Dagens menu 13.11.2005

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Dagens menu 13.11.2005

Indlæg#1 » 1. sep 2006, 21:41

Grøntsagslasagne m. hakket oksekød
& hjemmelavet bechamel sauce
Billede

Så gik den ikke længere. Vi blev nødt til at lave en lasagne. Men vi ville samtidig også gerne have spist noget af alt det grønne vi havde liggende. Derfor blev løsningen at lave en grøntsagslasagne. Men hov: Det er jo søndag, så hvor er kødet?

Derfor blev der indkøbt 500 gram hakket oksekød.
Til vores lasagne har vi brugt:
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1/2 bakke champignons
1 squash
2 gulerødder
1 stor porre
2 kæmpe tomater
1 stort løg
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 pose revet ost

samt 1 dåse hakkede tomater med basilikum og oregano.
Billede

Det lille løg finthakkes og svitses i noget olie i en gryde. Oksekødet tilsættes. Hvidløg og hakkede tomater (fra dåse) tilsættes. Der krydres med stødt peber, salt, paprika, karry, muskatnød og et pift tabasco. Der tilsættes 1 glas vand og 4 spsk. parmesanost (pulver).
En lasagneform smøres med olie, og der lægges et tynd lag kødsauce i bunden. Derefter et lag lasagneplader og derefter kødsauce igen.
Billede

Det lavet endnu et lag med tomater, løgringe og fintsnittet porre. Afsluttes med et lag lasagneplader.
Billede

Der laves endnu et lag med kødsauce, revet gulerod, champignons, peberfrugter, squash og resten af porren. Der drysses en pose revet ost ud over. Afsluttes med et lag lasagneplader.
Billede


Det sidste kødsauce hældes over og der afsluttes med en hjemmelavet bechamel sauce, som laves af:

1 klat margarine
3 dl mælk
Revet muskatnød
Stødt peber
og 2 1/2 spsk. parmesanost (pulver)

Margarinen smeltes og mælken tilsættes. Osten røres i under kraftig omrøring. Koges op indtil mælken begynder at “boble-op”. Der jævnes med Maizena.
Billede

Lasagnen grilles indirekte i 40 minutter. Vi har udelukkende brugt 1 rør gamle brugte kul, da stegetiden er lav.
Billede

Her er uhyret på en tallerken.
Billede

Lasagnen smagte simpelthen fabelagtig, og der er rigeligt med mad til 4-6 personer i vores portion. Så der blev rigeligt med rester…
'
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Bredal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Indlæg#2 » 17. jun 2007, 14:25

Det er dog utroligt hvad man kan lave på en weber, jeg har kun haft weber i 3 uger og aldrig tænkt på lasagne, men lækkert ser det ud og prøves det skal det så absolut :P

Ha' det godt

Morten

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#3 » 17. jun 2007, 15:42

Bredal skrev:Det er dog utroligt hvad man kan lave på en weber, jeg har kun haft weber i 3 uger og aldrig tænkt på lasagne, men lækkert ser det ud og prøves det skal det så absolut :P

Ha' det godt

Morten


Morten-drengen....velkommen til....

/Anders
Anders

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Bing [Bot], Google [Bot] og 11 gæster