best ribs in the universe". MMMMMMMM
--har vist oss et par bileder som dine med en 2 årig og 5-årig der
mums spiser kamben haha, er det ikke bare skønt når ungerne
vokser op med barbeque, maden der smager af meget mere...!!!
Glæder mig til vi træffes på ledreborg :-)


Bo E. Pedersen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 32

Indlæg#5 » 17. apr 2007, 21:29

Det er søreme avanceret grillteknik. Godt gennemtænkt. Og det ser godt ud. Også selv om jeg som kætter ikke er vild med spareribs :D.

Bo


sonnym
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 560

Indlæg#6 » 17. apr 2007, 21:35

ÅÅÅRRRHHH det ser godt ud. Hvad gør vi stakler som ikke har en møbelfarbrikant i baghånden...? kan vi bare bruge Hicory chips som er våde, og evt. starte lidt før... eller er grillen måske for varm i starten?? :?
/Sonny
Nylig tilbagevendt Weberfreak...

Rigtige Weberfreaks har brændsår, og elsker det :-)


Meyer
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 968

Indlæg#7 » 17. apr 2007, 23:08

Hej JBI,

Det ser som sædvanligt lækkert ud!!

Jeg har prøvet BRITU flere gange, opskriften hentede jeg fra www.virtualweberbullet.com
Med venlig hilsen

-Meyer


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#8 » 18. apr 2007, 07:52

-
Senest rettet af EddyTheMadChef 16. okt 2008, 17:00, rettet i alt 1 gang.
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3142
Kontakt:

Indlæg#9 » 18. apr 2007, 08:02

Hej JBI !!!
det ser godt nok lækkert ud, hvordan var det med briketterne var det med en påfyldning eller tilføjede du flere i løbet af de 3 -3,5 timer ?
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.


Emneforfatter
JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#10 » 18. apr 2007, 08:48

mtl skrev:Hej JBI !!!
det ser godt nok lækkert ud, hvordan var det med briketterne var det med en påfyldning eller tilføjede du flere i løbet af de 3 -3,5 timer ?


Det var en enkelt påfyldning, og den kunne sagtens have kørt videre et par timer eller mere.
Der fordamper ca. 1L vand i timen, så husk at fylde på med kold vand.
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


sonnym
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 560

Indlæg#11 » 18. apr 2007, 08:59

Hej JBI
De der kamben i METRO, er de på frost eller hva'? jeg må have dem.... ser alt for lækkert ud...
/Sonny
Nylig tilbagevendt Weberfreak...

Rigtige Weberfreaks har brændsår, og elsker det :-)


Emneforfatter
JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#12 » 18. apr 2007, 09:10

sonnym skrev:Hej JBI
De der kamben i METRO, er de på frost eller hva'? jeg må have dem.... ser alt for lækkert ud...


Hej.

Ja, de er frosne i kasser med 18-20 stk. i hver.

Hvis du køber dem i Metro Århus skal du lige have fat i en slagter og spørge efter Franske kamben.
De ligger ikke fremme i diskerne, men ude i det store fryserum.

Sidste sommer var der udsolgt i lange perioder....
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


sonnym
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 560

Indlæg#13 » 18. apr 2007, 09:14

jbi skrev:
sonnym skrev:Hej JBI
De der kamben i METRO, er de på frost eller hva'? jeg må have dem.... ser alt for lækkert ud...


Hej.

Ja, de er frosne i kasser med 18-20 stk. i hver.

Hvis du køber dem i Metro Århus skal du lige have fat i en slagter og spørge efter Franske kamben.
De ligger ikke fremme i diskerne, men ude i det store fryserum.

Sidste sommer var der udsolgt i lange perioder....


Tak for tippet... vil hente nogle i dag :roll:
/Sonny
Nylig tilbagevendt Weberfreak...

Rigtige Weberfreaks har brændsår, og elsker det :-)


jank
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 32

Indlæg#14 » 18. apr 2007, 09:39

Hej jbi

Huha det ser godt ud. Jeg må også se og tage mig sammen til at få brugt de kamben jeg har i fryseren.

