Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Mangler du en opskrift på pizzadej? Eller kanelsnegle? Hvad er gluten? Læs mere om bagning på grill her.
Brugeravatar

Emneforfatter
henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#1 » 15. mar 2014, 20:53

(læs gerne hele teksten)

Den 17. maj afholdes der et bagekursus i Nøvling ved Herning. Underviseren er brugeren "fred" som er bage veteran og dygtig underviser. Jeg forstiller mig vi starter om formiddagen. Tidspunktet er ikke lagt fast endnu, da dagsorden endnu ikke er lagt fast. Mere herom kommer.

Kurset er målrettet folk der bager meget, og for hvem det at bage er en hverdagsting. Målet er at skabe et forum hvor amatør bagere kan få pudset evnerne af og stillet nørdede bagespørgsmål til "fred". Det er tvivlsomt hvor meget den uerfaren bager vil få ud af denne dag.

Vi vil på dagen tale om mel typer, dej typer, hævning, ingredienser, æltning, afbagning og resultatet.

Ved tilmelding må man meget gerne liste evt. spørgsmål til fred. Mere så vi kan sørge for at have specifikke meltyper, eller måske deje vi skal prøve klar til dagen.

Prisen: Det koster i omegnen af kr. 300,- hvilket dækker udgifter til undervisning og materiale på dagen. (prisen afhænger lidt af hvor specielle materialer vi skal bruge)

Kurset har, ud over dem der arrangere, 10 pladser. Disse besættes ved lodtræning og muligheden for at melde sig til udløber den 31. marts 2014.

Vel mødt,
Henrik Merstrand

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2692

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#2 » 15. mar 2014, 21:21

Det lyder som et rigtigt godt initiativ Henrik, stor respekt herfra :)
Datoen er optager for mig, så det er ikke muligt at deltage. Men jeg glæder mig til at se billeder fra kurset :)
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 674

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#3 » 16. mar 2014, 00:58

Vil gerne deltage med 1 person.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".


Storlingevej
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 54

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#4 » 16. mar 2014, 08:29

Hej Henrik

Jeg deltager også rigtig gerne - har allerede de første mange spørgsmål klar til afklaring hos Fred.

Mvh / Br

Peter Sørensen

Brugeravatar

Journey
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 404

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#5 » 16. mar 2014, 09:02

Hej.

Er det her en tilmeldingstråd. Eller skal der sendes en PM.

Jeg vil meget gerne tilmeldes som deltager. Skal jeg sende spørgsmålene til Fred direkte, når jeg er klar med dem.. ;)
Hilsen Johnny

BigGreenEgg - Artiforno - Primo - Weber
Faema Legend - Casadio Enea


Klaus Skotte
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 58

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#6 » 16. mar 2014, 09:42

Hej.
Fint tiltag.

Jeg vil gerne med.

Hilsen

Skotte

Brugeravatar

Emneforfatter
henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#7 » 16. mar 2014, 10:10

Dette er en tilmeldings tråd. Og evt spørgsmål til fred kan skrives i tråden eller på pm til mig. Så samler jeg det til fred.

Sendt fra min C6603 med Tapatalk


Storlingevej
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 54

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#8 » 16. mar 2014, 20:21

Storlingevej skrev:Hej Henrik

Jeg deltager også rigtig gerne - har allerede de første mange spørgsmål klar til afklaring hos Fred.

Mvh / Br

Peter Sørensen


Spørgsmål til Fred:

Æltning :
- æltning af forskellige dej typer ( hvad skal man være opmærksom på )
- konsistens af korrekt dej føring ( indikatorer )
- over / under æltning ( indikatorer )
- våde deje - hvornår og hvorfor
- 90% reglen og tilsæt resten ved samling af dej ( holder den altid? - indikatorer )
- hvordan reder man en dej

Gode råd om gær deje:
- poolish og surdej ( hvor gavner de ekstra, hvordan vedligeholder man dem og blandingsforhold )
- de gamle meltyper
- bagesten af metal, brødforme af træ og metal, bageriste ( tips og tricks )
- raskning / hævning af brød hvis man ikke har en dampovn
- enzymer
- fedstoffer
- hævemidler ( typer og behandling )
- nedslåning og formnings teknikker ( hvor går det typisk galt )
- Manitoba - er det nu så godt?
- hvad mangler jeg i mit køkken som jeg ikke er klar over :)
- håndæltning vs maskinæltning ( varmeudvikling, pro/cons )
- de ti vigtigste Fred råd / erfaringer
- aflivning af skrøner (salt ikke sammen med gær / fedststoffer indkapsler gærcellerne osv )
- behandling af brød efter bagning
- snitningen af brød ( hvor går det typisk galt )
- Fred's syn på kvaliteten af det brød man køber i dag
- lang / kort hæve tid - regler for gær mængde
- hvilke meltyper bager Fred med i dag ( pris / kvalitet / kompromis )

Den gamle brændefyrede bageovn:
- hvad er det den kan som en moderne ovn ikke kan
- hvordan tilnærmer man sig de egenskaber i grill eller traditionel ovn
- hvad gjorde man håndværksmæssigt før hen som man ikke gør i dag ( for at sparre tid / kost )
- temperaturer?


