Koldrøgede havtaske kæber - verdens nemmeste

Brugeravatar

Emneforfatter
Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Koldrøgede havtaske kæber - verdens nemmeste

Indlæg#1 » 15. feb 2008, 15:02

Fra du går igang til du spiser det mest delikate pålæg går der max. 6 timer!
Og det er så nemt - alle kan deltage, uden brug af ekstra udstyr.

Havtaskekæberne befries for de mørke hinder og lægges i groft salt.
Billede
Billede
Herefter stilles de i køleskabet i 40-60 min. Det er alene din egen smag der bestemmer hvor længe fisken skal saltes. Mine blev saltet i ca. 60 min. hvilket gav en let sej overflade. Ikke som elastik men mere som et godt bid. Bemærk hvor meget væde der trækker ud på så kort tid.

Efter saltningen blev de skyllet under koldt vand, lagt på køkkenrulle og trykket "tørre".
Billede
Da jeg i forvejen havde gang i røgeovnen blev de langt i den.
Billede
Billede
Hvis du vil bruge din Weber skal du sætte en folie bakke på kul risten, hælde 1 L fin røgesmuld ud så du danner en højryggede "toblerone"
Billede
Hæld husholdningssprit, svarende til en lille snaps, i det ene hjørne og tænd.
Du må ikke lægge dine røgvarer på før ilden er gået ud! Temperaturen bliver simpelthen for høj. Vi skal holde den under 20 C i hele forløbet.

Når ilden er gået ud kan du lægge grillristen på og herefter de tørrede havtaskekæber. Læg dem gerne så langt væk fra gløden i smuldet. Den første time skal du jævnligt tjekke temperaturen fordi vind og vejr kan påvirke hvor hurtigt eller langsomt smuldet brænder.

Skulle uheldet være ude og temperaturen stiger til mere end 20 C i længere tid har du bare besluttet dig til at varmrøge idag :lol: Du kan ikke ødelægge dine røgvarer med en højere temperatur, men du ændre smag og konsistens - specielt på fisk - og holdbarhed.

Mine havtaskekæber blev røget i ca. 4 timer. Det gav en flot farve og tilpas røgsmag - igen er det dit eget valg (samt vejr og vind) der bestemmer hvordan dine røgvare skal se ud.

Prøv at se her! Efter mindre end 6 timer kan du sætte tænderne i denne udsøgte delikatesse.
Billede
Billede

I dag har jeg netop spist røget havtaskekæbe til frokost. For min skyld må Ida Davidsen gerne beholde sit højtbelagte, hvis jeg kan spise såden her.

Billede
Billede
Robert


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#2 » 15. feb 2008, 15:08

Smart måde at bruge havtaske kæber på :D
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#3 » 15. feb 2008, 15:12

Hold da op hvor det ser godt ud - har du haft let adgang til havtaskekæber eller ?
Med venlig hilsen

hansen

Brugeravatar

Emneforfatter
Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Indlæg#4 » 15. feb 2008, 15:26

hansen skrev:Hold da op hvor det ser godt ud - har du haft let adgang til havtaskekæber eller ?


Næ, jeg har bare to teenager tøser, som begge meddelte at de ikke skulle spise hjemme - så kunne jeg godt regne ud at fruen og jeg ikke kunne spise et kilo havtaskekæber selv. Derfor blev halv delen røget. :D
Robert


JanC
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 94
Kontakt:

Indlæg#5 » 15. feb 2008, 17:33

Ja, så blev der sat et bogmærke, for det ser da fantastisk ud.

_____________

JanC
JanC

OTS 57, JBI-Smoker, Genesis E-310, Landmann fladbed, Gourmani 5-i-en, plus en masse tilbehør.


PiaR
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 967

Indlæg#6 » 15. feb 2008, 17:45

Tak skævben hvor ser det godt ud!!
mvh PiaR

Billede
Grill: Go Anywhere, grøn OTG 57, sort Limited OTG 57, Ranch Kettle, Q200 samt sort Limited Q320
www.weberudlejning.dk


knoltot
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 443

Indlæg#7 » 15. feb 2008, 21:41

wow :shock: det ser bare guf ud
M.V.H
Thomas Jørgensen

Brugeravatar

Emneforfatter
Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Indlæg#8 » 15. feb 2008, 22:09

knoltot skrev:wow :shock: det ser bare guf ud


Jamen, så kan du bare komme igang, Thomas.

Nu har du jo røgeovnen - og tillykke med den, den ser meget flot ud.
Robert


knoltot
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 443

Indlæg#9 » 15. feb 2008, 22:24

Robert.A skrev:
knoltot skrev:wow :shock: det ser bare guf ud


Jamen, så kan du bare komme igang, Thomas.

Nu har du jo røgeovnen - og tillykke med den, den ser meget flot ud.


jamen mange tak.. ja det er vel bare at komme i gang.. men prøver med et par svinemørbrad først.. har heller ikke lige pt havtaske kæber til at ligge har dog nogle haler fra samme fisk.. :D
M.V.H

Thomas Jørgensen

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#10 » 16. sep 2008, 15:10

Jeg har en side hellefisk i fryseren. Jeg elsker simpelhen røget hellefisk. Men den skal være fast og ikke flage som nogle af dem vi har købt.

Kan jeg bruge de anvisninger her ?
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2486

Indlæg#11 » 16. sep 2008, 17:09

Kan jeg bruge de anvisninger her ?

Det kan du helt sikkert !

konsistensen/skærefastheden i fisken er først og fremmest afhængig af fiskens kvalitet og ikke mindst alder og fangttidspunkt.

Jeg vil anbefale moderat saltning, grundig tørring og derefter koldrygning.

Jeg vil prøve om jeg kan uddybe med en grundig forklaring senere i aften/nat.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Emneforfatter
Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Indlæg#12 » 16. sep 2008, 22:47

topgun skrev:Jeg har en side hellefisk i fryseren. Jeg elsker simpelhen røget hellefisk. Men den skal være fast og ikke flage som nogle af dem vi har købt.

Kan jeg bruge de anvisninger her ?


Jep. ;-)

Hvis din hellefisk ikke er alt for tyk, vil jeg anbefale tørsaltning, evt. med et drys sukker.

Har du lyst er det også virkeligt lækkert med graved hellefisk. Der bruger jeg lidt mere sukker samt peber og tørret dildspidser.
Robert

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#13 » 16. sep 2008, 23:01

ih hvor ser det skønt ud-- jeg har også en lille side hellefisk
--kan være jeg skulle prøve koldrøgning i kamado af!

Brugeravatar

Emneforfatter
Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Indlæg#14 » 16. sep 2008, 23:51

Hvis kamado'en danner lige så meget kondens som min røgeovn, så vil jeg være ked af at koldrøge i den.
Robert

Brugeravatar

funzie
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 43

Indlæg#15 » 5. okt 2008, 11:28

ser rigtig lækkert ud det må prøves

et spørgsmål hvorlænge er holdbarheden efter det er røget??

mvh funzie :)

Brugeravatar

Emneforfatter
Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Indlæg#16 » 5. okt 2008, 13:29

Jeg har haft et stykke liggende i 14 dage uden at det gik ud over smag og konsistens.
Robert

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster