Kebab af Oksefilet

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Kebab af Oksefilet

Indlæg#1 » 21. apr 2008, 21:08

Så skulle mit nye Kebab kit fra PB indviges.

I Fredags blev en oksefilet skåret i skive på ½-1 cm. De blev banket flade og lagt i en marinade som PBs her

I dag blev de så grillet. Der er 2 ting jeg gør ander ledes næste gang.
Der var for meget marinade tilbage på kødet. Det smagte fint men var grattet at se på og spise.
Jeg startede med at sætte den på risten og så på med min lille JBI forlænger. Der var ikke strålevarme nok på den måde (havde tændt et rør med halvt nye og halvt brugte briketter) Næste gang kommer den ned i bunden på et par musten så den får mere stråle varme.
Min kone og hendes søster stod for selve grillingen i dag, da jeg havde hjælp fra min svoger til at pudse en væg op i mit nye fyrrum.

Her viser deres lille køkkenassisten stolt værket frem inden den kom på grillen. (Min niece)
Billede

De havde også lavet en lækker salat til
Billede

Her er min potion, det er self. Pomfritter ala Heston Blumenthal der blev serveret til. (MUMS)
Billede
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#2 » 21. apr 2008, 21:26

Det med, at der er for meget marinade kender jeg godt :savl2:
Men det ser rigtig lækkert ud, det i har fået lavet, og kan godt forstå, at køkkenassistenten ser så stolt ud :D
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Emneforfatter
topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#3 » 21. apr 2008, 21:42

Det var hun også :) Specielt over at hun selv måtte putte en masse kød der var smurt ind i marinade på et spyd. Det synes hun var vældig sjovt :)

Faktisk så sjovt at hun spiste en ordenlig potion bagefter, hvilket hendes mor var meget glad for. Hun spiser nemlig ikke ret gerne kød :)
Så løsningen må være at hun hver aften får lov til at hjælpe med madlavningen, og det skal være noget der grisser :D
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Indlæg#4 » 21. apr 2008, 21:43

Jeg vil anbefale at bruge et vandfad som bund det giver fugt til kødet se link.. Mit spyd blev super godt
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=5680
Senest rettet af ggf 21. apr 2008, 22:45, rettet i alt 1 gang.
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008

Brugeravatar

Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#5 » 21. apr 2008, 21:43

Så løsningen må være at hun hver aften får lov til at hjælpe med madlavningen, og det skal være noget der grisser

De vil jo gerne, så det er jo også bare at lade dem :D
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Emneforfatter
topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#6 » 21. apr 2008, 21:47

Havde set det gff, overvejede det også. Mit problem var faktisk for meget fugt fra for meget marinade :)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#7 » 21. apr 2008, 21:56

LOL!! Ih hvor dejligt et indlæg, jeg forestiller mig lige hvor meget Rosa ville
elske at få lov til at proppe kød på et kebab spyd!! Jeg må altså snart prøve
det i kamado-- der er så meget lækkert man skal prøve--- og ikke nær nok
tid til det! Men det er jo en prioritering, er det ikke rigtigt!??


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#8 » 22. apr 2008, 07:56

Det ser nu alligevel utroligt lækkert ud :savl2: :savl2: :savl2: :savl2: - nu må jeg snart have lavet et igen. :D

Og sikke dejligt med en lille hjælper i køkkenet - det mangler jeg nu sommetider :lol:
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Indlæg#9 » 22. apr 2008, 20:55

MUMS det ser godt ud, snyder billedet lidt eller er det et KÆMPE løg der er i toppen :?:
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

Emneforfatter
topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#10 » 22. apr 2008, 22:44

Familie på Mols der dyrker grønsager. Og det er ikke løgn :) dette var det mindste i posen. De er enorme.....
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)


missmus
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 573

Indlæg#11 » 24. apr 2008, 10:16

Super lækkert at se på. Nu har jeg jo været fraværende temmelig længe. Vil du fortælle lidt mere om det der spyd, og hvordan det bruges etc.
Umiddelbart ville jeg ikke gættepå det kunnevære i grillen???
missmus (metchen)

errare humanum est

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#12 » 24. apr 2008, 16:53

Det er PB der laver dem. De er designet til at de lige kan stå i grillen på en alubakke eller mursten på kulristen.

Jeg begik fejlen her at bruge min JBI forlænger først, hvilket ikke kan nok strålevarme. Det virkede meget bedre at jeg lagde 2 musten i bunden af grillen og satte spydet på dem.
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 33 gæster