KimuSan^s menu den 11. august 2007

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere

Emneforfatter
KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

KimuSan^s menu den 11. august 2007

Indlæg#1 » 11. aug 2007, 20:49

I dag er jeg alene hjemme for Line tog tjansen med at besøge familien. Det hindrer dog ikke mig i at få lidt godt at spise - en rigtig herre menu hvis jeg skal sige det selv :-)
Jeg fik besked på at jeg skulle male nogle planker, men da det regnede så skiftede jeg plankerne ud med nogle kødplanker (spareribs).

Dagens menu blev derfor til følgende:

- Spareribs i chilimarinade
- "grønne" Bagekartofler
- Chili Turds
- Coleslaw

Spareribs var dem fra Superbest som tidligere har været omtalt. De er ret fede, så der blev renset godt ud i dem inden de røg i marinaden.
Marinaden er en blanding af
friske chilier (Jalapenos, Navaho, Cayenne, Satans Kiss, og habanero) hakket fint
hakkede løg og hvidløg
Mørk moscvado sukker
Æblecider eddike
et par dåser hakket tomat
salt + peber
1 peberfrugt

Koges sammen og koges godt ind. Blendes til en fin marinade.
Da jeg vil have meget røgsmag i mine ribben så formarinerer jeg ikke, men smider kødet på uden andet end et drys salt.
Efter en ordenlig omgang røg, så blev kødet smurt med marinaden og så har de ellers stået i weberen i en 4-5 timer. Der er blevet smurt med marinaden jævnligt og der er også givet en håndfuld røgtræ undervejs.

Coleslaw er efter guruens opskrift.

Bagekartoflerne har fået en lille times tid på grillen så de er møre. Derefter udhules de og kartoffel "kødet" mixes med en klump smør, lidt fløde, en masse hakket persille, purløg, citrontimian og andet fra urtehaven.
Til sidst fyldes fyldet over i kartoffelskallen og der gratineres med lidt revet ost. Tilbage på grillen så den lige bliver gylden og sprød.

Chiliturds blev lavet så beskrevet andetsted her på forummet. Der blev brugt Jalapenos chili med en sjat Naga Snakebite sauce i bunden (det giver virkeligt et kick :D)
Billede
Billede
Billede
Billede
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#2 » 11. aug 2007, 20:53

ET RIGTIGT HERREMÅLTID.....det ser bare så tiltalende ud Kim....respekt for at du står og laver så meget mad til dig selv, når Fru Madsen ikke er hjemme énder det altid med smørrebrød her i huset..... :oops:
Anders

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#3 » 11. aug 2007, 21:19

Billede

Kimusan - jeg kan ikke finde på ord der siger det bedre...

Rigtig flot menu.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#4 » 11. aug 2007, 21:19

Ser lækkert ud som sædvandelig, og flot beskrevet thumbs up :D
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#5 » 12. aug 2007, 00:50

what mand!! all for you?? jeg tør ikke tænke på hvis du folder dig ud når der er mange
gæster, haha

og forresten, LOL @ at sende Line ud og klare familiebesøgene, SÅDAN!!
(ej det sagde jeg ikke)
Jeg mente DEJLIGT du får mulighed for at udvikle din grill-kunnen i fred og ro helt
uforstyrret af familien, som ellers ville være meget velkommen ellers.... ;-)

ps --det 'ka være Line sneg sig til en macDonalds burger uden du ved det?? LOL


Meyer
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 968

Indlæg#6 » 12. aug 2007, 06:40

Hvor ser det lækkert ud!

Jeg skal snart lave spareribs igen!!

(Jeg har købt et vildsvinebryst, så jeg kan prøve at lave "Vildsvinespareribs")

Jeg bliver helt sulten af at se på dine billeder Kim!
Med venlig hilsen

-Meyer

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Indlæg#7 » 12. aug 2007, 07:28

Også stor RESPEKT herfra [smilie=pdt_aliboronz_31.gif]

Hvis jeg var alene hjemme, blev der nok ikke "gastronomiseret" så meget, FLOT :D
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#8 » 12. aug 2007, 08:54

Du få lige fem af disse her fra mig :savl2: :savl2: :savl2: :savl2: :savl2: Kanonflot menu Billede
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Grillkulmule
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1355

Indlæg#9 » 12. aug 2007, 10:12

Kimusan

Det ser super lækkert ud :savl1:

Der da heller ikke noget i vejen for at lave god mad, selv om man er alene, arbejdet med det er jo ikke større end hvis det skulle laves til hele familien. Og så kan man få det som den bedre halvdel ikke bryder sig om 8) Jeg var selv alene hjemme igår, men jeg havde for meget at lave så der blev ikke tid til alt for meget kokkeren, men der kom da lige en medisterpølse på lille Joe, med ketchup og tomatsalat som enest tilbehør.
/Jackie
Billede

En dårlig fisketur er altid bedre end en god dag på arbejde.


tj
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Indlæg#10 » 12. aug 2007, 11:43

Meyer skrev:
(Jeg har købt et vildsvinebryst, så jeg kan prøve at lave "Vildsvinespareribs")



Vildsvinespareribs er rigtig gode, imponerende store og meget kødfulde.

