Fyldte nakkekoteletter (385 gram) med basilikumtomat & s

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Fyldte nakkekoteletter (385 gram) med basilikumtomat & s

Indlæg#1 » 31. maj 2008, 19:55

Fyldte nakkekoteletter (385 gram) med basilikumtomat & salat

Billede

Dagens menu blev inspireret af en indkøbstur til den lokale slagter. Det er MEGET længe siden vi har lavet fyldte koteletter.

Er du sulten, eller bare en svag sjæl, så kig IKKE videre. Der er mundsavls-tsunami forude...

Billede

Lad os starte utraditionelt med tilbehøret.

I Kvickly havde de nogle store "Katrine og Alfred" bøf-tomater til 10,- for en bakke med 2 store tomater.

Vi købte ligeledes noget der hed "Salat-basilikum". Lidt mere krøllet, men det dufter meget kraftigere af basilikum end basilikum...

Tomaterne udhulet ligesom til mozarella tomater, løg hakkes, basilikum hakkes. Kommes i en skål med hvidvinseddike og lidt ketchup. Smages til med hvidløg.

Billede

Et stykke Grana Pedano ost kom en tur i løghakkeren så det blev lidt groft.

Billede

Og vupti - op i tomaten igen.

Billede

Her er vorers store nakkekoteletter. De kostede 20,- /stk., hvilket er en fin pris når de er skåret af frilandsgris. Det kan ikke gøres billigere i supermarkedet.
Vores slagter ved, at den står på hårdt arbejde hver gang jeg træder ind af døren. Jeg skal vide alt omkring dyret, udskæringen m.v.

Hjemme blev der skåret en stor lomme i hver kotelet til fyldet.

Billede

Tomat og hakket persille.

Billede

Hakket peberfrugt og rødløg.

Billede

Revet rød prima donna ost samt salt og peber.

Billede

Og derefter lukket med tandstikker i krydt. Der er 3 kryds i hver kotelet.

Der MÅ komme en dag i fremtiden, hvor fyldet IKKE kan være der... :-)

Billede

Der blev lavet en hvidløgsolie af rapsolie, hvidløg og pussta-krydderi fra OTZ (Du kan få det meget meget billigt hos supermarkeds-slagteren. Det er det grønne krydderi han ruller hakkebøfferne i hele sommeren).

Billede

Her er koteletterne klar til at komme på grillen. 385 gram pr. stk. incl. fyld...

Billede

En skål salat til. Blandet salat med ristede græskar kerner, honningmelon og hakkede peberfrugter.

Enkel og meget meget frisk.

Billede

Koteletterne blev lige brunet lidt af over direkte varme, og derefter fik de 25 minutter på indirekte ved 250 graders C.

Billede

Mmmmmmm.....

Tomaterne kom på samtidig.

Billede

Og så skal der smovses.

Billede

Det hele smagte bare supergodt.

Billede

Og lækkert ser det jo ud med alt det grønne til.

Fantastisk ret på en varm sommerdag...
Senest rettet af Guruen 31. maj 2008, 20:00, rettet i alt 1 gang.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1654

Indlæg#2 » 31. maj 2008, 19:59

Øj, det ser sgu godt ud, bliver helt misundelig her med min fyldte mørbrad.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#3 » 31. maj 2008, 20:07

det var dog fuldstændig vildt lækkert!!
tænk hvis man havde en bbq restaurant, og man diskede op med sådan noget,
jeg tror lige kunderne ville falde bagover hvis der var sådanne billeder i
menu'en!!!

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#4 » 31. maj 2008, 20:09

Ja, tænk hvis der var sådan en restaurant i DK Kamado... :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#5 » 31. maj 2008, 20:16

jeg tror jeg skal til at arbejde lidt på mrs kamado, hun er jo tidligere
kantine leder fra Eurest, så hvis hun sørger får drift, fortilberedning,
personaleadministration, indkøb, så vil jeg gerne stå ude bagved med
en 8 - 10 kamado'er ;-)

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#6 » 31. maj 2008, 20:18

Og et udsugningssystem dimensioneret til en kæmpe parkeringskælder!!!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#7 » 31. maj 2008, 20:21

hehehe @ udsugning---
nej da regner med at stå midt i skala i Kbh, der kan røgen bare stige opad
:lol: :lol:


Lucinda
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 902
Kontakt:

Indlæg#8 » 31. maj 2008, 20:42

Hej. :?

Nøj hvor ser det lækkert ud.
Og godt du har så mange pinde til at holde de kæmpe koteletter sammen med..
Stor respekt herfra..
Hilsen Lucinda :-)

Deaktiveret efter eget ønske

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

koteletter

Indlæg#9 » 31. maj 2008, 20:44

Hvor ser det lækkert ud. Her fik vi bare grillede vildsvine koteletter på weber gasgrillen med stuvet spidskål og og smør dampede gulerødder. Men i morgen skal jeg have afprøvet min nye rotesserie til kuglegrillen. Jeg lægger ud med en flæskesteg. Så jeg har brugt lidt af dagen på at planlægge hvilken marinade jeg skal komme svinekammen i. Har du nogle gode ideer til lækkert grøntsags tilbehør ???Bjærge


Aastradsen
Bruger
Indlæg: 1270
Kontakt:

Indlæg#10 » 31. maj 2008, 20:53

Lækket Lækkert !