Jeg synes den forlænger bliver mere og mere attraktiv... Men alt det med murstenene - er det noget du selv har eksperimenteret dig til eller er der nogle sider, hvor man kan læse lidt om det ?

Og så kan man også bruge den til rotisserie... ja den er jo nærmest uundværlig :)

Hilsen Jan


Emneforfatter
JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#15 » 18. apr 2007, 11:13

jank skrev:Men alt det med murstenene - er det noget du selv har eksperimenteret dig til eller er der nogle sider, hvor man kan læse lidt om det ?


Jeg tror ikke du finder andre sider med mursten i weberen... :o
Det var en idé jeg fik, og det virker super godt.

Jeg har lige sendt nogle forlængere i går, men har da stadig et par stykker på lager 8) du siger bare til hvis du skal have en.
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


sonnym
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 560

Indlæg#16 » 18. apr 2007, 11:16

jbi skrev:
jank skrev:Men alt det med murstenene - er det noget du selv har eksperimenteret dig til eller er der nogle sider, hvor man kan læse lidt om det ?


Jeg tror ikke du finder andre sider med mursten i weberen... :o
Det var en idé jeg fik, og det virker super godt.

Jeg har lige sendt nogle forlængere i går, men har da stadig et par stykker på lager 8) du siger bare til hvis du skal have en.


Hej JBI

Hvis du har flere forlængere på lager, vil jeg gerne købe en mere??!
/Sonny
Nylig tilbagevendt Weberfreak...

Rigtige Weberfreaks har brændsår, og elsker det :-)


Emneforfatter
JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#17 » 18. apr 2007, 12:01

sonnym skrev:
jbi skrev:
jank skrev:Men alt det med murstenene - er det noget du selv har eksperimenteret dig til eller er der nogle sider, hvor man kan læse lidt om det ?


Jeg tror ikke du finder andre sider med mursten i weberen... :o
Det var en idé jeg fik, og det virker super godt.

Jeg har lige sendt nogle forlængere i går, men har da stadig et par stykker på lager 8) du siger bare til hvis du skal have en.


Hej JBI

Hvis du har flere forlængere på lager, vil jeg gerne købe en mere??!


Skal du holde stor fest?
Jo, jeg har et par stykker endnu - jeg ligger en fra til dig.
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


malou
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Indlæg#18 » 18. apr 2007, 13:09

De ser rigtig gode ud dine kamben. Er det muligt at købe en forlænger? C.B


Emneforfatter
JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#19 » 18. apr 2007, 13:45

malou skrev:De ser rigtig gode ud dine kamben. Er det muligt at købe en forlænger? C.B


Hej.

Det er det bestemt.
Jeg har sendt dig en PM (privat besked)
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


Emneforfatter
JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#20 » 18. apr 2007, 13:56

sonnym skrev:Hvad gør vi stakler som ikke har en møbelfarbrikant i baghånden...? kan vi bare bruge Hicory chips som er våde, og evt. starte lidt før... eller er grillen måske for varm i starten?? :?


Hvis du bruger hicory-flis, er du nok nødt til at ligge det på med mellemrum så det ikke brænder op med det samme.

Man kan også bruge andre træsorter som f.eks bøgetræ.
Bøg har jeg brugt med stor sussec til diverse røgvarer.
Bøgetræ burde være rimelig let at finde nogle klumper/stykker af.
De må naturligvis ikke være lakerede eller behandlet på andre måder,
ligesom det ikke må være savet med en oliesmurt sav (motorsav f.eks)

Hvis du kommer forbi inden weekenden, kan du få et par håndfulde hicory af mig.
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2768

Indlæg#21 » 15. maj 2007, 08:52

JBI jeg spurgte andet sted om temperaturen lå konstant under forløbet, det gjorden den svarede du.

Men hvad var temperaturen :)


PS: Købte en sæk kul i går, så efter denne uges stabasser med fødselsdage og barnedåbe i hobetal, så skal Minion metoden testet med et kammer af mursten med kul istedet for briketter.
Har jo 15kg der skal forvandles til Pulled Pork til en 30 års fødselsdag.


