Dagens menu 23.09.2005

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Dagens menu 23.09.2005

Indlæg#1 » 1. sep 2006, 21:14

Oksefilet m. Røsti & Salat
Forret: “Reje-bombe”
Billede

I dag skal vi have gæster, så vi har kastet os ud i et mindre eksperiment, og har lavet vores egen udgave af en porre/reje/ris forret - vi kalder den “Reje-bomben”.

Sådan laves Weberguru’s rejebombe
Ingredienser:
1/2 liter (500g) creme fraiche 38%
(Kan er stattes med 500 g Fromaice Blanc 0,1% hvis retten skal være fedtfattig).
6 spsk. mayonnaise
1 tsk. salt & lidt peber
3 tsk. karry
2 tsk. frisk citronsaft
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2 æbler (Gerne en sød slags)
2 porre
4 kaffekopper kogte Jasmin ris
300-400 gram rejer i lage (eller meget langsomt optøede rejer)
Finthakket Iceberg salat til pynt.

Billede


Peberfrugt og æbler skæres i tern, og porre snittes i fine skiver.

Billede

Creme fraice, mayonnaise, salt, peber, karry og citronsaft røres sammen i en skål.

De hakkede grøntsager og risen røres i.
Billede

På et fad lægges blandingen i midten, og der drysses med finthakket iceberg salat rundtom, og en smule på toppen.
Billede


Til sidst pyntes med rejer.

Serveres koldt (fra køleskabet) med lunt flüte. Resterne kan sagtens spises dagen efter som en lækker frokostret.

Det kan godt være at denne ret lyder underlig, men den smager virkelig pragtfuld og er værd at kaste sig ud i… Vores gæster var vildt imponerede…

Til hovedret serverede vi:
Billede

1 kg Brasiliansk oksefilet smøres med 4-6 fed friskpresset hvidløg og gnides godt med salt.

Stegen marineres med yndlings marinaden - her kan bruges hvad man har ved hånden - bare den indeholder brun farin….
Billede


Grillen sættes op til indirekte grillning, og stegen grilles med låget på, og en lille håndfuld Hicory træflis direkte på de varme kul.

Når stegen har nået 45 grader, lægges kartoffel røsti’s på den indirekte varme. Husk at pensle røstierne med en god olie på begge sider inden de lægges på grillen. (Vi laver 2 røsti’s pr. person).
Billede

Stegen grilles til den når en temperatur på 59 grader. Herefter tages den af grillen.

(Vi kom først i tanke om at tage dette billede efter de første røsti’s var fjernet fra grillen…)
Billede
Stegen hviler mens forretten serveres.
Billede


Stegen blev perfekt stegt, og serveres med røsti, en god blandet salat og en god tyk cherry/safran sovs, som vi desværre ikke kan skrive opskriften på, da den er smagt til med alt muligt mellem himmel og jord…
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


ohf
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 6

Re: Dagens menu 23.09.2005

Indlæg#2 » 12. mar 2009, 17:36

Hej igen

Sorry - har løst problemet - rul ned.

mvh
ole f.

Brugeravatar

PEAT-freak
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 128

Re: Dagens menu 23.09.2005

Indlæg#3 » 13. mar 2009, 10:21

Det ser virkelig godt ud men porene er de rå eller giver du dem et lille opkog først
rejer og kary, spændende :D
Med venlig hilsen
Murermesteren

1 OTG 57 til camping
1 OTG 57 hjemme
Grill motor rotissery
Smokey joe
Weber q300
Cadac gasgril
Grillpejs
Muret røgeovn


REMEMBER FOOD BRINGS PEOPLE TOGETHER

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Dagens menu 23.09.2005

Indlæg#4 » 13. mar 2009, 19:24

Hejsa

De er skam ganske rå...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Bredal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Re: Dagens menu 23.09.2005

Indlæg#5 » 13. mar 2009, 19:35

Det ser virkeligt lækkert ud :savl2: den bombe skal absolut prøves :)

God weekend til alle
Hej fra
Morten

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster