Den store pølsekrig skydes i gang med... Kimbinossi

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Den store pølsekrig skydes i gang med... Kimbinossi

Indlæg#1 » 6. feb 2008, 00:26

Lørdag den 9/2-08 starter den store pølsekrig officielt mellem jyderne :D og sjællænderne :(
Men i krig og kærlighed gælder alle kneb, så vil allerede nu, forsøge at "ryste" sjællænderne :D
Jeg er vild med den lille snack-pølse, der hedder Kabanossi (kan bl.a. købes i Aldi). Men da jeg efterhånden laver alle mine pølser selv, tænkte jeg, at den måtte jeg også kunne lave.
Så jeg satte mig ned i formiddags og skrev en lille opskrift:
1 kg oksekød
4 gr chiliflager
2 gr chilipulver
2 gr paprika
8 gr Dr. BBQ
10 gr druesukker
2 dl isvand
30 gr salt
14 gr nitritsalt

Det hele køres i foodprocessoren til den ønskede grovhed, dog tilsættes salt og nitrit først til sidst.
Derefter stoppes det i lammetarme 18/20 mm, og drejes af i passende længder.
Det blev derefter røget ved varm røg (ca ½ liter smuld) og så smidt i køleskabet, for at blive faste.
Billede
Her ses det færdige resultat, og de er bare gode. Dog frembringer de en sund og naturlig tørst :D

EDIT: Har rettet lidt i opskriften, så den bliver nemmer at arbejde med.
Senest rettet af Kimbi 7. feb 2008, 12:46, rettet i alt 1 gang.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Indlæg#2 » 6. feb 2008, 00:36

ØJ - de ser lækker ud - håber du har dem med på lørdag. :D

Kan bare ikke lide det sidste du skriver.: Frembringer en sund og naturlig tørst - tænk hvis fadølsanlæget IKKE er fyldt op - som sidst. :savl2:
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Ludvigsen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 995

Indlæg#3 » 6. feb 2008, 00:37

Flotte pølser ! ! !

Er der nogen speciel grund til at du laver dem i den størelse ?
Jeg syntes dem jeg har set alle er en del længere....
De bedste hilsner
Ludvigsen

3 urtepotter, en fiskestang, masser af ukrudt mellem fliserne, 2 rustne baljer, 1 tom ølkasse, 5 mursten. 1 raket-afyrings-rampe

Brugeravatar

Ludvigsen
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 995

Indlæg#4 » 6. feb 2008, 00:38

fred skrev:ØJ - de ser lækker ud - håber du har dem med på lørdag. :D

Kan bare ikke lide det sidste du skriver.: Frembringer en sund og naturlig tørst - tænk hvis fadølsanlæget IKKE er fyldt op - som sidst. :savl2:


Hva har i allerede problemer ? ? ?
De bedste hilsner
Ludvigsen

3 urtepotter, en fiskestang, masser af ukrudt mellem fliserne, 2 rustne baljer, 1 tom ølkasse, 5 mursten. 1 raket-afyrings-rampe

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#5 » 6. feb 2008, 00:40

Fred: Jeg er selv i tvivl om, om jeg tør medbringe dem på lørdag, netop med JBI's fadølsanlæg i tankerne. Det er jo kendt for at løbe tør, når tørsten er størst :D

Ludvigsen: Dem jeg køber er i samme størrelse som cocktailpølser, og egentlig er det godt nok, at de ikke er for store, for lige pludselig bliver man tørstig.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#6 » 6. feb 2008, 00:41

Ludvigsen skrev:Hva har i allerede problemer ? ? ?

Det eneste problem vi har, er hvordan vi skal trøste jer på søndag :lol:
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#7 » 6. feb 2008, 07:08

fred skrev:Kan bare ikke lide det sidste du skriver.: Frembringer en sund og naturlig tørst - tænk hvis fadølsanlæget IKKE er fyldt op - som sidst. :savl2:


Der er Rigeligt øl, men i skulle jo helst kunne køre hjem uden klap for det ene øje :wink:

Til sommer... til sommer skal jeg hælde så meget øl på dig og Kimbi, at i ligger på ryggen i græsset og lover i aldrig nævner det apparat igen,
hvis bare i slipper for at drikke mere øl :wink:
Billede Billede
JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


FnkyFrank
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 377

Indlæg#8 » 6. feb 2008, 07:43

JBI skrev:
fred skrev:Til sommer... til sommer skal jeg hælde så meget øl på dig og Kimbi, at i ligger på ryggen i græsset og lover i aldrig nævner det apparat igen,
hvis bare i slipper for at drikke mere øl :wink:


Hov, hvad sker der til sommer - pg må man være med???
Mvh Frank, Bornholm
Weber Platinum 57, One Touch Silver 57, Go Anywhere, Q100, Q300


JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#9 » 6. feb 2008, 09:00

FnkyFrank skrev:Hov, hvad sker der til sommer - og må man være med???


