Lidt bageri på en fredag.

Opskrifter på bagværk fra grill eller køkken.
Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#1 » 16. aug 2013, 23:32

Fik i dag lyst til at bage en smule, fryseren var ved at være tom.
Det blev til 12 flutes - 3 alm. 3 chili/rød peber 3 tomat/oregano og 3 hvidløg.
2 franskbrød.
6 rundstykker.
1 rugbrød.
1 sigtebrød.
16 pølsehorn.

Så kan vi klare os i en uges tid, lidt længere med pølsehornene.
IMG_0049.JPG



.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2692

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#2 » 19. aug 2013, 04:05

Hold da op hvor er du flittig Torp :-D
Tror at jeg vil prøve dine flutes :-D
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3981
Kontakt:

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#3 » 19. aug 2013, 10:20

Super flot Torp. .1%¤

En rammende beskrivelse må da være, utrolig produktiv. :-)

Synd, at lyset driller på billedet, for ingen tvivl om, at det er flot. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1884
Kontakt:

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#4 » 19. aug 2013, 11:11

Så er der lidt brød på lager :) det er altid godt med hjemmebagt brød :-D
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

KCBS Certified BBQ Judge
WBQA Certified BBQ Judge


Holmer83
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 116

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#5 » 19. aug 2013, 19:50

Det ser sku godt ud :) alt rart med hjemmebag :)
Efter at ha set dit indlæg med alt det bageri, så fik jeg helt lyst til at lave lidt på min nye kmm020 køkkenmaskine..
Så det blev også til pølsehorn, sandwich, burgerboller og krydderboller af fred´s bløddej... for pokker det smager godt med PP :)
2013-08-19 19.08.06.jpg
Med Venlig Hilsen
Torben.

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3981
Kontakt:

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#6 » 19. aug 2013, 20:52

Hej Torben :-)

Super flot og den kulør sidder lige i skabet. .1%¤ PERFEKT. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


Holmer83
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 116

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#7 » 19. aug 2013, 21:20

Hej Fred.
Tak :-) det er også en lækker dej du har lavet opskrift på. Dejlig blød og fedt at den bruges til så meget .1%¤
Med Venlig Hilsen
Torben.

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#8 » 19. aug 2013, 21:26

Ser rigtig lækkert ud og farven er meget flot, men husk "snippen" på pølsehornene skal vende ned ad. ;-)


.
Torp Hedehusene


Holmer83
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 116

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#9 » 19. aug 2013, 21:34

Hehe ja det opdage jeg først bagefter :oops:
Med Venlig Hilsen
Torben.

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#10 » 19. aug 2013, 21:42

Holmer83 skrev:Hehe ja det opdage jeg først bagefter :oops:

Det er småtingsafdelingen - smagen er det vigtigste. :-D :savl1:


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1340

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#11 » 19. aug 2013, 22:42

Det bageri i disker op med er imponerende - prøvede i går at lave snegle af wienerbrødsdej og remonce - kæft, det var godt.

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3981
Kontakt:

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#12 » 19. aug 2013, 22:52

Torp Hedehusene skrev:Ser rigtig lækkert ud og farven er meget flot, men husk "snippen" på pølsehornene skal vende ned ad. ;-)


.


Ja, det er korrekt, karakteren er ændret fra 10 til 8 ;-)

Snippen er en ret vigtig detalje og den SKAL være i bunden. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


Holmer83
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 116

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#13 » 20. aug 2013, 06:21

Har lavet noget der er værre end at glemme snippen skal være nedad..... Havde glemt dem på køkkenbordet i aftes, så de har ligget udenfor køleskabet hele natten :evil:
Med Venlig Hilsen
Torben.

Brugeravatar

Wind Diesel
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1521
Kontakt:

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#14 » 20. aug 2013, 06:37

AAaarrrrggggghhhhhhhhh

Fornægter eksistensen af hvidt brød......
Kind Regards Søren H. Wind
Stolt ejer af en ÆGTE NOMA Grill = Big Green Egg Large... Livet er for kort til briketter
When i'm done Eggin' You'll be beggin'


Holmer83
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 116

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#15 » 20. aug 2013, 11:57

Så er det godt at vi andre kan spise det :)
Med Venlig Hilsen
Torben.