Emneforfatter
JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#22 » 15. maj 2007, 09:14

Jeg mener det var 120 grader jeg gav dem 3 timer, og 140-160 grader de sidste 20-30 min.
Så vidt jeg husker var det samme dag hvor "Morten L" var forbi og hente en forlænger - måske han husker den først målte temperatur bedre end jeg.
Jeg viste ham opsætningen, og efter en sodavands tid (30 min. ca.) kiggede vi igen, og temperaturen stod på nøjagtig det samme.
Det gjorde den stort set de næste par timer.

Inden du klodser op med sten, så juster bundspjældet så vingerne lige akkurat dækker hullerne, og marker håndtagets placering.
drej spjældet så hullerne er åbne, og marker igen her.
Dette gør det let for dig at vurdere hvor mange % luft den får.
Husk at noter resultatet, og giv det videre... :wink:
Jeg er spændt på at høre om resultatet med trækul - jeg er sikker på det bliver en stor sussec!

Det kan godt være mange syntes det er "best ribs in the univers" (BRITU), og bevares... de smager da fantastisk godt, men
sidst vi fik ben gav jeg dem marinade undervejs, hvilket jeg syntes var bedre.

Jeg kan virkelig anbefale denne BBQ marinade (som også er sauce til bordet) , det er definativt den bedste jeg har smagt til spareribs - prøv den:

BBQ sauce:
½ dl. olivenolie
3 spsk. Canadisk ahorn sirup.
2 dl. tomatketchup
2 spsk. brun farin
2 spsk. sød sojasauce
1 spsk. worcestershire sauce
1 tsk. cayennepeber
2 fed knust hvidløg eller 2 spsk. hvidløgspulver
en smule knust chili
2 tsk. løgpulver
1 tsk. edelsüss paprika (også kaldet delikatesse pakrika)
salt
peber

uha.. får pludselig en trang til spareribs igen... det må hellere på grillen i aften
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


sonnym
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 560

Indlæg#23 » 15. maj 2007, 11:26

jbi skrev:Jeg mener det var 120 grader jeg gav dem 3 timer, og 140-160 grader de sidste 20-30 min.
Så vidt jeg husker var det samme dag hvor "Morten L" var forbi og hente en forlænger - måske han husker den først målte temperatur bedre end jeg.
Jeg viste ham opsætningen, og efter en sodavands tid (30 min. ca.) kiggede vi igen, og temperaturen stod på nøjagtig det samme.
Det gjorde den stort set de næste par timer.

Inden du klodser op med sten, så juster bundspjældet så vingerne lige akkurat dækker hullerne, og marker håndtagets placering.
drej spjældet så hullerne er åbne, og marker igen her.
Dette gør det let for dig at vurdere hvor mange % luft den får.
Husk at noter resultatet, og giv det videre... :wink:
Jeg er spændt på at høre om resultatet med trækul - jeg er sikker på det bliver en stor sussec!

Det kan godt være mange syntes det er "best ribs in the univers" (BRITU), og bevares... de smager da fantastisk godt, men
sidst vi fik ben gav jeg dem marinade undervejs, hvilket jeg syntes var bedre.

Jeg kan virkelig anbefale denne BBQ marinade (som også er sauce til bordet) , det er definativt den bedste jeg har smagt til spareribs - prøv den:

BBQ sauce:
½ dl. olivenolie
3 spsk. Canadisk ahorn sirup.
2 dl. tomatketchup
2 spsk. brun farin
2 spsk. sød sojasauce
1 spsk. worcestershire sauce
1 tsk. cayennepeber
2 fed knust hvidløg eller 2 spsk. hvidløgspulver
en smule knust chili
2 tsk. løgpulver
1 tsk. edelsüss paprika (også kaldet delikatesse pakrika)
salt
peber

uha.. får pludselig en trang til spareribs igen... det må hellere på grillen i aften


Kan kun tilslutte mig, lavede her i weekenden, den bbq-marinade er super god, og stegemetoden fungerer perfekt, blot husk at fylde vand på undervejs, benene bliver dampet og røget på samme tid og supersaftige..... mums
/Sonny
Nylig tilbagevendt Weberfreak...