Lucinda
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 902
Kontakt:

Indlæg#11 » 31. maj 2008, 20:54

Hvor ser det lækkert ud. Her fik vi bare grillede vildsvine koteletter på weber gasgrillen med stuvet spidskål og og smør dampede gulerødder. Men i morgen skal jeg have afprøvet min nye rotesserie til kuglegrillen. Jeg lægger ud med en flæskesteg. Så jeg har brugt lidt af dagen på at planlægge hvilken marinade jeg skal komme svinekammen i. Har du nogle gode ideer til lækkert grøntsags tilbehør ???Bjærge


Nu ved jeg godt at det ikke var mig du spurgte, med du skal nok ikke marinere stegen på sværen.
Du risikere at den ikke bliver sprød.
Jeg bruger en marinade frisk rosmarin, hvidløg, balcamico, olivenolie og fennikefrø.
Desuden kommer jeg hakket frisk rosmarin ned i sværen, det smager super godt.
Hilsen Lucinda :-)

Deaktiveret efter eget ønske


mormor
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 14

Indlæg#12 » 31. maj 2008, 21:01

Det ser godt nok lækkert ud, da jeg bor lige omkring Helsinge, kunne jeg godt tænke mig, at vide hvor din lokale slagter bor.
Venlig hilsen : Mormor.

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Indlæg#13 » 31. maj 2008, 21:15

Hej Lucinda
Det er præcis den marinade (james Oliver) som jeg har tænkt mig at bruge men jeg har ingen fennikelfrø og jeg bor laaaangt ude på bøøh landet så jeg har tænkt at bruge 1/2 tsk anisfrø i stedet for fennikel frø. jeg tror smagen bliver nogenlunde den samme på den måde. Jeg ved godt at man skal undgå at marinere sværen og i stedet sikre at der er nok salt i mellem snitterne i sværen. Men har du en god ide til grønt til retten det er jo sommer og varmt og derfor har jeg tænkt på om jeg kunne lave en guacamole (advokatpure`) og nye samsø kartofler til

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#14 » 31. maj 2008, 21:26

Hej Mormor

Det er slagteren i Skærød lige inden man kommer til genbrugsstationen...
(Bag den gamle DK-tank)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Lucinda
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 902
Kontakt:

Indlæg#15 » 31. maj 2008, 21:30

Hej Lucinda
Det er præcis den marinade (james Oliver) som jeg har tænkt mig at bruge men jeg har ingen fennikelfrø og jeg bor laaaangt ude på bøøh landet så jeg har tænkt at bruge 1/2 tsk anisfrø i stedet for fennikel frø. jeg tror smagen bliver nogenlunde den samme på den måde. Jeg ved godt at man skal undgå at marinere sværen og i stedet sikre at der er nok salt i mellem snitterne i sværen. Men har du en god ide til grønt til retten det er jo sommer og varmt og derfor har jeg tænkt på om jeg kunne lave en guacamole (advokatpure`) og nye samsø kartofler til


Hej igen.

JA lige netop Jamie Oliver, den mand kan "noget".
Du behøver ikke bruge fennikefrø, det gør jeg ikke hver anden gang.
Og nye kartofler med guacamole, lyder utroligt godt.
Jeg mener også at guruen har lavet en kartoffelsalat med avocado på et tidspunkt.... den ville også være god.
Hilsen Lucinda :-)

Deaktiveret efter eget ønske

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Indlæg#16 » 31. maj 2008, 21:41

nu vi snakker "sjove krydderier" som fennikelfrø, er jeg blevet tilbudt
af et kendt dansk postordrefirma, at vi kan købe igennem dem til rigtig
gode priser--- bla andet fennikelfrø--- :-)
jeg tænkte på det som kombination med de ting der er lige på trapperne fra usa....


mormor
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 14

Indlæg#17 » 31. maj 2008, 22:32

Hej Guru !
Tak for svaret. Der har jeg kørt forbi mange gange, uden at se, at der er en slagterbutik. ( er det den, der hedder " cilla " )
Venlig hilsen : Mormor

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#18 » 31. maj 2008, 22:44

Jeps...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#19 » 31. maj 2008, 22:55

Hvis de billeder ikke kan gøre en lækkersulten, så er der vidst ikke noget håb for en.
Tror jeg vil overveje at flytte til Helsinge... Dels synes jeg ofte i finder lækkert kød på tilbud, dels kunne jeg få en del gode råd fra dig. En ting er at læse det, men da jeg besøgte jer, fik jeg endnu mere ud af rådene [smilie=pdt_aliboronz_25.gif]
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

nexuzz
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 681
Kontakt:

Indlæg#20 » 31. maj 2008, 22:58

Det ser da enormt godt ud. en rigtig sommer ret :D

og billederne er også lige til at savle over
Billede
_________________

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#21 » 1. jun 2008, 06:41

Hej Kimbi

Vi har et gæsteværelse... Nu mangler vi bare at aftale huslejen. Der bliver lidt langt til dit arbejde, men det har noget med planlægning at gøre. 4 timer ud, 4 timer hjem.

Men tænk på det kørselsfradrag du kunne opnå... :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#22 » 1. jun 2008, 22:56

Top klasse igen Johnny, jeg sidder og bliver sulten her lige før jeg skal i seng
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#23 » 1. jun 2008, 23:00

Tak Eddy,

De var nu også gode... Jeg elsker at fylde ting... :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 12 gæster