Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#1 » 29. apr 2012, 21:37

Koteletter på grillspyd...

Billede

Åhhhh... Idag fik vi rigtig lækker mad... Og meget enkel mad. Vores datter blev ved med at sige "Far, hvor smager dette godt"...

Billede

I sin enkelthed startede maden blot med en pakke kedelige koteletter fra Kvickly

Billede

De blev skåret over på midten. Fedtet skåret væk. Og derefter trukket på et grillspyd

Billede

Spydene marineres med en marinade jeg stort set havde glemt. Den blev opfundet tilbage i 2006.

Den er super nem at lave:

2 tsk. Sesamolie
3 spsk. Jomfru Oliven olie
2 spsk. Brun farin
2 spsk. Æblecider (Til at give sur/sød smagen)
2 spsk. Ketchup (Til at give sur/sød smagen)
Friskkværnet salt og peber

Billede

Marinaden pensles på begge sider af spydene

Billede

Som et forsøg blev halvdelen af spydene drysset med en hjemmelavet rub (der smager næsten som dr. bbq)

Billede

At bruge en finmasket sigte giver en rigtig flot overflade på kødet

Billede

Grillen godt gennemvarm

Billede

Dette produkt sælges p.t. kun i Holland af min grillven fra Allstar-holdet Ralph De Kok.

Det er whiskey-chunks fra "American Oak". Træet stammer fra whiskey-tønder der har stået med whiskey i 60 år!!!
(Whiskey'en sælges for 1300€ pr. liter).

Træet skæres op og pakkes i Holland. Det dufter helt sindssygt godt.

Jeg prøver p.t. at købe lidt hjem til Danmark. Mere om det senere.

Prisen bliver mellem 100,- og 130,- for sådan en pose. Det er dyrt. Men hold da op det er godt...

Billede

1 enkelt chunk kommes ned til kullet

Billede

Først spydene uden rub

Billede

Et par minutter på hver side... Så er de næsten klar

Billede

Så spydene med rub...

Billede

Lækkert ser det jo ud allerede

Billede

De færdige spyd uden rub lægges over indirekte varme og holdes varme.

Billede

Imens grilles dem med rub over direkte varme

Billede

Lækker duft af whiskey røg, dejlige grillspyd med kotelet. Fruen lavede en dejlig kartoffelsalat og en blandet salat til.

Nem, hurtig, smagfuld og billig aftensmad.

Og vores datter taler stadig om hvor godt det smagte :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#2 » 29. apr 2012, 21:57

Du kan godt skrive mig for en pose eller to .1%¤


Det ser kanon godt ud og på samme tid er det helt nede på jorden.

Hatte af for denne menu, jeg vil vise den til min søn i morgen og så bliver den nok snart afprøvet


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#3 » 29. apr 2012, 23:04

Igen en irriterende og ligetil menu fra dig, og lækkert ser det ud.

Var der meget forskel på dem med og uden rub?
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1552
Kontakt:

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#4 » 30. apr 2012, 00:26

Guruen skrev:
Som et forsøg blev halvdelen af spydene drysset med en hjemmelavet rub (der smager næsten som dr. bbq)


Og vores datter taler stadig om hvor godt det smagte :-)



Det ser rigtig lækkert ud og hvor er det bare altid en skøn hilsen at få fra sine børn :-)

Rubben - hvordan laver du den? Jeg er kun i børne stadiet og forsøger at sluge til mig med ideer til hvordan jeg kan lave nogle gode rubs

/ Michael
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#5 » 30. apr 2012, 16:05

Jeg skal til Lyngby Virum og hillerød her på fredag så har du en smule af det røg i overskud henter jeg gerne :lol: mod betaling naturligvis .


Jeg skal over kl 7 om morgen med Århus Odden og hjem igen kl 19.30 med næsten Tom bil hvis der er nået folk skal ha med den ene eller anden vej så sig til

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#6 » 30. apr 2012, 19:20

Hej

Det ser rigtigt dejligt ud :-D
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

sgatke
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 76

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#7 » 30. apr 2012, 19:23

Røg med whisky-smag - det kan umuligt blive bedre (og så alligevel, whisky med røgsmag er nok favoritten [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif] ).
Hvis det lykkes for dig at få en sending til DK, så aftager jeg gerne en posefuld (eller to).

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#8 » 30. apr 2012, 21:04

De chunks giver bare en lækker duft og god smag, men du må snart lære at drikke indholdet fra sådan en tønde :-)
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#9 » 1. maj 2012, 06:56

Tibbil skrev:Jeg skal til Lyngby Virum og hillerød her på fredag så har du en smule af det røg i overskud henter jeg gerne :lol: mod betaling naturligvis .

Jeg skal over kl 7 om morgen med Århus Odden og hjem igen kl 19.30 med næsten Tom bil hvis der er nået folk skal ha med den ene eller anden vej så sig til


...Jeg har godt nok ikke særlig meget! Så når nu du spørger så pænt kan det kun blive 2-3 chunks...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


jose
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 516

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#10 » 1. maj 2012, 07:47

Så må vi kunne bestille nogle poser fra butikken i Holland vel? :)

Brugeravatar

kenni1980
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 130

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#11 » 1. maj 2012, 08:14

Ser godt ud.

