Farseret blomkål på pillegrill

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3205
Kontakt:

Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#1 » 18. apr 2016, 18:59

1 blomkål dækket med rub nr. 1, ovenpå et lag af 500 g flæskehakke rørt som til frikadeller bredt ud over, dog ikke i bunden. Ovenpå lægges et lag bacon. Placeres i en staniolform og så i grillen ved 200 g. Til den er færdig. (Jeg fik ikke taget tiden :oops: ).
Blomkålet blev forkogt i 10 min. og det bliver det absolut ikke næste gang. Det er helt unødvendigt og det blev nærmest cremet mørt.
Tilbehør blev brasekartofler med små baconterninger, løg og tomater, Og tyttebærsyltetøj.

fars blom 1.JPG

fars blom 3.JPG
fars blom 4.JPG
fars blom 5.JPG
fars blom 6.JPG
fars blom 7.JPG
fars blom 8.JPG
fars blom 9.JPG
fars blom 10.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


olejakobsen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 390

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#2 » 18. apr 2016, 19:12

Hej Finn

Det ser super lækkert ud.

Tak for at jeg måtte komme forbi dig i dag og få en lille grill og mad snak, det var hyggeligt.
Og 1000 tak for smagsprøverne jeg fik med hjem til det flade Lolland.

Hilsen
Ole Jakobsen

Sendt fra min LG-D855 med Tapatalk


hansen48
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#3 » 18. apr 2016, 19:32

Det ser godt ud. En rigtig god ide.
Saltsyder af guds nåde.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#4 » 18. apr 2016, 20:50

Ser virkelig lækkert ud og ikke mindst nytænkende.
Vil du løfte sløret for rub nr. 1. :-)
Har du en ca. tid på grillen.


.
Senest rettet af Torp Hedehusene 18. apr 2016, 21:47, rettet i alt 1 gang.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#5 » 18. apr 2016, 21:12

Fantastisk måde at camouflere et blomkålshovede på - det skal prøves en dag.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#6 » 19. apr 2016, 08:44

Undskyld Finn
Men invitationen må være blevet væk i posten...

Det ser super godt ud!!!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1466

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#7 » 19. apr 2016, 10:05

Så er den noteret i madplanen. Men jeg må nøjes med at pille ved grillen. ;-)
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3205
Kontakt:

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#8 » 19. apr 2016, 17:45

Torp Hedehusene skrev:Ser virkelig lækkert ud og ikke mindst nytænkende.
Vil du løfte sløret for rub nr. 1. :-)
Har du en ca. tid på grillen.


.


viewtopic.php?f=43&t=25499
link til rubs

Jeg fik ikke lige taget tiden men et bud er en times tid... :oops:
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#9 » 19. apr 2016, 18:44

skaal-um skrev:
Torp Hedehusene skrev:Ser virkelig lækkert ud og ikke mindst nytænkende.
Vil du løfte sløret for rub nr. 1. :-)
Har du en ca. tid på grillen.


.


viewtopic.php?f=43&t=25499
link til rubs

Jeg fik ikke lige taget tiden men et bud er en times tid... :oops:

Takker mange gange. :-)


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#10 » 20. apr 2016, 18:52

Så blev det prøvet her på Falster, prøves med det samme ellers går det i glemmebogen. :-) :-) :-)
Mend vi spiste kom min hustru med den gode id at det ville være perfekt med et godt drys revet cheddar under bacon, det prøver vi næste gang.
DSCI0429.JPG

DSCI0430.JPG

DSCI0431.JPG



.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1466

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#11 » 20. apr 2016, 19:17

Det skal helt sikkert kopieres. .1%¤
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1466

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#12 » 20. apr 2016, 19:21

Finn fortrød han forkogte i 10 minutter, hvad gjorde du Torp og hvordan blev det?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#13 » 20. apr 2016, 19:44

Treblach skrev:Finn fortrød han forkogte i 10 minutter, hvad gjorde du Torp og hvordan blev det?

Jeg forkogte også i 10 min. behøves ikke.
Jeg gav den 45 min. ved 205`C i varmluftovnen. :oops:


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1466

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#14 » 20. apr 2016, 19:56

Varmluftsovn? Hmm! Ja det kan ske selv for den bedste. :lol:

Det tror jeg nu også jeg gør. Men tak.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#15 » 20. apr 2016, 20:58

Treblach skrev:Varmluftsovn? Hmm! Ja det kan ske selv for den bedste. :lol:

Det tror jeg nu også jeg gør. Men tak.

