Flæskesteg - hjælp

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
naviga2r
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Flæskesteg - hjælp

Indlæg#1 » 11. apr 2017, 20:12

Jeg synes efterhånden, jeg har prøvet alt, men min flæskesteg er endnu ikke lykkedes. Jeg får en saftig steg, men jeg skal ALTID have den en tur i ovnen under grill for at få sværen sprød.
Jeg følger alle tænkelige og googlede råd, så dette er følgende, min flæskesteg gennemgår:
Den skæres efter uden at gå i kødet
Der saltes i alle riller
Den får 15-20 min med stegen på hovedet og sværen under vand
Den tørres, og der saltes efter i alle riller
Den sættes i stegholder over indirekte med stegetermometer
Stegen/sværen holdes vandret med sølvpapir under stegen, dog kan fedtet løbe af
Der er mellem 225-250 under låget
Stegen er færdig, når temperatur når 65 grader
Stegen er nu dejlig saftig, men sværen skal stadigvæk have 10 min under grill

Hvad pokker skal jeg gøre anderledes? Det er virkelig frustrerende.
Så kan jeg lige så godt lave den i ovnen fra starten. Øv altså....

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Flæskesteg - hjælp

Indlæg#2 » 12. apr 2017, 20:18

Mit råd er: Lad være med at vende stegen på hovedet og sværen under vand, du skal bare stege den som du plejer og den temperatur du plejer, så er der sprød svær.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Christian1986
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 507

Re: Flæskesteg - hjælp

Indlæg#3 » 12. apr 2017, 20:59



Emneforfatter
naviga2r
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Flæskesteg - hjælp

Indlæg#4 » 12. apr 2017, 21:13

Hej Torp
Det kan sagtens prøves næste gang, men synes, jeg har forsøgt det tidligere. Derfor gik jeg over til det med sværen under vand - de viste det på et af de utallige madprogrammer på tv.
Jeg giver skud næste gang.


Moerkbak
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 288

Re: Flæskesteg - hjælp

Indlæg#5 » 12. apr 2017, 22:48

at koge sværen af er efter min mening den absolut bedste måde til atå SPRØD sværd, og ikke hård svær.

Det er klart at det ikke skal være under hele stegningen, jeg plejer loge sværen af max 30m så vender jeg nakken. så de kan tørre inden varme til sidst gør de bobler op og bliver supersprøde.
Weber Performer (med gas-starter)
OutdoorChef City

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 480

Re: Flæskesteg - hjælp

Indlæg#6 » 13. apr 2017, 01:06

Jeg kan se du har den samme grill som jeg "startede" på (weber perfomer) med din fremgangsmåde fik jeg sprød svær hver gange - bortset fra at:
Jeg vendte aldrig stegen - Blot tørre sværene af, og så give den indirekte varme - det gav mig sprød svær hver gang.
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤


Emneforfatter
naviga2r
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Flæskesteg - hjælp

Indlæg#7 » 13. apr 2017, 15:29

Att morkbak - præcis det samme, jeg gør. Jeg stopper dog bare ved ca 20 min.
Sandholm - har ikke opdateret profil, men har en Canberra 4G (gasgrill).
Det helt overordnede problem er, som jeg ser det, at stegen bliver færdig før sværen. Jeg kan sagtens lade den stå, til sværen er sprød, men tænker, at den bliver noget tør. Plejer at tage den af omkring de 65 grader, og der er den saftig, men sværen udestår.

Hvilken temperatur steger I ved? Jeg giver den tæt på fuld gas - omkring 225grader indirekte.


isetta
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 64

Re: Flæskesteg - hjælp

Indlæg#8 » 13. apr 2017, 16:42

Hejsa,
Paa det seneste (Og det er ikke min opfindelse), saa har jeg fileteret svaeren af inden start. Derefter naarmal ridsning/saltning, ogsaa paa med svaeren igen. Dette giver fordelen, at man slipper for at skamstege stegen, fordi toppen er "bloed" :-(
Nu kan du tage stegen af ved oenskede kaerne temperatur, og derefter give svaeren noget hoejere varme alene paa grillen (Paa risten eller i et fad eller lign), til den er som du oensker den skal vaere. I mellemtiden "hviler" stegen.

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 480

Re: Flæskesteg - hjælp

Indlæg#9 » 13. apr 2017, 17:56

Prøv og steg den lodret med sværen mod en af varmesiderne. På den måde kan fedtet dryppe fra sværene og det burde hjælpe.
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤

Brugeravatar

SpiFF
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Flæskesteg - hjælp

Indlæg#10 » 14. apr 2017, 08:02

Man kan også hæve temperaturen i grillen til 300 grader, når stegen har nået en kærnetemp på ca 55 grader.
Så burde svær og steg være færdig samtidig.
CharBroil T36 (2014)
Primo Oval XL (2012)
Weber Smokey Mountain (2010)

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 39 gæster