Rigtige Weberfreaks har brændsår, og elsker det :-)

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4042

Indlæg#24 » 15. maj 2007, 11:31

jbi skrev:Jeg mener det var 120 grader jeg gav dem 3 timer, og 140-160 grader de sidste 20-30 min.
Så vidt jeg husker var det samme dag hvor "Morten L" var forbi og hente en forlænger - måske han husker den først målte temperatur bedre end jeg.
Jeg viste ham opsætningen, og efter en sodavands tid (30 min. ca.) kiggede vi igen, og temperaturen stod på nøjagtig det samme.
Det gjorde den stort set de næste par timer.

Inden du klodser op med sten, så juster bundspjældet så vingerne lige akkurat dækker hullerne, og marker håndtagets placering.
drej spjældet så hullerne er åbne, og marker igen her.
Dette gør det let for dig at vurdere hvor mange % luft den får.
Husk at noter resultatet, og giv det videre... :wink:
Jeg er spændt på at høre om resultatet med trækul - jeg er sikker på det bliver en stor sussec!

Det kan godt være mange syntes det er "best ribs in the univers" (BRITU), og bevares... de smager da fantastisk godt, men
sidst vi fik ben gav jeg dem marinade undervejs, hvilket jeg syntes var bedre.

Jeg kan virkelig anbefale denne BBQ marinade (som også er sauce til bordet) , det er definativt den bedste jeg har smagt til spareribs - prøv den:

BBQ sauce:
½ dl. olivenolie
3 spsk. Canadisk ahorn sirup.
2 dl. tomatketchup
2 spsk. brun farin
2 spsk. sød sojasauce
1 spsk. worcestershire sauce
1 tsk. cayennepeber
2 fed knust hvidløg eller 2 spsk. hvidløgspulver
en smule knust chili
2 tsk. løgpulver
1 tsk. edelsüss paprika (også kaldet delikatesse pakrika)
salt
peber

uha.. får pludselig en trang til spareribs igen... det må hellere på grillen i aften


Nope!

Den dag stod der sprængt oksefilet på menuen :D

http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic ... highlight=


Emneforfatter
JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#25 » 15. maj 2007, 19:17

jbi skrev:uha.. får pludselig en trang til spareribs igen... det må hellere på grillen i aften


som sagt, så gjort..

Benene blev taget op af fryseren i morges, og gnedet med tør-rubben kl. 14.00 hvor de næsten var tøet op.
husk at hive hinden på bagsiden af!.
Kommes på grillen i "murstens mode" med 5-6 klumper valnød.
Bundspjældet lukkes 90% (temp. ca. 125 grader)

Billede

Husk!!!! ingen marinade den første lille time, ellers tager kødet ikke ordentlig mod røgen!

Efter en lille time skal der smøres godt. Læg mærke til benet i venstre side som endnu ikke er blevt smurt. Røgen har virkelig taget fat her.

Billede

3 timer senere, 2-3 vendinger samt penslinger med ovenstående BBQ sauce:

Billede

Så er der mad...
Tilbehøret var en kold Kartoffel-avocado-skært appelsin-ristede pinjekerner salat. (samt skråtskåret flutes med hvidløgssmør)

Billede

Billede
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Indlæg#26 » 26. maj 2007, 00:25

> Der fordamper ca. 1L vand i timen, så husk at fylde på med kold vand.

Det er vel fordi du fyrer for hårdt.

Havde samme issue i min wsm, indtil jeg lige havde fået et par hints omkring at jeg brugte ALT for mange briketter.

Efter jeg har fået styr på min optænding, så fordampler jeg tydeligt mindre vand. Hvis jeg "bare" skal grille i en 3-4 timer, f.eks. revelsben, som jeg har lavet mest af. Så behøver jeg slet ikke fylde vand på undervejs.

Den der temperatur stigning til 140-160 til sidst, det er for at brænde bbq sovsen lidt ?
// Rico

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2768

Indlæg#27 » 26. maj 2007, 08:46

Jeg tror det kan skyldes at når JBI laver dette i hans OTG, så står vandbadet meget tæt på Briketterne.

I din WSM hænger dit vandbad betydelig højere oppe. Det giver en meget stor forskel.


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Indlæg#28 » 26. maj 2007, 11:03

Det gør det så ikke.

