Jeg er helt klart mest til dem med hvidløgssalt, det smager super godt på brød!
Opskriften lyder sådan:
Ca. 300g hvedemel
200g durummel
100g majsmel
15g gær
4dl vand
½ts gurkemeje
2ts salt
25g smeltet smør
Egentlig var gærmængden i opskriften nede på 10g og så skulle dejen have hævet natten over i køleskabet, men det gad jeg ikke vente på. I stedet fik det en smule mere gær, og så hævede det på køkkenbordet en times tid inden bollerne blev formet, hvorefter de hævede yderligere en halv times tid. De blev bagt ved 200grader, men bagetid kan jeg ikke sige noget om, da jeg blev nødt til at vende dem om og give dem længere tid pga de ildfaste jeg havde brugt - Bunden var blød, toppen sprød. Jeg reddede det dog ved at vende dem ud på en plade og så sætte den på overvarme.
Det mest ideelle at bage dem i ville nok være en rund aluform, men sådan nogle har jeg ikke lige, så det blev ildfaste låg. Kan evt. rulles til flutes i stedet, eller lav en større portion og lav et stort møllehjul.
Brødene kan krydres med diverse krydderier. Salt, hvidløgssalt eller hvad man nu bedst kan lide. De er gode til flutes, men smager også godt bare med smør, fordi man får ekstra smag fra krydderierne.