Bagværk til weekenden

Opskrifter på bagværk fra grill eller køkken.
Brugeravatar

Emneforfatter
Laur
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 72

Bagværk til weekenden

Indlæg#1 » 3. jan 2014, 16:18

Så skulle der fyldes op på brødhylden til weekenden, morgenstykker med hvede, durum, majsmel, græskar og solsikke.
Dejen blev æltet i går aftes og sat på køl til i dag.

Efter æltning ligges dejen i en bøtte fedtet med olie, den stod på bordet i 1 times tid så der kunne komme liv i den, den blev foldet sammen og sat på køl.
IMG_1111.JPG
IMG_1111.JPG (99.37 KiB) Vist 5461 gange



I dag kom den fra køl og stod og tempereret på køkkenbordet i 1 times tid, inden den blev vendt ud på køkkenbordet, drysset med mel, den vil falde lidt sammen men skal nok komme op igen.
IMG_1115.JPG
IMG_1115.JPG (111.2 KiB) Vist 5461 gange


Dejen bliver hakket ud i den størrelse man kunne tænke sig, dejen må dog ikke være trukket for langt ud så bliver de for flade, de vendes i græskarkerner der er blevet blendet let.
IMG_1116.JPG
IMG_1116.JPG (162.53 KiB) Vist 5461 gange


Efter hævning bages de i oven på 230 grader varmluft i ca. 18 min. på en bagesten.
Jeg plejer at sætte en bradepande i ovnen under stenen, den varmer med op og når stykkerne eller hvad man bager sættes i ovnen, kan man hælde 2 - 3 dl. vand i bradepanden.
Det gør at skorpen bliver fin blank og tynd og der er mindre risiko for at bagværket flækker, da skorpen kan gi sig når den bliver fugtig.
IMG_1119.JPG
IMG_1119.JPG (153.67 KiB) Vist 5461 gange


Opskriften lyder:

250 g Hvedemel
200 g Durum (groft)
50 g Majsmel
65 g græskar
35 g Solsikke
40 g Hvedesur (hjemmedyrket). den kan erstattes af den tørret der kan købes i supermarkedet så skal det reduceres til 20 g.
10 g Honning
13 g Salt
14 g Gær
Ca. 335 g Vand alt efter melkvaliteten.

Æltes i 5 min. langsom og 4 min. hurtig ved 2 tallet på hjulet på bjørnen.
Og ellers samme fremgangsmåde som ovenover.

Hvis man har mod på at lave sur selv kan denne tråd følges:
viewtopic.php?f=131&p=289889#p289889

og derefter:
Blandingsforholdet er 50 g fuldkorns hvedemel, 100 g vand og 15 g rugsurdej, der bliver lidt til overs men næsten umuligt at lave mindre.
Man kan evt. gemme noget i en bøtte i køleskabet, som man kan friske op med næste gang man skal bruge surdej.
Den skal stå i 14 - 16 timer på køkkenbordet før den er klar til brug.


Og til slut 2 rugbrød.
Unavngivet.png
Unavngivet.png (485.38 KiB) Vist 5461 gange


Go weekend

Martin.
Hilsen Laur
Lets Cook

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Bagværk til weekenden

Indlæg#2 » 3. jan 2014, 16:26

Det ser jo knaldhamrende godt ud det der, lige til at hugge gebisset i. :-D
Hvordan har du fået formen på de rugbrød til at holde? Jeg synes altid rugbrødsdej er noget splatværk..
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1884
Kontakt:

Re: Bagværk til weekenden

Indlæg#3 » 3. jan 2014, 17:12

Ser rigtigt godt ud det må da vist prøves inden for nær fremtid :-)
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

KCBS Certified BBQ Judge
WBQA Certified BBQ Judge

Brugeravatar

Emneforfatter
Laur
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 72

Re: Bagværk til weekenden

Indlæg#4 » 3. jan 2014, 18:16

Jeg takker


Carl der er snydt lidt, de er lavet i en form med den facon, først rullet i solsikke og hørfrø så meget man nu kan når det er en blød dej, derefter op i formen og trykket. :-)
Hilsen Laur
Lets Cook

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 595

Re: Bagværk til weekenden

Indlæg#5 » 3. jan 2014, 23:18

Det er højt niveau det der

Sendt fra min C6603 med Tapatalk

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 16 gæster

cron