Her er de første par spørgsmål som jeg gerne vil vide mere om - jeg smider lidt flere senere.

Mvh / Br

Peter Sørensen

Brugeravatar

Emneforfatter
henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#9 » 17. mar 2014, 22:01

Det er super input, og lige sagen.

Jeg er sikker på vi får en fantastisk dag i freds kyndige hænder.


Gjesager
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#10 » 18. mar 2014, 09:25

Sikke et lækkert indlæg at se fra morgnen af. :-D

Jeg vil gerne melde to pladser til hvis muligt.

MVH
Gjesager

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 674

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#11 » 18. mar 2014, 13:05

Jeg har allerede tilmeldt mig med 1 person jf. længere oppe i tråden. Vil gerne tilmelde yderligere 1.

Vh/Jan


Sent from my iPad using Tapatalk HD
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".

Brugeravatar

Emneforfatter
henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#12 » 19. mar 2014, 09:54

Dejligt at så mange har lyst til at komme og deltage.

Når vi når deadline ser vi på hvor mange vi er, og om en lodtræning bliver nødvendig.

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 674

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#13 » 19. mar 2014, 11:51

Lodtrækning er vel ikke den mest reelle metode til at afgøre, hvem der deltager i tilfælde af overtegning.

Umiddelbart forekommer registreringstidspunktet at være mere fair, med en venteliste til de, som ikke i første omgang "nåede" det.
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".


mrechnagel
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 182

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#14 » 19. mar 2014, 12:24

Jeg vil også gerne på tilmeldingslisten.

Brugeravatar

Emneforfatter
henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#15 » 19. mar 2014, 12:57

benzon1960 skrev:Lodtrækning er vel ikke den mest reelle metode til at afgøre, hvem der deltager i tilfælde af overtegning.

Umiddelbart forekommer registreringstidspunktet at være mere fair, med en venteliste til de, som ikke i første omgang "nåede" det.


Jeg tillader mig at være uenig. Kurser der udbydes til først til mølle tilgodeser ikke alle brugerne på Grillguru ligeligt. Det er dejligt at være en af de hurtige til at nappe en plads, men ærgerligt hvis man tilfældigvis ikke var online.

Når vi har afholdt kursus er jeg stemt for at lave en "hvordan virkede det så med tilmelding" tilbagemelding. Men indtil da holder jeg fast i denne metode, med de fordele og ulemper det må have.


CP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 296

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#16 » 19. mar 2014, 15:32

Hvad er niveauet - er det for udlærte bagere eller er det også for erfarne husmødre ??

Brugeravatar

Emneforfatter
henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#17 » 19. mar 2014, 15:49

CP skrev:Hvad er niveauet - er det for udlærte bagere eller er det også for erfarne husmødre ??


Hvis man bager jævnligt og får et godt resultat, men måske gerne vil finpudse lidt så man får et fantastisk resultat. Tja, så er dette lige kurset. Det bliver amatør bagenørder og 1 bager (fred).. ikke lutter bagere :)


Storlingevej
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 54

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#18 » 19. mar 2014, 15:55

Hej Henrik

Lidt flere spørgsmål til Fred:

Gode råd om gær deje:
- Langtidshævning (tips / tricks / faldgrupper )
- Mel / Vand forhold (forholdsregler)
- Bage ved den rette temperatur
- Hviletider / efterhævning (tommelfinger regler?)
- Hvornår er brødet bagt færdigt? (er der forskelle imellem våde / tørre deje - indikatorer / temperatur)
- Poring i brødet (for store, ureglmæsige, korrekt - hvad kigger man efter og hvad er årsagen når det går galt)
- Brød der revner eller flyder (hvad skyldes dette)
- Kan man selv lave kvalitets Bake-Off hjemme for at spare tid ved gæster / eller til hurtigt lækkert morgenbrød uden at gå på kompromis?

- Peter


CP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 296

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#19 » 19. mar 2014, 17:05

Vil gerne tilmelde en person til lodtrækningen ;-)


flogbe
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 6

Re: Sv: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#20 » 20. mar 2014, 22:02

Jeg har ikke den store erfaring med at bage på grill, men regner med at kunne få noget ud af kursuset alligevel.
Så jeg vil gerne tilmeldes.


