Hejsa
Jeg har altid penslet grillristen med olie, når der var godt gang i grillen. Hvorfor, er jeg egentlig lidt i tvivl om, men jeg formoder, det kan have noget at gøre med, at det, man griller, så slipper nemmere.
Til formålet overvejer jeg nu at investere i en såkaldt oliespray, fx sådan en fra Le Creuset (https://www.lecreuset.dk/oliespray-200-ml-steel). Af hvad jeg kan forstå, kommer der bare ikke særlig meget ud af sådan en, når man sprayer med den - men det er måske heller ikke nødvendigt?
Herunder har jeg lige samlet et par spørgsmål om emnet:
1) Er det i det hele taget en god idé at komme olie på den varme grillrist - og hvor lang tid før, man skal bruge grillen, skal man i så fald gøre det?
2) Hvor meget olie skal der bruges?
3) Er der nogen af jer, der har erfaring med sådan en oliespray?
3) Er der noget andet, der er bedre at gøre?
Ad 2) Jeg er klar over, det er svært at svare på, da det jo i høj grad blandt andet kommer an på, hvor stor grillristen er - men skal den pensles godt til, eller kan man nøjes med fx at spraye en smule forstøvet olie på?
På forhånd tak for hjælpen!
xavis