Jeg ligger ikke skjul på når jeg bruger / har brugt ovnen, det lader jeg andre om. :lol: :lol: :lol:


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1466

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#16 » 20. apr 2016, 21:58

Torp Hedehusene skrev:
Treblach skrev:Varmluftsovn? Hmm! Ja det kan ske selv for den bedste. :lol:

Det tror jeg nu også jeg gør. Men tak.

Jeg ligger ikke skjul på når jeg bruger / har brugt ovnen, det lader jeg andre om. :lol: :lol: :lol:


.

+1
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3205
Kontakt:

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#17 » 21. apr 2016, 11:12

God ide din kone fik, Torp.
Jeg havde det lige oppe at vende med at servere ostesauce til. Det passer godt til, synes jeg... :lol:
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Raptor
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 29

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#18 » 21. apr 2016, 14:39

Det ser super lækkert ud og det skal helt sikker prøves :-)

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1466

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#19 » 22. apr 2016, 08:10

Frisk på madplanen var Farseret blomkål. Jeg tog jeres erfaring med 10 minutters forkogning af blomkålen til efterretning og nøjes med at balancere den. Hele bomben fik 1 time og 10 minutter på 200° i ovnen uden varm luft. Baconen blev perfekt. Den fik så lang tid, fordi jeg huskede forkert fra jeres erfaringer.

Blomkålen var en lille gnalling, men mere en rigeligt til to. Meeen! Nok blev blomkålen varm, men den var fuldstændig rå. Vi kan bedst lide blomkål når der er noget "bid" i, men her blev der for meget.

Vi "tror" på retten, men næste gang får blomkålen 5 minutter i kogevandet med lidt salt og bouillon. Fra min ungdom husker jeg, at blomkål og lidt knorr aromat klædte hinanden, så måske...

Der blev også forsøgt med et drys cheddar under baconen, men enten kom jeg for lidt på, eller også druknede smagen i baconsmagen, som var købebacon.
Mobil billederne er ikke for gode, men her kommer et par stykker.

IMAG2152_20160422072127706.jpg
Cheddar pibler frem mellem bacon.


IMAG2154.jpg
Sådan lidt fra oven


IMAG2155.jpg
Synes man fornemmer den rå blomkål
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#20 » 22. apr 2016, 09:56

Jo man fornemmer den rå blomkål, så du har nok ret i at 5 min. kogning vil være ideelt. Ellers et dejligt og nytænkende måltid.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1466

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#21 » 22. apr 2016, 10:31

Torp Hedehusene skrev:Jo man fornemmer den rå blomkål, så du har nok ret i at 5 min. kogning vil være ideelt. Ellers et dejligt og nytænkende måltid.


.


Jeg føler mig sikker på, det må blive godt. Så også en +1 til Finn herfra.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1340

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#22 » 22. apr 2016, 10:38

Gastromand damper kålen ganske kort tid - så undgår man også at koge mere smag og næring ud af kålen end højest nødvendigt.
http://gastromand.dk/opskrift-grillet-f ... -blomkaal/

Ib M

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1466

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#23 » 22. apr 2016, 11:27

Ib M skrev:Gastromand damper kålen ganske kort tid - så undgår man også at koge mere smag og næring ud af kålen end højest nødvendigt.
http://gastromand.dk/opskrift-grillet-f ... -blomkaal/

Ib M


Ach so. Det tror jeg på er fremgangsmåden. Tak. "ganske kort tid" kan vel godt være fra 3 til 5 minutter.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1340

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#24 » 22. apr 2016, 12:37

Treblach skrev:ganske kort tid" kan vel godt være fra 3 til 5 minutter.

Ja, plus, minus - alt afhængig af størrelsen på blomkålen, høsttid, alder på kålen, osv. !

