Eksperimenter med mad

Opskrifter og billeder uploadet af Grillguru.dk's flittige brugere

Emneforfatter
Meyer
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 968

Eksperimenter med mad

Indlæg#1 » 6. jan 2007, 21:35

Jeg havde lyst til at lege lidt med noget mad og prøve noget nyt, så her kommer hvad jeg lavede idag:

Først koges ca. 3/4 kg. kalvehaler i 2 l. vand tilsat lidt salt og peber. De skal koge ca. 4 timer til kødet falder af benene. Pil kødet af, pas på at der ikke kommer bruskskiver med i kødet.

Billede

Kødet presses ned i små aluminiumsforme.

Billede

Som stables og en tung genstand sættes ovenpå, her et glas oliven. Ind i køleskabet og lad det stå der til 1/2 time før det skal bruges.

Billede

Min hustru har dækket bord, hun er som jeg venstehåndet, så derfor er det dækket forkert.......(Begge vores børn er forøvrigt også venstrehåndede, og det er min tvillingebror også)

Nå, resten af kalvefonden blev tilsat 1 spsk. koncenteret tomatpuré, og lidt fløde samt 250 gr. krebsehaler, det hele blev kogt op, og serveret med et par blade basilikum som forret.

Billede

Kalvekødet, som vel nærmest er en lille terrine, blev taget ud af køleskabet, presset ud af formen og lagt på hver sin tallerken.

Billede

4 Søtunge fileter blev lagt på et Weber style fad, som forinden var smurt med tidselolie. Fileterne var blevet penslet med æggehvide på begge sider og derefter krydret med salt og peber. De blev grillet inddirekte i ca. 15 min. Så vil nogen sikkert spørge hvorfor pensle med æggehvide? For at holde på saft og fugtighed, så fisken ikke bliver tør. Hvis man griller direkte giver æggehviden en sprød skorpe.

Billede

De grillede søtunge fileter lægges oven på kalveterrinen, og serves med en hvid sauce baseret på hvidvin med lime og lidt kartofler

Billede

Sådan keder jeg mig hver week-end, for at lave denne ret blev jeg nødt til at købe en Weberstyle fiskebakke og en fiskespade, nu spekulerer jeg på hvad jeg skal lave næste week-end, så jeg bliver nødt til at købe mere tilbehør........

Go´ week-end

-Meyer
Senest rettet af Meyer 6. jan 2007, 22:44, rettet i alt 1 gang.


knoltot
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 443

Indlæg#2 » 6. jan 2007, 22:33

det ser rigtig godt ud.. umm tunger det er godt mad
M.V.H
Thomas Jørgensen

Brugeravatar

ruca
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 389

Indlæg#3 » 7. jan 2007, 11:09

ja jeg kan godt se at Du keder dig i weekenderne, men det må være en dejlig måde at kede sig på
[smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif]
/ruca
Med venlig hilsen
Ruca


missmus
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 573

Indlæg#4 » 9. jan 2007, 22:12

Det ser rigtig lækkert ud...
Du må gerne kede dig hjemme hos mig, og så kunne du jo lige tage min mand med i køkkenet, og lære ham hvad der er op og ned på det hele....


[smilie=bluecolorz5_pdt_14.gif]
missmus (metchen)

errare humanum est

Billede

Tilbage til "Brugeropskrifter & fotos"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 8 gæster