Brugeravatar

nikwax
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 17
Kontakt:

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#16 » 12. feb 2014, 15:10

Hej,
tager lige denne op igen da jeg for første gang skulle forsøge mig som bager den anden dag. Lad mig starte med at sige jeg ved intet om bagning overhovedet men tænkte det er med at komme igang og lære det så :-)

jeg lavede freds bløddej i røremaskine med følgende:
2,5 dl vand
50 g gær
45 g sukker
1 æg
5 g salt
600 g mel
100g flydende margarine

opløste gør i vand, tilsatte alt andet og i ræremaskine i 10 min, hæver 15 min, former boller, hviler 5 min, trykker flade og sesam frø på, hviler i 60 min under plastik, i ovnen 210 grader på en bageplade med papir (ja ja ved godt jeg får tæsk får at bruge en ovn, men den var nærmest :-))

resultatet var nogle temmelig flade og kompakte boller, som ikke ligefrem ligner dem i viser billeder af :-) husk jeg er bager newbie når i griner :-) anyway nogle gode bud på hvad det er jeg gør galt?
E320 Spirit

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#17 » 12. feb 2014, 15:28

nikwax skrev:Hej,
tager lige denne op igen da jeg for første gang skulle forsøge mig som bager den anden dag. Lad mig starte med at sige jeg ved intet om bagning overhovedet men tænkte det er med at komme igang og lære det så :-)

jeg lavede freds bløddej i røremaskine med følgende:
2,5 dl vand
50 g gær
45 g sukker
1 æg
5 g salt
600 g mel
100g flydende margarine

opløste gør i vand, tilsatte alt andet og i ræremaskine i 10 min, hæver 15 min, former boller, hviler 5 min, trykker flade og sesam frø på, hviler i 60 min under plastik, i ovnen 210 grader på en bageplade med papir (ja ja ved godt jeg får tæsk får at bruge en ovn, men den var nærmest :-))

resultatet var nogle temmelig flade og kompakte boller, som ikke ligefrem ligner dem i viser billeder af :-) husk jeg er bager newbie når i griner :-) anyway nogle gode bud på hvad det er jeg gør galt?

Det er ok at bruge ovnen, det gør jeg også, det kan være den flydende margarine der har gjort dem flade og kompakte, brug altid fast margarine og gerne bagemargarine.


.
Torp Hedehusene


Sir Alex
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 9

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#18 » 12. feb 2014, 16:20

Hvorfor dog bruge margarine?Margarine bruges kun i det danske køkken,
hvor vi jo efterhånden er blevet vænnet til at acceptere og æde alt det
l*rt, ingen andre vil have, så bønderne i stedet kan score kassen ved at
eksportere de gode råvarer til udlandet.

Brug dog smør.

Brugeravatar

FunktionDesign
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 543
Kontakt:

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#19 » 12. feb 2014, 16:24

nikwax skrev:Hej,
tager lige denne op igen da jeg for første gang skulle forsøge mig som bager den anden dag. Lad mig starte med at sige jeg ved intet om bagning overhovedet men tænkte det er med at komme igang og lære det så :-)

jeg lavede freds bløddej i røremaskine med følgende:
2,5 dl vand
50 g gær
45 g sukker
1 æg
5 g salt
600 g mel
100g flydende margarine

opløste gør i vand, tilsatte alt andet og i ræremaskine i 10 min, hæver 15 min, former boller, hviler 5 min, trykker flade og sesam frø på, hviler i 60 min under plastik, i ovnen 210 grader på en bageplade med papir (ja ja ved godt jeg får tæsk får at bruge en ovn, men den var nærmest :-))

resultatet var nogle temmelig flade og kompakte boller, som ikke ligefrem ligner dem i viser billeder af :-) husk jeg er bager newbie når i griner :-) anyway nogle gode bud på hvad det er jeg gør galt?


Hejsa,

Fred kommer nok med en forklaring, men jeg er næsten 100% sikker på du ikke har fået æltet din dej tilstrækkeligt. Prøv at se you tube videon hvor Fred hviser hvorledes der fortages en dejprøve.
Der er KÆMPE stor forskel om dejen er æltet tilstrækkeligt eller ej.
Jeg har også lavet samme dej, og også med flydende magarine og det blev super godt.

Er dog også skiftet til rigtig smør der skal have stuetemperatur.

