Kamado Laks til forret---

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere
Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Kamado Laks til forret---

Indlæg#1 » 8. nov 2007, 17:46

for 1000'ende gang skal vi have laks drysset med dizzy pig/himalaya salt
med ris
og knorr sauce
ligesom 1000 andre gange .. LOL

saucen er klar
Billede

risen er klar
Billede

fisken er på kamado-- ved siden af lige dele smør og ahorn sirup, som fisken
pensles med hver 10ende minut... (altså må kamadoen åbnes gentagende gange) GGG
Billede

man kan lige ane nedenunder laksen er der en lækker olivenolie----

ja det er 1000 gange jeg lægger denne opskrift/metode ind men der er jo ikke
så mange mad indlæg i aften-- så i skal bare vide vi ikke sulter ;-)
Senest rettet af kamado 8. nov 2007, 20:46, rettet i alt 1 gang.


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#2 » 8. nov 2007, 20:44

laks er jo altid lækkert på grillen. Tror snart jeg må have smidt sådan en på grillen igen.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

holmer
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2296
Kontakt:

Indlæg#3 » 8. nov 2007, 20:52

Ja, det ser meget lækkert ud, men jeg synes ofte laks virker så fed i smagen. Måske man skulle prøve med et godt stykke torsk eller Pangasius. Er det noget I har prøvet?
.../holmer


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#4 » 8. nov 2007, 21:09

hvordan har du tid til det sådan som du snakker i telefon :lol:
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


mormor
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 14

Indlæg#5 » 8. nov 2007, 21:33

holmer skrev:Ja, det ser meget lækkert ud, men jeg synes ofte laks virker så fed i smagen. Måske man skulle prøve med et godt stykke torsk eller Pangasius. Er det noget I har prøvet?

Hej !
Har du prøvet, at fjerne det mørke stykke fiskekød, der går på langs af laksen. Det er det der giver laksen fedt / tran-smag.

Venlig hilsen : Mormor.

Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#6 » 8. nov 2007, 22:12

hej mormor
ja jeg må nok sige jeg kender den del af laksen du snakker om ;-)
--og ja, den bruges som kattemad her LOL

for at det ikke skal være løgn arbejdede jeg i mine unge dage midt i 80 erne
på et lakserøgeri i Esbjerg---!
Den del af laksen-- vi kaldte det "lakse slam"-- blev skåret fra og pakket i vaccuum
pakker -- og sendt til forskellige fabrikker, der så kunne blande det i færdigretter,
for så kunne de sige "indhold: laks-- osv"
ret klamt ikk!!??

Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#7 » 8. nov 2007, 22:14

hehe eddy,
ja du snakker ad h til --- ;-)
man skulle tro vi var ved at lave en ny gang pulled pork til 900 ;-)

Brugeravatar

holmer
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2296
Kontakt:

Indlæg#8 » 8. nov 2007, 22:29

kamado skrev:hej mormor
ja jeg må nok sige jeg kender den del af laksen du snakker om ;-)


Den var vist til mig Kamado. 8)

Men ja, jeg fjerner det også. Har arbejdet i fiskeindustrien siden 1983, så har luret et og andet.
Jeg synes bare laks er en fed spise. Det er nok smag og behag.
Lidt er okay, men......
Jeg foretrækker eksempelvis også røget torsk eller hellefisk fremfor laks. Men det kan vi evt. nuppe i en ny tråd.

Tak for rådet mormor.
.../holmer


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#9 » 8. nov 2007, 23:02

holmer skrev:
kamado skrev:hej mormor
ja jeg må nok sige jeg kender den del af laksen du snakker om ;-)


Den var vist til mig Kamado. 8)

Men ja, jeg fjerner det også. Har arbejdet i fiskeindustrien siden 1983, så har luret et og andet.
Jeg synes bare laks er en fed spise. Det er nok smag og behag.
Lidt er okay, men......
Jeg foretrækker eksempelvis også røget torsk eller hellefisk fremfor laks. Men det kan vi evt. nuppe i en ny tråd.

Tak for rådet mormor.


jeg synes ellers at hellefisk er endnu mere fed i smagen end laks. Line elsker hellefisk (specielt røget), men jeg synes faktisk næsten er for fedt til at jeg gider spise det. men sådan er vi jo så forskellige :-)
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#10 » 8. nov 2007, 23:12

Mmmmmm røget hellefisk... næsten det bedste jeg ved :)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

holmer
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2296
Kontakt:

Indlæg#11 » 8. nov 2007, 23:20

KimuSan^ skrev: men sådan er vi jo så forskellige :-)


Lige præcis. Ellers blev det sgu' et kedeligt forum. Det kan muligvis også bunde i, at jeg har haft for nem adgang til røget laks. Men så er det alletiders at andre sætter pris på det. Men en god østersølaks kan da gå an. :wink:
.../holmer


junior5
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Indlæg#12 » 9. nov 2007, 07:16

Her glider både røget laks og hellefisk, ned gennem halsen og ligger godt i maven. :D Jeg her helt vild med de 2 fisk når de er koldrøget.
junior5

Q 200
Smokey joe
One-Touch Gold 57 cm
Patton gasgrill

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 45 gæster