Billede

For dem der bor i nærheden af Aalborg kan jeg oplyse, at de ofte kan fåes hos slagteren i Gistrup.


Bredal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Indlæg#11 » 12. aug 2007, 12:34

Sådan skal ribs laves, var til fødselsdag i går hos en der ikke kan grille :( hans ribs var ikke noget at råbe hurra for, så nu kan jeg så sidde og pine mig selv ved at blive ved med at se på de dejlige billeder, flot menu sådan skal det laves :)

hej fra
Morten


solsikkehaven
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 738
Kontakt:

Indlæg#12 » 12. aug 2007, 12:38

slagteren i Gistrup har altid været et besøg værd :-).
Jeg ved ikke om det er de samme ejere som dengang jeg boede i Aalborg, men .....(har selv boet i Aalborg i 13 år)....
Senest rettet af solsikkehaven 13. aug 2007, 11:08, rettet i alt 1 gang.
/Morten Knudsen AKA Solsikkehaven

* Weber Genesis E-310
* Sous Vide Supreme


Emneforfatter
KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#13 » 12. aug 2007, 12:45

kunne være man skulle cykle en tur derud forbi en dag så. Vildsvin er i hvert fald altid godt. Købte tit vildsvine koteletter da jeg boede i Lyngby og de var helt fantastiske.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


planten
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81
Kontakt:

Indlæg#14 » 12. aug 2007, 13:31

Fremragende menu det er sgu da også sjovere at lave sådan noget guf istedet for at male planker godt tænkt...
WeberQ 300 er fremtiden

Kirkebakken Klarup et godt sted at være

Billede

Tjek www.3-kant.dk

Hilsen Heine Klarup Far til Frederikke Josefine og Mathilde


Karen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 872

Indlæg#15 » 12. aug 2007, 14:11

Kim, sig det nu, hvordan er det gået med den manglende plankemaling? Har Line også overtaget den - for SÅ får du min fulde respekt!

Vi skal da vist lige om snart have spist nogle af alle vore spareribs. Fryseren bugner.

Mvh. Karen


Emneforfatter
KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#16 » 12. aug 2007, 14:14

Faktisk så har hun taget det store træk med istandsættelsen af huset, da jeg har haft rigeligt at se til med arbejde. Så det med at svinge en pensel det kan hun!
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

Kong Mundvand
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 465

Indlæg#17 » 12. aug 2007, 15:09

Puha hvor lækkert! Det ser rigtig godt ud.
Kong Mundvand

"En sulten mave lader sig ikke spise af med ord og billeder"


Lucinda
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 902
Kontakt:

Indlæg#18 » 13. aug 2007, 11:04

Hvad skuer mit øje, er der en pølse i de snackpebre ??? vi er vilde med snackpeber, hvordan gør du ??
Ps. de ribs ser også gode ud. [smilie=pdt_aliboronz_38.gif]
Hilsen Lucinda :-)

Deaktiveret efter eget ønske


Emneforfatter
KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#19 » 13. aug 2007, 11:21

Det er nu Jalapeños chilier og ikke snackpebre (om end nogle vil mene at de er milde nok til at kunne kaldes det). opskriften finder du her:
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=2410
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


Lucinda
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 902
Kontakt:

Indlæg#20 » 13. aug 2007, 12:17

Takker. Vil prøve ved nærmeste lejlighed. Hvor "stærke" er sådan nogle fætre ??
Hilsen Lucinda :-)

Deaktiveret efter eget ønske


Emneforfatter
KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#21 » 13. aug 2007, 12:46

De bliver relativt milde når de har været varmet på den måde.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#22 » 13. aug 2007, 13:03

KimuSan^ skrev:De bliver relativt milde når de har været varmet på den måde.


Det siger ikke så meget når det er dig der skriver det Kim....du må da have hård hud på tungen...Mr. Chilifan.... :wink:
Anders


solsikkehaven
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 738
Kontakt:

Indlæg#23 » 13. aug 2007, 13:11

Jeg tror også at ham kimusan har et lidt andet forhold til chili end os andre...
f.eks. er mild chili formentligt lige ved at selvantænde. Så jeg tør ikke tænke på, hvad han mener er stærk chili ...uha da !