Jeg er også med på en pose eller to.
Weber performer m/ gastænding
Weber Q 320
Rotisserie
Pizzaovn fra LH-grill

Bordgrill fra Baker grill


jsba
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 185

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#12 » 1. maj 2012, 11:17

Jeg er aftager også gerne 2 poser .1%¤ .1%¤
Jan

Weber Genesis 330
Weber Summit 670
Primo Oval XL
Bradley Dig. røgeovn
DigiQ DX2 Controler
iGrill
Sous Vide Supreme Original
Sous Vide Steba SV1 Precise

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#13 » 1. maj 2012, 14:51

Guruen skrev:
Tibbil skrev:Jeg skal til Lyngby Virum og hillerød her på fredag så har du en smule af det røg i overskud henter jeg gerne :lol: mod betaling naturligvis .

Jeg skal over kl 7 om morgen med Århus Odden og hjem igen kl 19.30 med næsten Tom bil hvis der er nået folk skal ha med den ene eller anden vej så sig til


...Jeg har godt nok ikke særlig meget! Så når nu du spørger så pænt kan det kun blive 2-3 chunks...



Nej nej det var bare hvis du havde et par poser til at ligge , jeg er helt tosse med røg det må være fordi jeg er stoppe med at ryge :-D

Jeg venter pænt til du få flere hjem men mit tilbud er stadig åben hvis der er folk der skal ha nået medover

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#14 » 1. maj 2012, 15:09

Har lige talt med den Hollandske forhandler...

Det bliver således, at Dennis fra Barbecue-Masters bliver forhandler på det.

Der vil helt sikkert komme en tråd fra Dennis's side, når produktet er på lager i Danmark.

Ralph de Kok og Dennis laver nemlig en del forretning sammen allerede...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#15 » 1. maj 2012, 16:33

Stort


barbecue-master
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 838
Kontakt:

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#16 » 1. maj 2012, 18:22

Ralph fra All Star holdet og som forøvrigt er min distributør på Charcoal Companion, Steven Raichlen og Pizza Craft i Benelux landene har udviklet dette produkt sammen med et skotsk firma og de 60 år gamle whiskey tønder bliver faktisk skåret op i forskellige størrelser, dvs. at der er små til koldrygning, større til varmrygning samt Chunks.
Vi har fået distributionen i Danmark og jeg håber at kunne lancere dette spændende produkt ultimo næste uge samt tage noget med på vores kommende sommermesser...:-)

Jeg kender ikke priserne endnu, men skal nok komme tilbage så snart produkterne ankommer.
Grill on.....Dennis

http://www.barbecue-masters.com
Brug trækul og naturlig optænding![/i][/b]


jsba
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 185

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#17 » 2. maj 2012, 00:37

Venter med spændning .1%¤ .1%¤
Jan

Weber Genesis 330
Weber Summit 670
Primo Oval XL
Bradley Dig. røgeovn
DigiQ DX2 Controler
iGrill
Sous Vide Supreme Original
Sous Vide Steba SV1 Precise


Bredal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#18 » 2. maj 2012, 09:06

Skal helt klart prøves også selv om jeg kun har Jack D. røg :roll:
Hej fra
Morten


Gasolin
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 18

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#19 » 13. maj 2012, 19:03

Så fik vi prøvet denne som klart kan anbefales. Vi havde dog ikke de fine Wisky pinde men brugte vores Valnød. Konen mente det var bedre end blomster til mors dag.
Tak for din opskrift som helt sikkert vil blive brugt fremover.


barbecue-master
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 838
Kontakt:

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#20 » 3. jul 2012, 08:23

Så er produkterne endelig kommet på hjemmesiden, man kan se dem her: http://www.barbecue-masters.com/alt-til-rygning.html
Grill on.....Dennis

http://www.barbecue-masters.com
Brug trækul og naturlig optænding![/i][/b]


jsba
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 185

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#21 » 3. jul 2012, 17:22

barbecue-master skrev:Så er produkterne endelig kommet på hjemmesiden, man kan se dem her: http://www.barbecue-masters.com/alt-til-rygning.html


Så er der bestilt 60 årige Whisky chunks og middle cut .1%¤ .1%¤
Jan

Weber Genesis 330
Weber Summit 670
Primo Oval XL
Bradley Dig. røgeovn
DigiQ DX2 Controler
iGrill
Sous Vide Supreme Original
Sous Vide Steba SV1 Precise

Brugeravatar

sof_666
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 302

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#22 » 3. jul 2012, 18:05

jsba skrev:
barbecue-master skrev:Så er produkterne endelig kommet på hjemmesiden, man kan se dem her: http://www.barbecue-masters.com/alt-til-rygning.html


Så er der bestilt 60 årige Whisky chunks og middle cut .1%¤ .1%¤



Samme her :-D
Jacob


Grill park:
Scandy garden bluegaz tiger steel
Pizzeria Pronto
Outdoorchef city gas grill
Noname offset smoker
47 cm kuglegrill

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#23 » 3. jul 2012, 19:07

jeg har brugt det og i bliver helt vilde med det duften er helt vild når i åbner posen


Frachlitz
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 442

Koteletter på grillspyd... Og leg med gourmetrøg...

Indlæg#24 » 4. jul 2012, 07:38

Fik også lige snust til en pose hos Dennis.
Første gang jeg har haft lyst til at drikke træ :-)


Sent from my iPad using Tapatalk HD
Primo Oval XL400
Borniak Røgovn med koldrygning og ventilator
Weber 57 Gold (henvist til sommerhuset)
Weber Q3200

KCBS Certified Judge
WBQA Judge

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster