Det er en dobbeltdækker der både er en pragtfuld damelikør og et suplement til is - pandekager - vafler - lagkage ect:
Man kan bruge frugt så som jordbær - hindbær - ribs - solbær -stikkelsbær- brombær - blommer osv (alle bær der safter) dem kommer man i et stort glaseret lerkar eller kæmpe glasbeholder med låg
bærene kommes i krukken sammen med sukker og så hældes der rom over så det dækker (rommen skal være over 40 %) jeg bruger strohrom så....
Doseringen er følgende 1000g frugt + 500g sukker + 6 dl rom
500g frugt + 250g sukker + 3dl rom
250g frugt + 125g sukker +1,5 dl rom
undgå at skylle frugten for meget.
Læg først frugten i og strø derefter sukker over og så kommes rommen i.
Rør rundt lige så forsigtig - læg låg på og ind i køleskabet med den.
Tag den ud og rør lidt i den hver dag til sukkeret er helt opløst (ca en uge)
Du kan fortsætte med at hælde bær i gennem hele sommeren - men husk at tilsætte mere sukker og rom hvergang.
Når du er færdig med at komme frugt i og al sukker er opløst stilles den fortsat en måned i køleskabet. Og så kan du begynde at tage af den.
Her i huset venter vi gerne til november når det rigtig rusker i træerne og så kommer sommeren ind på is og pandekager. Rest produktet (når bærene er spist sier jeg og kommer på flaske - så bliver den serveret til kaffe og kage. MENdet er stærke sager så pas på med at servere store glas, hvis folk skal ud at køre bag efter.
God fornøjelse
![BlueColorz5_PDT_10 [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif]](./images/smilies/PDT_bot.gif)
med venlig hilsen