Darthlars
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 31

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#21 » 21. mar 2014, 21:58

Lyder som et rigtigt spændende kursus.
Jeg vil gerne med i lodtrækningen :-)


Botnakken
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 111

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#22 » 26. mar 2014, 21:31

Vil rigtig gerne melde mig til - har oplevet Fred ved et Pizza kursus, og vil meget gerne lære mere
/Anders
Alle har ret til 2 fede køkkener.....
.... og et grill køkken


Primo Oval XL, Auplex mini kamado, CB T-47GS
Støbejerns riste og plader/pander samt andet gammel jern
Rygeovn, bålsted o.m.a.


gærsmutten
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 7

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#23 » 27. mar 2014, 08:36

Uha, det lyder spændende så jeg melder mig flux i bowlen og håber vi ses.

Mvh Gærsmutten


Darthlars
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 31

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#24 » 1. apr 2014, 07:29

Har lodtrækningen fundet sted?
Venter spændt :-)

/Darthlars

Brugeravatar

Emneforfatter
henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#25 » 1. apr 2014, 09:32

Lodtrækningen er ikke sket endnu. Jeg har tid til at se på det i aften.

Jeg melder tilbage her i tråden, og skriver til dem der skal detage via PM omkring lidt flere detaljer.

mvh
Henrik


EDJ
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 58

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#26 » 1. apr 2014, 09:48

Hej jeg vil også gerne med
Erik Dalgaard

Traeger Timberline 850
Primo Large
Broil King Imperial
Sous Vide
O-Grill

Brugeravatar

Emneforfatter
henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 594

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#27 » 1. apr 2014, 21:12

Hej,

Der er 13 mennesker der har meldt deres interesse inden for den fastsatte tidsfrist. (Beklager EDJ, du var for sent ude)

Jeg har snakket med Fred og han har sagt ok for at alle kan komme med, uden at det forringer mulighederne for meningsfuld udbytte af kurset.

Jeg sender jer en personlig besked med lidt praktisk info, men jeg når det ikke i aften.

@EDJ, såfremt en melder fra, er du hermed på venteliste.


Glæder mig allerede.

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 674

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#28 » 1. apr 2014, 21:23

henriksr skrev:

Glæder mig allerede.



Det gør jeg sørme også!
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".


Darthlars
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 31

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#29 » 1. apr 2014, 21:27

benzon1960 skrev:
henriksr skrev:

Glæder mig allerede.



Det gør jeg sørme også!

Ja, det er rigtigt fedt at vi alle kunne komme med :-) Altså lige på nær EDJ, håber vi ser dig en anden gang.

/Darthlars

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 674

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#30 » 17. maj 2014, 18:17

Sikken en herlig dag!

Tak til Henrik for at arrangere det fine kursus, og tak til Frederik for at øse gavmildt af mere end 40 års professionel erfaring og allehånde staldtips.

Også tak til I andre for den gode stemning. Min datter og jeg nød det.

Vh/Jan
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".


Botnakken
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 111

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#31 » 17. maj 2014, 18:38

Tak for en super god dag - og som sædvanlig med masser af information fra Frederik.

Der var nogle der spurgte efter hvor jeg havde købt den vægt jeg havde med. Nedenfor er et link - og det ser endda ud til priser er faldet, så den nu inkl porto koster ca. DKK 695,- for 6000g/0,1g vægten:-)

Billede

http://www.ebay.de/itm/PLC-Feinwaage-Ti ... 0054792047
/Anders
Alle har ret til 2 fede køkkener.....
.... og et grill køkken


Primo Oval XL, Auplex mini kamado, CB T-47GS
Støbejerns riste og plader/pander samt andet gammel jern
Rygeovn, bålsted o.m.a.

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3981
Kontakt:

Re: Avanceret bagekursus ved Herning 17-05-2014

Indlæg#32 » 18. maj 2014, 10:44

Også herfra tak til alle for en rigtig god dag i GG regi, det var som sædvanlig en super hyggelig og god dag med masser af humørfyldte GG'er.
Altid en stor fornøjelse når interessen er så stor. .1%¤
Super flotte franskbrød som i alle fik "slået op" - super flot og dejlig som fuldkornsmelet fra Egeskov Mølle kom til sin ret i form af perfekte fuldkornsfranskbrød.

Stor tak til Henrik for at stå for arrangementet og for at fremskaffe super egnede lokaler til formålet. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Tilbage til "Brød og kager"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 11 gæster