JBI's opstilling har

10 cm mursten,
1 cm riste ca.
5 cm mursten
10 cm mursten
vandbad

Det giver ca. 26 cm..

Min WSM har fra bunden af hvor kul ligger til bunden af vandbadet ca. 24 cm.
// Rico


HHansen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 596

Indlæg#29 » 2. jun 2007, 22:29

Er der mursten i bunden af grillen også? Altså under briketterne?
Og hvorfor egentlig? Holder det mere på varmen ved at indhegne briketterne med mursten?

Og hvad hvis man ikke har mursten med huller i og vil grillrøge sine ribben i morgen?
Nå - jeg må se hvad jeg kan finde/opfinde :D
Mvh

-Helle

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2768

Indlæg#30 » 2. jun 2007, 22:40

Mursten er med til at holde temperaturen nede i starten, da de køler.
Til sidst er de med til at holde temperaturen oppe. Så man får en mere jævn varme.

Jeg har lige lavet et sæt ben her i dag, og temperaturen lå imellen 150 og 165 i 4 timer.

Brugte JBIs opstilling, men havde et rør briketter med top. Næste gang laver jeg nok et 80% fyldt rør istedet, der var masser af varme i dem.

Jeg havde en stor grillbakke med vand i ovenpå briketterne. Men det var ikke nødvendigt at fylde efter, da jeg var færdig efter 4 timer var der stadig 25% vand tilbage i den.


HHansen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 596

Indlæg#31 » 2. jun 2007, 22:44

Men er der også mursten UNDER briketterne?
Mvh



-Helle

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2768

Indlæg#32 » 2. jun 2007, 22:46

Nej, så vil der ikke være plads nok.
Der er ikke meget mere end 1 cm "luft" imellem mursten og den nederste grillrist.


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Indlæg#33 » 2. jun 2007, 23:06

temperaturen lå imellen 150 og 165 i 4 timer.


Det var meget, da jeg prøvede var jeg nede på 110-120 grader, også i ca. 4 timer...

Var de blevet tørre ?
// Rico


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Indlæg#34 » 2. jun 2007, 23:07

og... Sprøjte du med æble cider eddike ?
// Rico

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2768

Indlæg#35 » 3. jun 2007, 00:48

Dryppede med det 2 gange, da jeg ikke kunne finde en forstøver.

De 2 yderste var tørre resten var vildt mørt og lækkert.


BD
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 13

Indlæg#36 » 3. jun 2007, 18:40

Jeg er også gået i krig med spareribs, men et lidt forvirret. Hvor måler i temperaturen.

Umiddelbart over mit vandbad har jeg 120 grader, mens den stiger til omkring 140 i toppen af grilllen.


HHansen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 596

Indlæg#37 » 3. jun 2007, 18:52

ARGH!! jeg kan ikke holde temperaturen nede, den ligger på 180 ca, lige under benene. De ser ellers fine ud.. Har nu fået 2½ time.

Hvordan holder i temperaturen nede?
Mvh



-Helle


Emneforfatter
JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#38 » 3. jun 2007, 19:17

HHansen skrev:ARGH!! jeg kan ikke holde temperaturen nede, den ligger på 180 ca, lige under benene. De ser ellers fine ud.. Har nu fået 2½ time.

Hvordan holder i temperaturen nede?


Luk bundspjældet helt - så falder temperaturen!
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


HHansen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 596

Indlæg#39 » 3. jun 2007, 19:25

Bundspjældet ER helt lukket og har været det HELE tiden, nu over 3 timer.

Jeg har fyldt kold vand på fordampningsbakken.
Har som det sidste nu forsøgt at lukke det øverste spjæld halvt. Men den er sgu stadig på 190 grader!
Mvh



-Helle


Emneforfatter
JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#40 » 3. jun 2007, 19:35

HHansen skrev:Bundspjældet ER helt lukket og har været det HELE tiden, nu over 3 timer.

Jeg har fyldt kold vand på fordampningsbakken.
Har som det sidste nu forsøgt at lukke det øverste spjæld halvt. Men den er sgu stadig på 190 grader!


