Hvorfor kan man ikke

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
HHansen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 614

Hvorfor kan man ikke

Indlæg#1 » 30. maj 2007, 19:20

Når jeg spiser alene et par gange om ugen, plejer menuen at være pasta med tomatsovs (fra glas som regel) og ost. Skal det gå højt ristes en pølse eller noget andet kød til, men det er ikke nødvendigt.

Nu har jeg jo fået Q100'eren og tænkte i dag at jeg jo snildt kan grille en pølse der.. Og hvis så jeg putter quick macaroni i et fad (dem der skal koge 3-4 min) med tomatsovs, så må det da koge i sovsen?

Men det gør det ikke!!! :evil:
Det fik endda lang tid!
Til sidst hældte jeg lidt vand ved og det hjalp lidt. Men jeg måtte alligevel give det et par minutter i mikroen inden jeg kunne tygge mig igennem det.
Og helt godt var det ikke.

Jeg har før lavet tilsvarende i kuglegrillen, men der er varmen jo også højere og det fik længere tid..

Nogen der kan komme op med en let måde så jeg kan bruge min elskede grill istedet for komfuret til livretten???
Mvh

-Helle


PiaR
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 967

Indlæg#2 » 30. maj 2007, 19:57

Husk nu Helle, at en pølse skal have mindst 30 minutter. Ikke noget med at lige lade den rulle en gang og så af igen :D
mvh PiaR

Billede
Grill: Go Anywhere, grøn OTG 57, sort Limited OTG 57, Ranch Kettle, Q200 samt sort Limited Q320
www.weberudlejning.dk


JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#3 » 30. maj 2007, 20:01

PiaR skrev:Husk nu Helle, at en pølse skal have mindst 30 minutter. Ikke noget med at lige lade den rulle en gang og så af igen :D


Ja... 30-40 min Helle :twisted:

mvh
Ministeren
Billede Billede
JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi

Brugeravatar

holmer
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2296
Kontakt:

Indlæg#4 » 30. maj 2007, 20:01

PiaR skrev:Husk nu Helle, at en pølse skal have mindst 30 minutter. Ikke noget med at lige lade den rulle en gang og så af igen :D


Hmm. Skulle den ikke være i mandehørmen? :shock:
.../holmer


Emneforfatter
HHansen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 614

Indlæg#5 » 30. maj 2007, 20:02

PiaR skrev:Husk nu Helle, at en pølse skal have mindst 30 minutter. Ikke noget med at lige lade den rulle en gang og så af igen :D


Hmm - nå ja :D
Derfor jeg som regel ikke gider lave andet end pastaen med tomat og ost :savl2:
Men det BURDE jo kunne grilles!
Mvh



-Helle


missmus
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 573

Indlæg#6 » 30. maj 2007, 23:56

Der skal nok lidt mere vædske til...
For pastaen suger jo.....

Lasange er jo også rå, når det lægges i fadet.
missmus (metchen)

errare humanum est

Billede


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Indlæg#7 » 31. maj 2007, 00:40

Du kunne jo snyde og smide dit stegetermometer ned i macaronien og se hvad temperaturen er.

Men den tekniske forklaring er nok :

Din gasgrill har i følge weber et forbrug der max er 8500 BTU.

Brændværdien i BTU i et kilo standard trækul er 27.000, lidt mere for briketter. Det skal selvfølgelig ganges med mængden af kul i kg, og deles med tiden de holder kompenseret for at de afgiver mest varme i starten og mindst i slutningen.

Dertil skal du selvfølgelig regne på hvor meget af den energi der bliver tilført det forskellige grill, samt hvor meget der bliver afgivet fra grillen i forhold til hvor meget der bliver afsat i din skål med macaroni på henholdvis Q og OTG57.

Men smider du 2.5 kg briketter i din OTG57, og brænder dem på af en time, så føder du den med 10 gange så meget energi som din Q kan spise. Sådan rundt regnet.

Hvis du gerne vil teste det, så tag en liter koldt vand, og så på den ene og den anden, smid et termometer og se hvad der sker...


Ref : http://da.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A6ndv%C3%A6rdi
og googles regnemaskine feature.
// Rico

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Indlæg#8 » 31. maj 2007, 08:39

Det lyder rigtigt spændende, men jeg jeg forstår ikke hvad der er den store fordel ved at lave en lille portion marcaroni ( eller lignende ) på grillen.

Det er da hverken tids- eller energibesparende.
Og det har da heller ikke den store 'impornatoreffekt' som det f.eks har at bage en kage.

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3244
Kontakt:

Indlæg#9 » 31. maj 2007, 08:45

Hej Marinus
Mon ikke grunden er "!fordi man kan"
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.

Brugeravatar

Grillkulmule
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1355

Indlæg#10 » 31. maj 2007, 09:00

Hej Marinus

Det er nok også fordi at Helle ville grille en pølse, så ville det være meget nemt at lave det hele på grillen, når nu den var startet.

/Jackie
/Jackie
Billede

En dårlig fisketur er altid bedre end en god dag på arbejde.


Emneforfatter
HHansen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 614

Indlæg#11 » 31. maj 2007, 09:04

Grillkulmule skrev:Hej Marinus

Det er nok også fordi at Helle ville grille en pølse, så ville det være meget nemt at lave det hele på grillen, når nu den var startet.

/Jackie


Dét er nemlig rigtigt! :D

Normalt koger jeg bare pasta og varmer sovs i microen. Men når jeg nu skulle grille pølse alligevel synes jeg jo det ville have været smart hvis det hele kunne laves et sted. Men indtil videre er det ikke et hit på den måde...
Mvh



-Helle

Brugeravatar

PaleSeptember
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 221
Kontakt:

Indlæg#12 » 31. maj 2007, 12:33

Altså jeg lavede jo lasagne på grillen (Q300) for et par uger siden (opskrift findes herinde et sted), og jeg gjorde ikke noget anderledes i forhold til, når jeg har lavet det i ovn, og det blev bare supergodt. Så det med pasta burde da også kunne lade sig gøre.
Mvh Jane ;)

Weber Q300


Emneforfatter
HHansen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 614

Indlæg#13 » 31. maj 2007, 12:42

PaleSeptember skrev:Altså jeg lavede jo lasagne på grillen (Q300) for et par uger siden (opskrift findes herinde et sted), og jeg gjorde ikke noget anderledes i forhold til, når jeg har lavet det i ovn, og det blev bare supergodt. Så det med pasta burde da også kunne lade sig gøre.


Det tror jeg også, jeg HAR også lavet det i OTG57'eren tidligere, men der fik det længere tid.
Tror jeg næste gang vil prøve med frisk pasta og mere væde :idea:
Mvh



-Helle

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 9 gæster