Metoden er at eksperimenterer lidt, og få fornemmelse af hvordan kålen skal føles når den er dampet/kogt færdig til videre tilberedning. På den måde kommer man uden om hvor længe i forhold til størrelsen på kålen, og nærmer sig en ca. tid ud fra begrebet - "den skal ha' til den er færdig"

Ib M

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1466

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#25 » 22. apr 2016, 12:46

Ib M skrev:
Treblach skrev:ganske kort tid" kan vel godt være fra 3 til 5 minutter.

Ja, plus, minus - alt afhængig af størrelsen på blomkålen, høsttid, alder på kålen, osv. !

Metoden er at eksperimenterer lidt, og få fornemmelse af hvordan kålen skal føles når den er dampet/kogt færdig til videre tilberedning. På den måde kommer man uden om hvor længe i forhold til størrelsen på kålen, og nærmer sig en ca. tid ud fra begrebet - "den skal ha' til den er færdig"

Ib M


Helt enig, når først metoden er valgt, er det fornemmelsen og erfaringerne der spiller ind.
Hvordan den så skal være når den er færdig, kan en smagssag. Der findes mennesker der helst ser grønsager kogt meget bløde.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Trisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 345

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#26 » 22. apr 2016, 13:29

skaal-um skrev:God ide din kone fik, Torp.
Jeg havde det lige oppe at vende med at servere ostesauce til. Det passer godt til, synes jeg... :lol:


Ostesovs? Er vi ude i en sovs alá bechamel, som til Lasagne, Skaalum?
Mangler lige inspiration til "dyppelse" til kartoflerne! :lol:
Mvh. Trisse

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1340

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#27 » 22. apr 2016, 14:02

Treblach skrev:[quote="Ib M"][quote="Treblach"]ganske kort tid" kan vel godt være fra 3 til 5 minutter.

Ja, plus, minus - alt afhængig af størrelsen på blomkålen, høsttid, alder på kålen, osv. !

Metoden er at eksperimenterer lidt, og få fornemmelse af hvordan kålen skal føles når den er dampet/kogt færdig til videre tilberedning. På den måde kommer man uden om hvor længe i forhold til størrelsen på kålen, og nærmer sig en ca. tid ud fra begrebet - "den skal ha' til den er færdig"

Ib M[/quote]

Helt enig, når først metoden er valgt, er det fornemmelsen og erfaringerne der spiller ind.
Hvordan den så skal være når den er færdig, kan en smagssag. Der findes mennesker der helst ser grønsager kogt meget bløde.[/quote]
Ja, man skal kende sit "publikum", og prøve at navigerer inden for det.


Ib M

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3205
Kontakt:

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#28 » 22. apr 2016, 21:08

Trisse skrev:
skaal-um skrev:God ide din kone fik, Torp.
Jeg havde det lige oppe at vende med at servere ostesauce til. Det passer godt til, synes jeg... :lol:


Ostesovs? Er vi ude i en sovs alá bechamel, som til Lasagne, Skaalum?
Mangler lige inspiration til "dyppelse" til kartoflerne! :lol:


Ja det var faktisk det jeg havde i tankerne. Jeg havde en Mornay sauce sauce stående og det har så stadig... :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#29 » 24. apr 2016, 19:15

Du har skabt mode Finn .1%¤
Jeg prøvede med 5 min forkogning, idet hovedet (altså kålhovedet (ikke mit-nej)) blev dumpet i kogende vand.
Jeg ville gerne prøve at forfølge idéen med ost, så jeg lavede en ostesauce der i al sin enkelthed består af ½ Mornay og ½ revet rød cheddar.
Tanken var at jeg ville prøve at fylde det ind mellem "stammerne" ved at fylde op med ostesauce nedefra. Det var dog et blomkål, der var meget tæt i bunden så der kom ikke så meget ind i selve blomkålshovedet, følgelig hældte jeg resten af saucen hen over blomkålshovedet før jeg pakkede den ind i fars med urter og dijonsennep samt bacon.
Den fik ca. 60 min ved 215 grader ved indirekte men noget æblerøg.
Vedhæftede filer
20160424_165524_HDR.jpg
Smukt som den orange ostesauce smyger sig om hovedet.
20160424_181110_HDR.jpg
Der er kommet lidt sauce ind mellem træstammerne, selvom det ikke er så meget som jeg havde tænkt mig.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#30 » 24. apr 2016, 19:40

Ja - Finn har lagt grunden til mange udgaver at retten. :savl2: :savl2: :savl2:


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1466

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#31 » 24. apr 2016, 20:37

Men prause, hvordan blev det så med de 5 minutters forkogning og en time i ovnen?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#32 » 25. apr 2016, 14:01

Det var OK, jeg kunne faktisk godt have brugt lidt mere tilberedning af kålen. Jeg tror størrelse etc betyder meget.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 959

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#33 » 25. apr 2016, 14:53

Jeg tænker på om man mon ikke man kan "snyde" lidt ved at sætte et par kødnåle eller evt. et par metal-grillspyd ind i kålen under tilberedningen.

