Jeg bruger den vi har brugt siden jeg var barn.., fra Børnenes koge og bagebog. Hvis jeg ligger bogen på ryggen, så åbner den på pandekage opskriften på side 157
Du får den helt som den står i bogen - mest fordi jeg syntes det mest virker som en "for dummies opskrift"
Ca. 10 stk afhængig af pandens størrelse:
120 g (2 dl) mel
1 tsk sukker
1 knivspids salt
reven skal af ½ citron
2½ dl mælk eller fløde
1 æg
Smør eller margarine til bagning
1: Rør mel, sukker, salt, reven citronskal og mælk sammen til en jævning.
2: Rør ægget i - hæld dejen i en kande.
3: Lad dejen hvilke 30 min
4: Smelt smør som du skal bruge til bagningen i en lille kasserolle, så er det lettere at hælde på panden under bagningen
5: Varm en pande godt op og skru ned til jævn varme
6: Hæld lidt fedtstof på.
7: Hæld nu lidt dej på panden, drej rundt, så dejen fordeles i et tyndt lag over hele panden.
8: Ba pandekagen ved jævn varme på den ene side til den er lysebrun, vend den med paletkniven og bag på den anden side.
9: Server pandekagerne varme sammenrullede eller sammenlagte med syltetøj.