Hjælp til koldrøgning af bacon.

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.
Brugeravatar

Emneforfatter
soele
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 603

Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#1 » 28. mar 2015, 11:09

Min bacon er ved at være klar til 3 gange røg, men er ved at køre test på min keg og det kniber gevaldigt med at holde temp nede, jeg startede den 9:30 og der lå den på 8 grader da den var kold, men nu ligger den på 26 grader og er bange for den stiger mere, er det ikke for varmt at ryge bacon ved de grader?
Ned med vegetarer, de spiser kørenes mad.

Brugeravatar

SpiFF
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#2 » 28. mar 2015, 11:40

Så bliver det halvvarm røgning i stedet. Det er ikke nogen katastrofe, men søg selv på emnet.
CharBroil T36 (2014)
Primo Oval XL (2012)
Weber Smokey Mountain (2010)

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3171
Kontakt:

Re: Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#3 » 28. mar 2015, 11:49

soele skrev:Min bacon er ved at være klar til 3 gange røg, men er ved at køre test på min keg og det kniber gevaldigt med at holde temp nede, jeg startede den 9:30 og der lå den på 8 grader da den var kold, men nu ligger den på 26 grader og er bange for den stiger mere, er det ikke for varmt at ryge bacon ved de grader?


Halvvarmt er super til bacon, så bare klø på.

Har du husket at indstille spjældene inden optænding? De skal ikke som på andre griller være helt åbne ved optænding.
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
soele
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 603

Re: Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#4 » 28. mar 2015, 12:09

det ser ud til at den er stabil på de 26 grader nu, har begge spjæld lukket. det bliver nok et forsøg på halv varm røg denne gang, ser også ud til at der er mange som bruger den metode, syntes bare at jeg læste at kold var bedst, men det vil tiden vise.
Ned med vegetarer, de spiser kørenes mad.

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3171
Kontakt:

Re: Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#5 » 28. mar 2015, 16:37

soele skrev:det ser ud til at den er stabil på de 26 grader nu, har begge spjæld lukket. det bliver nok et forsøg på halv varm røg denne gang, ser også ud til at der er mange som bruger den metode, syntes bare at jeg læste at kold var bedst, men det vil tiden vise.


Jeg røger tit bacon koldt for at få en kraftigere røgsmag. Halvvarm røg giver en mildere, blødere røgsmag.
Holdbarheden i koldtrøgede ting er bedre, men i dag røger vi jo kun for smagens skyld
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
soele
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 603

Re: Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#6 » 28. mar 2015, 17:20

Så er det nok når alt kommer til alt bedst at starte med halvvarm, må med skam indrømme at jeg er industribarn og derfor aldrig har fået hjemme lavet pølser, bacon osv og derfor er jeg ikke god til meget røgede ting så jeg skal nok vendes stille og roligt til det. Selv om jeg gerne ville får jeg nok heller ikke lov til at spise så meget bacon så hurtigt så noget kommer i fryseren.
Ned med vegetarer, de spiser kørenes mad.

Brugeravatar

Robert.A
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2053

Re: Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#7 » 29. mar 2015, 11:14

26 grader er stadig "kold røg" og passer fint til kød.
Robert


Cata
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1070
Kontakt:

Re: Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#8 » 29. mar 2015, 11:18

Robert.A skrev:26 grader er stadig "kold røg" og passer fint til kød.


Der er lidt uenighed om hvornår koldrøg er koldrøg. Mange siger max 22 grader, andre 25 og enkelte op til 27-28 grader.

I min verden er 26 grader i halvvarm kategorien, men det er slet ikke kritisk i forhold til bacon.

/Jacob

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#9 » 29. mar 2015, 12:15

Robert.A skrev:26 grader er stadig "kold røg" og passer fint til kød.

Kan du ikke definere det forskellige røgtyper, kold, halvvar og varm røg, med temperaturer.
På forhånd tak.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1846
Kontakt:

Re: Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#10 » 29. mar 2015, 13:59

Ja der er mange forskellige forklaringer om graderne til div røgnings metoder så kiggede lige på PB Helsinge Opskrift cd

PB´s Opskrift cd indholder en Anvisning der heder Info om røgning ny 03

Ved røgning skelnes mellem fire røgemetoder, hvor røgen har forskellig temperatur:

Koldrøgning (15-25°C)
Halvvarm røg (25-45°C)
Varmrøgning (45-80°C)
Ålerøgning (65-75°C)

Kilde: Lone Borg (1999) Slagterbogen, 1. udg. Erhvervsskolernes forlag

Så det er de temperatur jeg går efter
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

KCBS Certified BBQ Judge
WBQA Certified BBQ Judge

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#11 » 29. mar 2015, 16:54

John.R skrev:Ja der er mange forskellige forklaringer om graderne til div røgnings metoder så kiggede lige på PB Helsinge Opskrift cd

PB´s Opskrift cd indholder en Anvisning der heder Info om røgning ny 03

Ved røgning skelnes mellem fire røgemetoder, hvor røgen har forskellig temperatur:

Koldrøgning (15-25°C)
Halvvarm røg (25-45°C)
Varmrøgning (45-80°C)
Ålerøgning (65-75°C)

Kilde: Lone Borg (1999) Slagterbogen, 1. udg. Erhvervsskolernes forlag
Det er også de temperaturer jeg går efter. :-)


.

Så det er de temperatur jeg går efter
Torp Hedehusene

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#12 » 30. mar 2015, 04:23

John.R skrev:Koldrøgning (15-25°C)


Hvad kalder de så røgning mellem 0 og 15 grader?
[smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Tingene er ikke så firkantede :-D
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1846
Kontakt:

Re: Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#13 » 30. mar 2015, 08:03

jaknil skrev:
John.R skrev:Koldrøgning (15-25°C)


Hvad kalder de så røgning mellem 0 og 15 grader?
[smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Tingene er ikke så firkantede :-D


Stadigvæk Koldrøgning :-D
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

KCBS Certified BBQ Judge
WBQA Certified BBQ Judge

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Hjælp til koldrøgning af bacon.

Indlæg#14 » 31. mar 2015, 21:14

John.R skrev:
Stadigvæk Koldrøgning :-D

Nej det gør de jo tydeligtvist ikke.
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Guinnless og 16 gæster