Side 1 af 1

Grydebrød

: 17. jan 2019, 10:40
af Henning W Pedersen
Grydebrød bag i stegeso.
Her er opskriften.
7 dl hvedemel
3 dl fuldkornshvedemel
5 dl vand. Man kan også 4 dl vand og 1 dl øl
1 spsk honning
2 tsk salt
IMG_20190117_102358.jpg

Re: Grydebrød

: 17. jan 2019, 15:20
af jepsson
Ser spændende ud, men bages ved hvilken temperatur og hvor længe?
Skal der ikke noget gær i?

Re: Grydebrød

: 17. jan 2019, 15:26
af Henning W Pedersen
Ups det glente jeg 250 grader i 30 min så taget jeg det ud af stegesoen 10 min ved 250 på bage pladen

Re: Grydebrød

: 17. jan 2019, 16:14
af prause
Det ser sgu godt ud Henning og simpelt at lave.

Re: Grydebrød

: 17. jan 2019, 17:55
af Henning W Pedersen
Undskyld jo 10 g gær. Og hævet 12 timer. Jeg lavet dage før

Re: Grydebrød

: 17. jan 2019, 21:59
af mochr
Det ser dejlig svampet ud.

Jeg har rørt en dej sammen her til aften, og kunne godt tænke mig at prøve at bage det i min stegeso, men har lige et par spørgsmål.

Hvis stegesoen er af ler, skal den vel ‘i blød’ først?
Men hvis man gør det, skal stegesoen så forvarmes? Eller kommer man den kolde stegeso, med dej, kold i ovnen?

Re: Grydebrød

: 17. jan 2019, 22:18
af Lars8000
mochr skrev:Det ser dejlig svampet ud.

Jeg har rørt en dej sammen her til aften, og kunne godt tænke mig at prøve at bage det i min stegeso, men har lige et par spørgsmål.

Hvis stegesoen er af ler, skal den vel ‘i blød’ først?
Men hvis man gør det, skal stegesoen så forvarmes? Eller kommer man den kolde stegeso, med dej, kold i ovnen?


Stegesoen skal sættes i blød, i kold ovn og så varmes op sammen med ovnen og så dejen i den varme stegeso


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Re: Grydebrød

: 18. jan 2019, 07:27
af Henning W Pedersen
Ja stegesoen sættes i kold vand i en time og varmes op samme med ovnen smør soen med lidt olie inden dejen hældes i

Re: Grydebrød

: 18. jan 2019, 08:59
af mochr
Tak for svar. Prøver det af i aften :)

Re: Grydebrød

: 18. jan 2019, 10:54
af GrillKingMogenstrup
Det er genialt at bruge en gryde eller en stegeso til at bage brød i - Politiken skrev om grydebrød:

https://politiken.dk/mad/opskrifter/art ... god-krumme

Jeg har brugt den mange gange - hele ideen er at brødet - som i en dampovn - ikke danner hård skorpe for tidligt - på den måde hæver brødet under bagningen i længere tid og bliver mere luftigt.

Re: Grydebrød

: 18. jan 2019, 11:06
af steenj
Ja man kan bruge alle slags forme og de behøver ikke at varme op i ovnen først.
Jeg bruger Lekue hvor man kan røre direkte i formen. Jeg har lavet forsøg med gærmængder og har lavet en tabel over hvor meget gær og hvilke vand og hæve temperaturer der skal til for at opnå en bestemt hæve tid,oftest starter jeg med kold ovn.
Hemmeligheden for succes er en høj vand procent i brødet, jeg kører med 80 procent og rører kun et par minutter.
https://www.google.com/search?client=fi ... read+maker

Re: Grydebrød

: 18. jan 2019, 22:25
af mochr
Sådan en lekue fik jeg en gang, men byttede den igen, da jeg ikke tænkte jeg ville få brug for den.

Prøvede til gengæld at bage i min stegeso her til aften inspireret af Henning. Brødet løftede sig flot, og skorpen er betydelig blødere end hvad jeg er vant til. Dejen var Meyers hvedebrød.
Krummen virker også saftigere, men det kunne omvendt godt bruge 10 minutter længere under låg, da det virker en smule klægt. Jeg gav det 25 minutter med låg på 250 g, tog låget af og gav det 10 minutter ved 230.
Billede

Re: Grydebrød

: 19. jan 2019, 16:50
af steenj
Det ser lækkert ud.

Re: Grydebrød

: 20. jan 2019, 17:41
af prause
Ja enig, det ser sgu også godt ud mochr.

Re: Grydebrød

: 20. jan 2019, 18:14
af Henning W Pedersen
Ja et flot brød