Kerne rugbrød & Rugsnack

Opskrifter på bagværk fra grill eller køkken.
Brugeravatar

Emneforfatter
Laur
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 72

Kerne rugbrød & Rugsnack

Indlæg#1 » 15. apr 2014, 19:23

En ny rugbrøds variant med hjemmelavet rugsurdej, til at starte med skal surdejen laves eller friskes op hvis man er i gang med en, til at komme i gang kan denne tråd læses: viewtopic.php?f=131&p=299411#p299411

Til at starte med skal kernerne sættes i blød, surdejen bliver også frisket op, med den klump jeg har haft stående i mit køleskab fra sidste gang jeg lavede rugbrød, OG DET ER IKKE EN REST FRA DEN FÆRDIGE RUGBRØDSDEJ :-) men fra surdejen.

IMG_1422.JPG
IMG_1422.JPG (74.59 KiB) Vist 3744 gange


Begge skåle skal stå med låg på til næste dag.

Dagen efter bliver alle øvrige ingredienser vejet af, og hældes op i kedlen med kernerne.
IMG_1425.JPG
IMG_1425.JPG (120.47 KiB) Vist 3744 gange


Den æltes i 15 min. langsom, derefter skal den stå i Ca. 30 min tildækket, man skal prøve at ramme en dejtemperatur på 29 - 30 grader efter den er æltet færdig.
IMG_1426.JPG
IMG_1426.JPG (143.42 KiB) Vist 3744 gange


Formene er gjort klar og hvert rugbrød har jeg vejet af på 1100 g (2 stk.), de bliver vendt i sesam og lægges i form, der bliver lidt rugbrødsdej tilbage.
IMG_1427.JPG
IMG_1427.JPG (156.32 KiB) Vist 3744 gange


Rosiner, hasselnødder, pekan nødder, mørk chokolade og lys chokolade blandes med den rest af rugbrødsdej der var tilbage.
IMG_1429.JPG
IMG_1429.JPG (138.64 KiB) Vist 3744 gange


Dejen fiskes op med en ske i ønsket dej størrelse og vendes i lidt topping, jeg har vendt dem i solsikke, rugflager og emmerflager, de sættes på en bageplade med bagepapir.
IMG_1430.JPG
IMG_1430.JPG (141.16 KiB) Vist 3744 gange


Rugbrødene og rugsnacksne stilles tildækket, snacksne skal hæve Ca. 45 min. og rugbrødene Ca. 60 min.
IMG_1431.JPG
IMG_1431.JPG (149.54 KiB) Vist 3744 gange


IMG_1434.JPG
IMG_1434.JPG (156.86 KiB) Vist 3744 gange


Snacksne skal bage i 13 min. ved 180 grader varmluft, kommer også an på størrelsen, og rugbrødene skal bage til en kernetemperatur på min. 94 grader er opnået, ved 180 grader varmluft.

IMG_1435.JPG
IMG_1435.JPG (141.12 KiB) Vist 3744 gange



Ovenstående er 3 X opskriften.

Iblødsætning:

155 g Rugkerner
65 g Solsikke
45 g Hørfrø
10 g Salt
265 g Vand

Grunddej dagen efter:

540 g Iblødsætning
215 g Surdej
45 g Rugmel
10 g Malt
10 g Brun farin
9 g Gær
45 g Vand

Ved godt det kan være lidt langhåret at arbejde med surdej, den kikser også engang imellem for mig, det er trods alt levende det der arbejdes med, og der skal nok også et par bagninger til inden man rammer den helt, men når først man har fået styr på det, kan man lave verdens bedste rugbrød.
Hilsen Laur
Lets Cook

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 17 gæster