weekendens kamado grillet...

Stil spørgsmål til Kamado keramikgrills. Kamado grills laves af mange producenter, og fås i mange farver, størrelser og udformninger.
Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

weekendens kamado grillet...

Indlæg#1 » 5. sep 2014, 22:03

I dag her: kød og grønt ;-) .. svinemørbrad og majs <3
...i morgen ... pulled pork heheh ..igen igen

Billede

Niels er med ude og sætte kødet over ... til aftensmad i morgen. på den gamle xl oval primo
Billede

topspjæld på minimum... bemærk glaseringen ...krakelerer naturligt fordi keramik og glasering
udvider sig forskelligt under varme. kamado er nu helt kold.. om ca 4 timer er temp oppe på 100c.
i de 4 timer bliver kødet koldrøget ...
Billede
Senest rettet af kamado 5. sep 2014, 22:59, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar

mowgli
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 618
Kontakt:

Re: weekendens kamado grillet...

Indlæg#2 » 5. sep 2014, 22:31

Ja det bliver man aldrig træt af :-D
Medlem af Natteravnene, Grill entuiast, og far til tre

Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Re: weekendens kamado grillet...

Indlæg#3 » 6. sep 2014, 22:53

her er den så 20 timer senere :-)
..."rist siden" op, skulle lige smage toppen haha så der var et hul i ;-)
...perfekt farve ..smag ..saftighed :savl2:

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Re: weekendens kamado grillet...

Indlæg#4 » 7. sep 2014, 21:35

...så er vi nået til søndag ... en lille lammebov kommer over kullene ca middagstid.
...den ligger direkte over gløderne på ca 120 grader c i ca 6 timer.
...selvom den ligger over gløderne bruger jeg ikke drypbakke eller lign, ilden brænder
nedaf ... i kamado er strålevarme ikke en faktor ved low slow.

Billede

så her kl 1830 mmmmm mums ...prøvede lige at løfte den i benet..
Billede

...kort tid efter .. all gone ;-) ...kødet glider bare af, --- lammebov er "mindst lige så godt " som pp siger ungerne

Billede


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 724

Re: weekendens kamado grillet...

Indlæg#5 » 8. sep 2014, 10:38

ser lækker ud
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval

Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Re: weekendens kamado grillet...

Indlæg#6 » 8. sep 2014, 22:14

tak sternberg --- aha jeg ser du er dizzypig forhandler ... kommer med en bestilling asap :-)
...det er da oss goe priser, handler du med dizzypig direkte?
...man må sige ...man kommer aldrig nogensinde ever ever i nærheden selv at kunne lave så
lækre rubs som dizzypig isære dizzy dust .. tsunami .. raging river .. og raising the steaks

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Re: weekendens kamado grillet...

Indlæg#7 » 9. sep 2014, 17:20

Syntes godt om :savl2:
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior


Kirneh
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 7

Re: weekendens kamado grillet...

Indlæg#8 » 10. sep 2014, 15:30

Nøj det lam ser godt ud. Det skal prøves !


Sternberg
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 724

Re: weekendens kamado grillet...

Indlæg#9 » 10. sep 2014, 20:45

kamado skrev:tak sternberg --- aha jeg ser du er dizzypig forhandler ... kommer med en bestilling asap :-)
...det er da oss goe priser, handler du med dizzypig direkte?
...man må sige ...man kommer aldrig nogensinde ever ever i nærheden selv at kunne lave så
lækre rubs som dizzypig isære dizzy dust .. tsunami .. raging river .. og raising the steaks


Tak kamado
ja jeg handler direkte med dem i USA
du skal være velkommen
ja de laver nogle super gode rubs
Weber Q100
Weber 57 cm Performer
Primo XL Oval

Brugeravatar

Luske
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 600

Re: weekendens kamado grillet...

Indlæg#10 » 1. nov 2014, 15:30

kamado skrev:...så er vi nået til søndag ... en lille lammebov kommer over kullene ca middagstid.
...den ligger direkte over gløderne på ca 120 grader c i ca 6 timer.
...selvom den ligger over gløderne bruger jeg ikke drypbakke eller lign, ilden brænder
nedaf ... i kamado er strålevarme ikke en faktor ved low slow.

Billede

så her kl 1830 mmmmm mums ...prøvede lige at løfte den i benet..
Billede

...kort tid efter .. all gone ;-) ...kødet glider bare af, --- lammebov er "mindst lige så godt " som pp siger ungerne

Billede



Hej Thorsten

Det ser sgu lækkert ud, den lammebov :savl1:

Jeg har en lammebov uden ben på ca. 1800 g, jeg vil prøve at tilberede low&slow på min Primo oval xl.
Så jeg har lige et spørgsmål, griller du den bare ca. 6 timer, fordi du har erfaret at det er den tid den skal have, eller går du efter en kernetemperatur?
MVH
Claus

Primo oval XL
WSM 57
OTG 57 m. rotesserie
Go anywhere
Weber Spirit E-320
KEB-ON

En sand dyreven tilbereder dyrene med respekt

Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4857

Re: weekendens kamado grillet...

Indlæg#11 » 1. nov 2014, 21:14

:-) ...de 6 timer på 120 var et gæt...
plejer at gi den ca 100 på ca 10 til 12 timer
...og så uden at åbne og kigge en eneste gang
jeg kører mest på tid og fornemmelse og har egentlig helt droppet stegetermometer
...det er meget vigtigt især med pulled pork at kødet aldrig
udsættes for låget der åbner og så svinger temparaturen...
...der er ingen grund til at åbne låget, men gør man det, forsvinder
der noget af magien... den extreme saftighed og særlige smag...

Brugeravatar

Luske
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 600

Re: weekendens kamado grillet...

Indlæg#12 » 2. nov 2014, 11:53

kamado skrev::-) ...de 6 timer på 120 var et gæt...
plejer at gi den ca 100 på ca 10 til 12 timer
...og så uden at åbne og kigge en eneste gang
jeg kører mest på tid og fornemmelse og har egentlig helt droppet stegetermometer
...det er meget vigtigt især med pulled pork at kødet aldrig
udsættes for låget der åbner og så svinger temparaturen...
...der er ingen grund til at åbne låget, men gør man det, forsvinder
der noget af magien... den extreme saftighed og særlige smag...



Ok tak :-)

Med hensyn til temperatur måling, så havde jeg da bestemt heller ikke tænkt mig, at åbne låget for at måle, jeg ville bare montere en probe i kødet, og så tage den af grillen når termometret siger til ;-)
MVH
Claus

Primo oval XL
WSM 57
OTG 57 m. rotesserie
Go anywhere
Weber Spirit E-320
KEB-ON

En sand dyreven tilbereder dyrene med respekt

Tilbage til "Kamado keramisk grill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 11 gæster