Hilsen Henrik
Flæsk på grillen så: http://www.funktiondesign.dk

Kontakt: info@funktiondesign.dk

Følg os på Facebook: https://www.facebook.com/funktiondesigndk

Spørgsmål så bare ring på 20 769 749.

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3981
Kontakt:

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#20 » 12. feb 2014, 18:11

nikwax skrev:Hej,
tager lige denne op igen da jeg for første gang skulle forsøge mig som bager den anden dag. Lad mig starte med at sige jeg ved intet om bagning overhovedet men tænkte det er med at komme igang og lære det så :-)

jeg lavede freds bløddej i røremaskine med følgende:
2,5 dl vand
50 g gær
45 g sukker
1 æg
5 g salt
600 g mel
100g flydende margarine

opløste gør i vand, tilsatte alt andet og i ræremaskine i 10 min, hæver 15 min, former boller, hviler 5 min, trykker flade og sesam frø på, hviler i 60 min under plastik, i ovnen 210 grader på en bageplade med papir (ja ja ved godt jeg får tæsk får at bruge en ovn, men den var nærmest :-))

resultatet var nogle temmelig flade og kompakte boller, som ikke ligefrem ligner dem i viser billeder af :-) husk jeg er bager newbie når i griner :-) anyway nogle gode bud på hvad det er jeg gør galt?


Hej nikwax :-)

Der er ABSOLUT IKKE nogen der griner af dig - tværtimod så er der S.... frisk, at du bare kaster dig ud i bageriet. .1%¤
Og at du bruger din ovn en enkelt gang eller to, skal du heller ikke hører noget for. ;-)
Som Henrik har skrevet, så kunne det godt tyde på, at din dej ikke er æltet tilstrækkelig og at du dermed ikke har fået udnyttet glutenindholdet (proteinerne) tilstrækkelig. :-)
Ælter du eks. en dej i en Bjørn som ælter ret effektiv, så skal du påregne en æltetid på ca. 15 min.
Du skal sørge for, at din dej er glat, smidig og føles elastisk. :-) (som et par ungpigebryster) ;-)
Så prøv lige at ælte den lidt mere og prøv også lige at bruge smør eller evt. bagemargarine. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

nikwax
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 17
Kontakt:

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#21 » 12. feb 2014, 21:16

Tak for input, jeg vil prøve igen og se om ikke det går bedre. Nu er det et par år siden jeg har holdt i ung pige bryster men supergod sammenligning fred :-)
E320 Spirit


Medal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 150

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#22 » 12. feb 2014, 22:00

Træk mig nu baglæns ind i fuglekasse :-)

Her i huset er brysterne mere elastiske end spænd :-)

Kanon citat
Outdoor chef - Ascona
Weber Q-120
Weber Smokey Mountain 47 cm
Weber Rotisserie 57 cm
Weber Original™ Gourmet BBQ System Wok
Weber Original™ Pizzaovn
iGrill, iOS

Brugeravatar

Kizz the cock
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 607

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#23 » 13. feb 2014, 04:15

Prøv at lave pølsehorn uden pølse, udskift den med en god klat pulled pork, det kan man godt blive forfalden til :savl2:
Chef de friture

Brugeravatar

elleh@ge
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 589

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#24 » 13. feb 2014, 08:01

Et yderligere tip er at bruge mel med et højt proteinindhold (12% og derover). Det gør bestemt ikke bagværket ringere. Kan f.eks købes i Lidl til 10,95 for 2 kg...
+ + + + + + + + +
Kim

SAfire
Weber Q300
Weber One touch platinium
Weber Smokey Joe
Auplex Kamado XL

Brugeravatar

BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#25 » 13. feb 2014, 08:50

Nogen der vil med på Crazy Daisy på lørdag, studietur selvfølgelig. Så vi rigtig kan få fornemmelsen af ungpige bryster til når vi bager :D
Brian

er der ikke for lidt remonce i?

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Lidt bageri på en fredag.

Indlæg#26 » 13. feb 2014, 10:11

BS_Sweden skrev:Nogen der vil med på Crazy Daisy på lørdag, studietur selvfølgelig. Så vi rigtig kan få fornemmelsen af ungpige bryster til når vi bager :D

:-D :-D :-D


.
Torp Hedehusene

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 17 gæster

cron