Der er nu ingen planer om noget endnu.. det er tomme trusler :oops:
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi

Brugeravatar

jjn31
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Indlæg#10 » 6. feb 2008, 09:33

6 gr druesukker


Hvad er egentlig grunden til at man bruger druesukker istedet for almindelig sukker?
Med Venlig Hilsen

Jesper


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#11 » 6. feb 2008, 09:49

Ludvigsen skrev:
fred skrev:ØJ - de ser lækker ud - håber du har dem med på lørdag. :D

Kan bare ikke lide det sidste du skriver.: Frembringer en sund og naturlig tørst - tænk hvis fadølsanlæget IKKE er fyldt op - som sidst. :savl2:




Vi løber ikke tør for øl her på sjælland jeg har back up :lol:
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#12 » 6. feb 2008, 10:16

jjn31 skrev:
6 gr druesukker


Hvad er egentlig grunden til at man bruger druesukker istedet for almindelig sukker?

Ja, nu skal jeg selvfølgelig lige passe på, hvad jeg siger... Men jeg TROR, at det skyldes, at druesukker nærmest opløses med det samme, det kommer i kontakt med fugt, hvorimod almindelig sukker ikke vil opløses i en spegepølse.

JBI... Glæder mig til sommer :lol:
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

jjn31
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Indlæg#13 » 6. feb 2008, 10:25

Skal man i Matas for at få fat i druesukker eller kan Føtex klare det?
Med Venlig Hilsen



Jesper

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#14 » 6. feb 2008, 10:32

Føtex kan sagtens klare det... tror jeg. Jeg plejer at købe i super best, men skulle mene at Føtex også har. Det koster vel omkring 20 kr for ½ kilo, men så har man jo også til et stykke tid,
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

jjn31
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Indlæg#15 » 6. feb 2008, 12:36

Føtex kan sagtens klare det


Okay, jeg prøver Føtex.
Hvor lang til skal de ligge i køleskab? Snakker vi timer eller dage?
Og er de ikke halvrå når man ryger ved halvvarm røg?
Er der ikke et alternativ til Dr.BBQ?
Med Venlig Hilsen



Jesper

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#16 » 6. feb 2008, 13:00

Efter få timer er de blevet rimelige faste i kødet.
Og jo, de er halvrå, for ikke at sige helvrå. Det var ved omkring 35 grader de fik, men da de er faste, er det lidt som at spise små spegepølser... Hvilket det jo egentlig også er :)
Og der er masser af alternativer til Dr. BBQ. Jeg er lige ved at tro, at man kan undvære det helt, da jeg egentlig ikke kunne smage det. Det var bare oksesmag og chili jeg kunne smage. Men det er jo kun fantasien der sætter grænser. Du kan også sagtens lave dem med svinekød hvis du vil.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1624

Indlæg#17 » 6. feb 2008, 16:25

Kimbi skrev:Efter få timer er de blevet rimelige faste i kødet.
Og jo, de er halvrå, for ikke at sige helvrå. Det var ved omkring 35 grader de fik, men da de er faste, er det lidt som at spise små spegepølser... Hvilket det jo egentlig også er :)
Og der er masser af alternativer til Dr. BBQ. Jeg er lige ved at tro, at man kan undvære det helt, da jeg egentlig ikke kunne smage det. Det var bare oksesmag og chili jeg kunne smage. Men det er jo kun fantasien der sætter grænser. Du kan også sagtens lave dem med svinekød hvis du vil.


Nu skal jeg jo ikke være negativ over dine pølser for de ser fine ud og jeg kan også vældig godt lide de pølser fra Aldi, men er det ikke lidt uheldigt at du har røget dem ved den temperatur? Skulle de ikke have været enten koldrøget eller varmrøget? 35 grader mener jeg er noget nær den perfekte temperatur for bakterier og andre mikroorganismer.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#18 » 6. feb 2008, 16:38

Hej Steen...

Det er helt i orden, at du kommentere det. Jeg var selv i tvivl om ved hvilken temperatur jeg skulle røge dem. Ville gerne have de fik lidt varme, så fedtet i kødet kunne smelte og blande sig, men samtidig ville jeg heller ikke have, de blev "gennemstegt". Men portionen er ved at være spist, og i morgen laver jeg en ny, der bliver varmrøget
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#19 » 6. feb 2008, 17:52

Jeg prøvede lige at varme en Kimbinossi i mikroovnen, for at finde ud af, hvilken konsistens den vil få ved varm røg, og den bliver lidt mere tør, men måske lidt mere lig dem man køber hos Aldi, så fremover bliver de varmrøget.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#20 » 7. feb 2008, 12:48

Nogle gange kan der ske det, at man synes man har fundet en god opskrift, og i sin iver efter at dele den med andre, tænker man ikke over om den kunne gøres bedre. Jeg har i dag lavet en ny portion, som var meget lettere at arbejde med, og så er den også blevet varmrøget denne gang. Opskriften i toppen er rettet til :)
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


PiaR
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 967

Indlæg#21 » 7. feb 2008, 13:37

Øj hvor kunne jeg godt tænke mig at smage..
mvh PiaR

Billede
Grill: Go Anywhere, grøn OTG 57, sort Limited OTG 57, Ranch Kettle, Q200 samt sort Limited Q320
www.weberudlejning.dk


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1624

Indlæg#22 » 7. feb 2008, 16:03

Fint navn forøvrigt, bare det ikke bliver forvekslet med Kimbinos...:-)
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#23 » 7. feb 2008, 16:09

steenj skrev:Fint navn forøvrigt, bare det ikke bliver forvekslet med Kimbinos...:-)

Tak... Ja, jeg tænkte selv på det da jeg navngav dem, og det er også blevet kommenteret på mit arbeje :lol:
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst