Dagens menu 21.07.2007

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Dagens menu 21.07.2007

Indlæg#1 » 21. jul 2007, 18:09

BBQ-marineret luksus-koteletter med hasselback kartofler

Billede

Hold da op - nej hvor vi har smovset idag...

Det er efterhånden længe siden vi har grillet en kotelet. Uden de store anstrengelser fik vi besøg af Etta, som midt mens vi spiste uddelte 5-point...

Billede

Det hele startede med at den lokale Spar købmand i denne uge har nakkefilet på tilbud. En stor filet på 2,5 kg koster blot 108,-, så det er rigtig billigt.

Vi købte 8 kg til fryseren, men skar 4 luksus-koteletter af den største.

Billede

Der blev rørt en stor portion (og fyldt på flasker) af vores BBQ-marinade. Opskriften findes i opskriftarkivet.

Billede

Koteletterne blev druknet i marinaden, og stillet i køleskabet.

Billede

Efter 6 timer har kødet trukket godt til sig af smagen.

Billede

Et lille fad hasselback kartofler sættes over indirekte varme, og de skal have ca. 40 minutter. De er krydret med olie, salt, peber. paprika, krydderurtemiks, muskatnød og estragon.

Billede

Da marinaden indeholder olie, ryger det en del når kødet kommes på grillen. PÅ MED LÅGET. Der er masser af smag gemt i røgen....

Billede

Man kan ligefrem se hvor saftig og lækker koteletten er....

Billede

Her serveret med en dejlig frisk salat. Saucen er Jensens favoritsauce.

Et rigtig dejligt måltid. Koteletterne var 10-4 lige i skabet. Kunne ikke gøres bedre.

Vi må ikke glemme karakteren:

Billede
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

kahrenkiel
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 93

Indlæg#2 » 21. jul 2007, 21:21

Jeg blir da vist nødt til at at lære konen at spise svinekød!!!
Hvor lang tid skal de stykker ha på grillen?

Lækkert ser det ud da! :savl2:


ladybird
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 696
Kontakt:

Indlæg#3 » 21. jul 2007, 22:18

Mums

Der er ikke noget som en god nakkekotelet på grillen da den ikke så nemt bliver tør som alm. koteletter. Den må prøves af en af dagene med guruens marinade
Mvh. Anette

OTG 57 cm grå limited edition aug 2007 med JBI-smoker
OTG 47 cm feb 2007 (øv 57cm kan ikke komme ind i campingvognen)
Smokey Joe Gold maj 2007 (picnic)
Q120 marts 2008


Karen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 872

Indlæg#4 » 21. jul 2007, 23:19

Troede lige det var den uforlignelige whiskysauce, I havde prøvet. Det skulle I tage at gøre næste gang. Så får Etta da rigtig travlt.

Men lækkert er det jo som altid.

Mvh. Karen


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#5 » 21. jul 2007, 23:42

Syntes ikke du bruger nogle nye krydderier :D du venter måske på den sidste :lol: ( undskyld intern joke)
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#6 » 22. jul 2007, 07:56

Her serveret med en dejlig frisk salat. Saucen er Jensens favoritsauce.

Et rigtig dejligt måltid. Koteletterne var 10-4 lige i skabet. Kunne ikke gøres bedre.

Vi må ikke glemme karakteren:



Som sædvanligt ser det lækkert ud - altså Johnny nu vil jeg sgu adopteres :D

"Mor Birthe"
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#7 » 22. jul 2007, 10:47

ja det er ikke kun pulled gris man kan bruge nakkefilet til!
--du siger du kommer marinade på flaske, er det sådan hvor det hældes på flaske
meget varmt så det kan holde sig uden køl?

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#8 » 22. jul 2007, 11:33

Nej - det laves koldt, og kommes på en skoldet ketchup-flaske der har fået lidt atamon.

DEt står klar i køleskabet...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Bredal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Indlæg#9 » 22. jul 2007, 15:37

Det ser vild lækkert ud, til trods for jeg netop har fortæret en stak pandekager sammen med pigerne og er godt mæt, sidder jeg og bliver helt sulten, MUMS :)

Hej fra
Morten

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#10 » 22. jul 2007, 22:42

nakkekorteletter er noget af det bedste svinekød man kan få. Mørt og dejligt saftigt fra fedtmarmoreringen. Lækker og enkel menu, og godt at se du laver det på den gode gamle kulgrill :-D

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


ladybird
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 696
Kontakt:

Indlæg#11 » 22. jul 2007, 23:16

Ja gasgrillens "brændemærker" er afslørende. Har det været en hurtig menu på gassen eller en lidt langsommere på kuglen.
Mvh. Anette



OTG 57 cm grå limited edition aug 2007 med JBI-smoker

OTG 47 cm feb 2007 (øv 57cm kan ikke komme ind i campingvognen)

Smokey Joe Gold maj 2007 (picnic)

Q120 marts 2008

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#12 » 23. jul 2007, 06:50

Jeg prøver så vidt som muligt at lave alt med sukkerholdige marinader på kulgrillen, da risten på Q300 er næsten umulig at få rengjort efter en omgang marinade...

Der er 57'erens rist nemmere...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#13 » 23. jul 2007, 07:08

Guru... Sølvpapir med den blanke side nedaf. Fuld gas, så er det kun et spørgsmål om tid for ALT er blevet til aske...
Har renset sukker af mange gange på den måde. Det er bare nemt.
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)


solsikkehaven
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 738
Kontakt:

Indlæg#14 » 24. jul 2007, 10:29

Jeg kan ihvertfald bekræfte, at hvis man lige kører Q300 op på max i et kvarters tid når man er færdig med at grille, så bliver alting MEGET nemmere :-)
/Morten Knudsen AKA Solsikkehaven

* Weber Genesis E-310
* Sous Vide Supreme

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Bing [Bot] og 12 gæster