Hmm... det lyder underligt.
Forlængerne slutter ikke helt tæt, så luk du bare topspjældet næsten helt i.
Briketterne skal nok få lidt ilt alligevel.
Har du husket at lukke hullerne til motorspydet?
Ved de høje grader er dine ben i hvert tilfælde færdige nu!!

Jeg laver nogle flere spareribs en af de kommende dage, og tester med alm. trækul.
Jeg tror det er meget lettere at styre temperaturen med dem.
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4851

Indlæg#41 » 3. jun 2007, 20:52

helle, det kan være dit termometer viser forkert, kan man ikke rette et
weber termometer? Der er en møtrik man kan dreje nålen op og ned med
en svensknøgle på kamado termometrene, men jeg har ikke bemærket
om der er det på webers...
test om den måler 100 grader ved Kogende vand (ikke farenheit :-))


HHansen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 596

Indlæg#42 » 3. jun 2007, 21:02

Jeg målte med et elktronisk stegetermometer, føleren var stukket ind af et af hullerne til grill spyddet.
Og de andre huller var ikke lukket til, ved ikke om det kan give luft nok til at holde temperaturen oppe.

Men!!!!

Det blev de bedste og mest saftige og smagfulde spareribs vi endnu har fået!!! :savl2:

MUMS.

Røgsmagen var fin, og kødet var saftigt og FALDT af benene. Lækkert lækkert!!!
Mvh



-Helle

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2768

Indlæg#43 » 3. jun 2007, 21:59

Jeg måler altid ved at hænge føleren ind igennem et af hullerne i låget.

Da jeg lavede mine ribs, så brugte jeg et 3/4 del rør nye HBs og så fyldte op med top med brugte HBs.

Næste gang skærer jeg lidt i det, da det var mere end rigeligt.
Tilgengæld fik jeg ikke fyldt efter med kold vand, der var fordampet 3/4 dele efter 4 timer.
Havde jeg nu taget lidt mindre briketter, og fyldt isvand på hver time så kunne jeg nok have holdt temperaturen lidt mere nede.

Ideen med mursten virker ihvertfald. Kan jeg skære 30 grader af og stadig holde den konstant nærmer jeg mig Pulled Pork grillning uden at efterfylde hver time :)

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2768

Indlæg#44 » 9. jun 2007, 13:44

JBi sauce fra første post.
Skal det bare røres sammen, eller skal de lige op i en gryde og koges godt igennem også ?


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Indlæg#45 » 9. jun 2007, 14:25

Skal det bare røres sammen, eller skal de lige op i en gryde og koges godt igennem også ?


Jeg rørte det bare sammen (med et pisteris på elpiskeren), så blev det i hvert fald godt.

Er der nogen der har en vudering af holdbarheden...

Jeg tænker en måneds tid eller mere, da der kun er tilføjet ting der kan holde sig væsent længere end det.
// Rico


bite
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Indlæg#46 » 1. jul 2008, 20:13

hurtigt spm... hvad er "brun sukker – tørret "?

Brugeravatar

chrille
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 209
Kontakt:

Indlæg#47 » 1. jul 2008, 23:07

bite skrev:hurtigt spm... hvad er "brun sukker – tørret "?


Jeg er ret sikker på at det er det samme som brun farin. Evt muscovado sukker (kan købes i de fleste supermarkeder)

- Jan


Emneforfatter
JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#48 » 3. jul 2008, 16:56

bite skrev:hurtigt spm... hvad er "brun sukker – tørret "?


Beklager jeg ikke lige havde set dit ?, men det er faktisk bare som skrevet...
Ganske alm. brun farin der er tørret, og knust.
Om det overhovedet har nogen betydning om det er tørret eller ej, tror jeg egentlig ikke - det var blot hvad de skrev på en amerikansk BBQ side, men de skriver jo så meget der... :wink:
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#49 » 3. jul 2008, 18:56

Forskellen på tør og våd brun sukker er som forskellen på mørk og lys farin. Lys farin forhandles ikke i danmark mere, men er basalt set bare en farin med mindre melasse i og derfor er den også mere tør. Det kan laves let ved at blande 120g mørk farin med 380g almindeligt sukker. Dette giver det jeg kender som lys farin og som amerikanere kalder for brown sugar.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Drago, john steffensen, Madglad og 6 gæster