Dagens menu 11.08.2007

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Dagens menu 11.08.2007

Indlæg#1 » 11. aug 2007, 20:35

Hulbøf med salsa, tzatziki, grovfritter og TANG!!!

Billede

Dagens menu har vi lavet et par gange før, men vi vil da gerne slå et slag for en god og sjov ret.

Hulbøffen er genial, da man kan tilsætte sit favorit-fyld i bøffen. Det både smager og ser lækkert ud.

Billede

Der skal bruges hele 250 gram fars til at lave en hulbøf. Men der bliver en stor klump tilovers af de 250 gram, som bruges til den næste bøf.

Kødet tages direkte fra køleskabet og tilsættes: grov peber, paprika, muskatnød, salt og fransk krydderurtemix. Jeg tillod mig at tilsætte 1 tsk Dr. BBQ krydderi. Men det er mest fordi jeg er blevet afhængig af det...

Billede

Hullet laves nemmest med et smalt juice-glas. Overskydende kød bruges bare til næste bøf.

Billede

Her en flok hulbøffer.

Billede

PÅ 2 tallerkener kommes der olie og grønt krydderi (det slagteren bruger til sine grillbakker - de sælger gerne af det, eller giver det væk gratis).

Bøffen rulles i olie og derefter i krydderiet.

Billede

Hjemmelavet salsa er bare SÅ nemt at lave. Vores smager fantastisk, og alle venner og bekendre har rost den til skyerne.

Den smager bare så dejlig frisk, og kan ikke sammenligned med det man køber...

Det er også en god måde at få brugt sine tomater på, hvis man har nogle liggende i grøntskuffen der er blevet kedelige.

Tomater, rødløg, hvidløg og persille. Dertil et "squizz" hvidvinseddike og lidt ketchup.

Billede

Det hele kommes i en blender, og 10 sekunder senere har du en dejlig salsa. Smag den eventuelt til med ekstra hvidløg, ketchup og hvidvinseddike.

Billede

Salsaen stilles på køl straks den er lavet. Husk at lave rigeligt. Den er stærkt vanedannende.

Billede

En lille ekstra tilbehørsret idag er fra fiskemanden på gågaden i Birkerød.

Indonesisk tang marineret i sesamolie og tilsat chili og sesamfrø.

Det smager dejlig frisk, og giver en flot farve på tallerkenen.

Billede

Grovfritter er altid et hit.

Kartofler skæres i både.

Billede

De krydres rigeligt med peber, paprika, salt, muskatnød og fransk krydderurtemix. Der kommes lidt olie ud over, og det hele masseres sammen.

Billede

Kommes i et fad, og grilles i ca. 40 minutter over indirekte varme. Hemmeligheden bag gode fritter er IKKE at vende dem før der er gået 20 minutter, og derefter IKKE vende dem igen.

Hvis man bakser for meget med dem, bliver de ikke sprøde. Ligeledes skal der ikke være alt for mange i fadet.

Billede

Tzatziki laver vi på følgende måde:

Græsk yoghurt tilsættes agurk (med skræl) som er revet på råkostjernet. Dertil hvidløg efter smag. Salt og peber.

Til sidst kommes et helt bundt finthakket dild i. Det skal laves 3-4 timer før det spises. Ellers virker den meget sur/bitter. Yoghurt og agurk skal lige have tid til at finde hinanden...

Billede

Hulbøffen grilles som det allersidste. Over direkte varme.

Den vendes nemmest med Webers store fiskevender. Det stykke Weber Style værktøj er bare uundværligt her i huset...

Billede

Færdig menu klar til spisning. NØØØØØJJJJ det er altså bare godt.

Der blev spist lidt ciabatta med soltørrede tomater til.

Tak for mad.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#2 » 11. aug 2007, 20:38

Den er altid et hit her i huset....specielt med Hommus.....
Anders

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#3 » 11. aug 2007, 20:45

Det ser bare så super lækkert ud
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#4 » 11. aug 2007, 21:22

Åh ja, Anders... Det er altså også rigtig godt.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#5 » 11. aug 2007, 21:25

lækkert lækkert men hvordan var tangen ????
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#6 » 11. aug 2007, 21:27

Tangen var ganske godt. Dejlig frisk.

Blandingen af tang, chili, sesamfrø og sesamolie var ramt "spot-on".

Jeg har smagt meget tang gennem tiden, men dette var ubetinget den bedste opskrift.

Men husk, at sesamolie er en satan. Den kan nemt ødelægge en hel ret hvis man får doseret for meget.

Men Torben som ejer butikken er åbentbart dygtig i køkkenet... :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#7 » 11. aug 2007, 21:30

Hej Eddy

Jeg fandt lige et foto mere af tangen i arkivet...

Billede
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#8 » 11. aug 2007, 22:23

Den har da en meget flot grøn farve altså meget lys i det og ikke som tang normalt ser ud, du ved ikke hvilken type tang det var ?
Den skøre kok med den skøre hjemmeside

http://www.EddyTheMadChef.dk

BilledeBillede

Mit ynglings legetøj

Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb

Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#9 » 11. aug 2007, 22:35

Nej.

