Weber Røg"snegl"

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.

Emneforfatter
PBH
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2
Kontakt:

Weber Røg"snegl"

Indlæg#1 » 15. apr 2017, 17:29

Hey folkens, Jeg har købt en Weber Cold smoke generator, men jeg kan ikke få mit rygsmuld til at ryge, det går ud 5-10 min efter jeg har tændt det, :-( hvad gør i andre? Jeg har prøvet lægge mit smuld i en alm. oven og "bage" det i 20 min på 150 gradder først, men ligemeget hjælper det...
You may see me struggle,
but you will never see me quit!

Brugeravatar

SpiFF
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Weber Røg"snegl"

Indlæg#2 » 15. apr 2017, 19:23

Jeg har ikke erfaring med Webers røg snegl, men når det driller med optænding af røgsmuld, er der et par ting som er vigtige.
Smuld skal være tørt. Kan opbevares indendøres i nogle døgn inden det bruges.
Når smuld hældes ud, skal det gerne ligge som en lille bjergryg. Altså gå op i en spids.
Starten af denne spids overhældes men een hættefuld sprit som rændes.

Håber dette kan hjælpe dig igang
CharBroil T36 (2014)
Primo Oval XL (2012)
Weber Smokey Mountain (2010)


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 954

Re: Weber Røg"snegl"

Indlæg#3 » 15. apr 2017, 22:12

Hvilken type smuld bruger du?

Til kold røg skal du have fat i det fine smuld (savsmuld) hvis du har noget af det lidt grovere kan du ikke regne med at det kan holde en glød.

Det kan du til gengæld bruge til varmrøgning i grillen, så skal du bare pakke det ind i et par lag sølvpapir og prikke lidt huller med en gaffel så er der hurtigt lavet en pakke som giver røg når grillen bruges.
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.

Brugeravatar

kholmqvist
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 31
Kontakt:

Re: Weber Røg"snegl"

Indlæg#4 » 16. apr 2017, 15:00

Som tidligere nævnt så giv det en hætte sprit. Min erfaring er dog at du kun lige skal have smuld i den yderste ring når du tænder op. For ellers så suger smuldet i den næste ring også sprit og dermed får du startet den ring også. Har lært det af bitter erfaring


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber Summit Charcoal
Weber Genesis E-330 GBS

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Weber Røg"snegl"

Indlæg#5 » 17. apr 2017, 09:41

Jeg kan forstå at det er kold-røgning der driller.
Ud over at det skal være fint smuld (hvis du er i tvivl, så læg et billede op af din smuld, hvor du har det i hånden), skal det være tørt.
Desuden er det vigtigt at du har et lag der er rimeligt tykt, gerne ca. 4 cm.
Hvis du lægger et lag der er tyndere end det, bliver gløden for lille, og skidtet går ud.

Tændes med en hættefuld sprit.
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 14 gæster