Min tanke er at metallet leder varmen direkte ind i kålen, og på den måde burde man vel kunne undgå at forkoge eller hvad tænker I?
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#34 » 25. apr 2016, 16:06

Wetle skrev:Jeg tænker på om man mon ikke man kan "snyde" lidt ved at sætte et par kødnåle eller evt. et par metal-grillspyd ind i kålen under tilberedningen.

Min tanke er at metallet leder varmen direkte ind i kålen, og på den måde burde man vel kunne undgå at forkoge eller hvad tænker I?

Det tror jeg vil virke, jeg bruger det når jeg laver bagte kartofler, 2 kødnåle i hver kartoffel.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3205
Kontakt:

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#35 » 25. apr 2016, 16:49

Det ser godt ud, Prause. Du har endda fars i bunden!
Kan man forestille sig fars i bund = mindre varme til kål..?
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#36 » 25. apr 2016, 18:03

skaal-um skrev:Det ser godt ud, Prause. Du har endda fars i bunden!
Kan man forestille sig fars i bund = mindre varme til kål..?

Det tror jeg du har helt ret i - det var i forsøget på at holde på ostesaucen. Et forsøg der i øvrigt fuldstændig mislykkedes hvorfor det blev skovlet op oven under stegningen og endte som et lag af grillet ostesauce - ikke kønt men velsmagende.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


Per Jørgensen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 19

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#37 » 10. sep 2016, 07:39

Vi, konen og jeg, byggede sådan en blomkålsdims i går. :-)
6 min. forkogning. Krydderier og rød cheddar med chili indbygget. Fars og derefter i en foliebakke. Op på vores 57´er MED KUL :-) og ca. 3 kvarter efter var det hele færdigt. Temp. ukendt.
Smagte ganske godt.
Vores komfur sprang vores sikringer, så i venten på en elektriker, lavede vi "dimsen" på grillen.

Vi snakkede om at, blande den røde cheddar i farsen, iblandet lidt Fetaost. Spise det med lidt mintgelé, som til forloren hare. Måske det vil være godt. :-)
Pas på med salt, da bacon´en salter rimeligt kraftigt.

http://www.makril.dk/Test.jpg

Opstillingen er ikke så elegant, men.... :-)

Alt i alt en meget let og hurtig ret, med god smag, selv på en kulgrill. :P
KAN OGSÅ LAVES PÅ EN GASGRILL ELLER I KOMFUR. :lol: :-) :-D


Per Jørgensen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 19

Re: Farseret blomkål på pillegrill

Indlæg#38 » 10. sep 2016, 07:41

Vi, konen og jeg, byggede sådan en blomkålsdims i går. :-)
6 min. forkogning. Krydderier og rød cheddar med chili indbygget. Fars og derefter i en foliebakke. Op på vores 57´er MED KUL :-) og ca. 3 kvarter efter var det hele færdigt. Temp. ukendt.
Smagte ganske godt.
Vores komfur sprang vores sikringer, så i venten på en elektriker, lavede vi "dimsen" på grillen.

Vi snakkede om at, blande den røde cheddar i farsen, iblandet lidt Fetaost. Spise det med lidt mintgelé, som til forloren hare. Måske det vil være godt. :-)
Pas på med salt, da bacon´en salter rimeligt kraftigt.

http://www.makril.dk/Test.jpg

Opstillingen er ikke så elegant, men.... :-)

Alt i alt en meget let og hurtig ret, med god smag, selv på en kulgrill. :P
KAN OGSÅ LAVES PÅ EN GASGRILL ELLER I KOMFUR. :lol: :-) :-D

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 98 gæster

cron