Relativt er et ......relativt ord !
/Morten Knudsen AKA Solsikkehaven

* Weber Genesis E-310
* Sous Vide Supreme


Lucinda
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 902
Kontakt:

Indlæg#24 » 13. aug 2007, 13:12

Ja for vi er da nogle der har smagsløgene intakte "ENDNU" :lol:
Hilsen Lucinda :-)

Deaktiveret efter eget ønske


Nulle
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 152

Indlæg#25 » 13. aug 2007, 19:57

Hold op, hvor det ser lækkert ud! Den marinade til benene - er den ikke bare en anelse giftig? Måske ikke til dine smagsløg, men hvad med os andre dødelige? :lol: Vil vi kunne overleve en omgang?

Nulle
Outside of a book a dog is man's best friend - inside of a dog it's too dark to read. (Groucho Marx)

OTG57
Q300
Smokey Joe
Primo Kamado XL


Emneforfatter
KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#26 » 13. aug 2007, 20:47

jada de er fra egen produktion så de er ikke så stærke. Det danske vejr giver milde chilier.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


plystr
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 128

Indlæg#27 » 13. aug 2007, 21:21

KimuSan^ : Hvor får du de stærkere chili fra?
Jeg synes aldrig der er nok gods i de almene man kan købe... Jeg elsker sådan en gang god chili, som man f.eks. kan få på nogle shawarma-bar. Den er i sådan en slags gennemsigtig bøtte og vist fra Vietnam e.l. Har ikke kunne finde den... Den er ok stærk uden at brænde.
Jeg er selv lidt af en chili-fan! :)
Mvh.

Peter


Emneforfatter
KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#28 » 13. aug 2007, 21:28

De fleste etniske butikker sælger chilier i enten frisk, frossen eller tørret form. Personligt går jeg mest efter dem med smag - den brændende effekt er blot en bonus (den kan man blive ret afhængig af :D)
Den chili sauce de typisk har på shawarma barer er en blanding af tomatpuré, olie og tørrede chiliflager. Bland det og lad det stå i et par døgn og så har du den samme chili olie/sauce som de har. Der skal forbløffende lidt til :-)
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


plystr
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 128

Indlæg#29 » 13. aug 2007, 22:26

KimuSan^ skrev:
Den chili sauce de typisk har på shawarma barer er en blanding af tomatpuré, olie og tørrede chiliflager. Bland det og lad det stå i et par døgn og så har du den samme chili olie/sauce som de har. Der skal forbløffende lidt til :-)


Nogle laver det sådan ja, men man kan også få en vietnamesisk chili-sauce, som de i hvert fald bruger hos min mad-pusher...

Hvad hedder de chili man skal gå efter hvis man lige vil et par trin op ifht. dem man køber i supermarkedet?
Mvh.



Peter


Emneforfatter
KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Indlæg#30 » 13. aug 2007, 22:57

Hvad køber du hos supermarkedet? Hvis det er de typiske Jalapeño's eller "røde chilier" så kan du typisk gå et trin op ved at købe Aji, Serrano, Thai pepper, cayenne, eller vis det skal være ekstra varmt, så Habanero, Scotch Bonnet eller red Savina. Er du helt gal så køber du Bhut Jolokia og vil du lege med dit liv så Naga Morich (sidstnævnte har jeg en fantastisk chilisauce som indeholder 6-10stk af denne). Når du så engang kommer godt i træning så kan du begynde at spise chili saucer som er blevet "optimeret" med capsaicin ekstrakt. Her kan Chili Pepper Petes Dragon Blod sauce anbefales. Den indeholder 4.5Mio Scoville ekstrakt så det er en grum en (men godt smager den).
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


plystr
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 128

Indlæg#31 » 13. aug 2007, 23:11

KimuSan^ skrev:Hvad køber du hos supermarkedet? Hvis det er de typiske Jalapeño's eller "røde chilier" så kan du typisk gå et trin op ved at købe Aji, Serrano, Thai pepper, cayenne, eller vis det skal være ekstra varmt, så Habanero, Scotch Bonnet eller red Savina. Er du helt gal så køber du Bhut Jolokia og vil du lege med dit liv så Naga Morich (sidstnævnte har jeg en fantastisk chilisauce som indeholder 6-10stk af denne). Når du så engang kommer godt i træning så kan du begynde at spise chili saucer som er blevet "optimeret" med capsaicin ekstrakt. Her kan Chili Pepper Petes Dragon Blod sauce anbefales. Den indeholder 4.5Mio Scoville ekstrakt så det er en grum en (men godt smager den).


Ikke jalapeños... Dem kender jeg for godt. Skam bare almene friske chili'er. som normalt ligger i frugt & grønt afd. Jeg vil kigge lidt efter nogle af de førstnøvnte chili'er.
Tak for tippet
Mvh.



Peter

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 54 gæster