Han kunne heller ikke huske det. Det var noget Indonesisk tang.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Michael Dahl Thomsen
Deaktiveret bruger
Indlæg: 551
Kontakt:

Indlæg#10 » 11. aug 2007, 22:40

-
Senest rettet af Michael Dahl Thomsen 24. feb 2008, 21:11, rettet i alt 1 gang.


solsikkehaven
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 738
Kontakt:

Indlæg#11 » 11. aug 2007, 22:43

hæ, hæ, Michael. Den var god. Jeg er nu heller ikke til de mere "specielle" ting..

Det er lidt ligesom dem der prøver underlige krybdyr eller delvist levende insekter...og så siger de det smager af kylling...Jamen så vil jeg hellere have kylling ! :-)
/Morten Knudsen AKA Solsikkehaven

* Weber Genesis E-310
* Sous Vide Supreme


Michael Dahl Thomsen
Deaktiveret bruger
Indlæg: 551
Kontakt:

Indlæg#12 » 11. aug 2007, 22:50

-
Senest rettet af Michael Dahl Thomsen 24. feb 2008, 21:11, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#13 » 11. aug 2007, 23:03

Indrøm det bare Guru.
Det sat fast i bilen på vej hjem :)
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id- ... ml?forside
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#14 » 11. aug 2007, 23:04

Og her i Jylland er der ikke kommet en dråbe.... Så jeg havde ingen undskyldning for ikke at pille min ene stenterasse op i dag..... Sover godt i nat. Ikke arbejde IT folk er bygget til at udføre :)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

jjn31
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 192

Indlæg#15 » 12. aug 2007, 00:00

hmmm det tang smager pragfuldt, vi fik det i dag sammen med hummer, krappe kløer, kamtjatka krabber og pil selv rejer,
Med Venlig Hilsen

Jesper

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#16 » 12. aug 2007, 00:20

hva kan man sige .....GUFFI GUFFI... det er altså en vinder kombination den menu..!!
Det tang har interreseret mig noget tid, der er en thai forretning i holbæk der har det
frisk fra de varme lande, jeg må hellere gøre alvor af at prøve det...
Tang fra sushi ruller smager vildt godt --er der nogen sammenligning?

Jeg har ikke ligefrem sultet i dag men når jeg bladrer igennem disse billeder---ja så
bliver jeg sulten igen--!

måske er der nogle pølserester i køleren...? Hvis ikke mrs kamado har fundet dem....

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#17 » 12. aug 2007, 07:39

I har ret - det handler om at være åben for nye ting... Det er ét af vores kendetegn her på siden.

Som fruen i huset siger: ALT skal prøves - undtagen folkedans.

Tangen smager slet ikke som andre typer tang vi har spist. Denne er mere sprød, og med en pikant smag af sesamolie og lidt chili der kilder i ganen.

Man kan ikke sige man ikke kan li' det, hvis man ikke har smagt det.

Dog var vi MEGET skeptiske, da vi på en indisk reataurant i københavn fik en seafood stew med SØSTJERNER og TENTAKLER FRA EN BLÆKSPRUTTE HVOR SUGEKOPPERNE STADIG SAD?

Man skal være åben - dog spiste jeg ikke søstjernen - for som tjeneren sagde: Den er mest i retten for at give smag?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Karen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 872

Indlæg#18 » 12. aug 2007, 11:11

Nu har jeg jo været med på grillguru så længe, at jeg husker de tider, hvor der var TO ting, der ikke skulle prøves: folkedans OG at drikke af toilettet. Men åbenheden er åbenbart så stor, at sidste mulighed er indlemmet i det muliges kunst? Velbekomme!

Mvh. Karen, der efter to dage i Jylland er kommet hjem til 474 nye indlæg på siden. Hold da helt op!

Gav i øvrigt min fætter grillhåndbogen og en henvisning til grillguru.

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#19 » 12. aug 2007, 11:25

Nå ja - at drikke af toilettet. Jeg får bare så ondt i hovedet hver gang brættet klapper ned...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#20 » 12. aug 2007, 11:46

Weberguru skrev:Nå ja - at drikke af toilettet. Jeg får bare så ondt i hovedet hver gang brættet klapper ned...


Så må du jo lade være med det Billede

Retten ser god ud jeg vil bare holde mig fra tangen :wink: For er jo som tidliger sagt en smule kræsen. 8) ja og nogle gange bange for at prøve noget nyt :lol: :lol: :lol:
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)


Bredal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Indlæg#21 » 12. aug 2007, 12:20

Hulbøf... ja ja så har man set det med :) Det ser vildt godt ud og skal absolut prøves tænk at en så enkel ting som at lave hul i en bøf og fylde den med noget lækkert ikke er faldt mig ind, tak for endnu en god ide.

Hej fra
Morten

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#22 » 12. aug 2007, 12:23

Ja, ofte er det de mindste ting der gør den store forskel.

Og der er jo uendelig mange muligheder for at fylde bøffen.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Kong Mundvand
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 465

Indlæg#23 » 12. aug 2007, 15:05

Superlækkert, og sikke farver!
Kong Mundvand

"En sulten mave lader sig ikke spise af med ord og billeder"

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#24 » 12. aug 2007, 16:35

Indtil for nylig troede jeg at tang var noget man brugte til at lægge på taget af gamle huse, men nu er jeg blevet klogere. Jeg tror ikke vi kan få det herude på landet.
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 13 gæster