Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Mangler du en opskrift på pizzadej? Eller kanelsnegle? Hvad er gluten? Læs mere om bagning på grill her.

Emneforfatter
belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#1 » 25. mar 2013, 19:33

IMG_0163_640x480.jpg
IMG_0163_640x480.jpg (55.49 KiB) Vist 3655 gange

Så kom dagen hvor Angus og jeg igen skulle lege sammen. Sidste gang arbejdede vi med bløddej, og idag skulle vi lave croissanter og thebirkes.
Opskriften/guiden er denne og vi lagde dej af den fulde portion (½ L vand)
http://www.weberklubben.dk/Default.aspx ... 5&PID=8491
Vi startede med kaffe, Gammel dansk og Inges lækre gulerodsboller, og vi fik selskab af Bear, som tilfældigvis lige kom forbi.
Så fik vi sat Bjørnen på arbejde, altså Teddy og ikke Bear [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
IMG_0145_640x480.jpg
IMG_0145_640x480.jpg (37.65 KiB) Vist 3655 gange

Vi valgte fra start og dele dejmængden i to. Det vil sige 1,1 kg pr dejklump
IMG_0146_640x480.jpg
IMG_0146_640x480.jpg (43.84 KiB) Vist 3655 gange

Mængden af rulle dulle blev afvejet (30% af 1,1 kg dej)
IMG_0148_640x480.jpg
IMG_0148_640x480.jpg (28.52 KiB) Vist 3655 gange

Angus pakker dullen ind i dejen a la en konvolut
IMG_0149_640x480.jpg
IMG_0149_640x480.jpg (40.9 KiB) Vist 3655 gange

IMG_0152_360x480.jpg
Så skal der rulles og foldes og hviles
IMG_0152_360x480.jpg (28.23 KiB) Vist 3655 gange

IMG_0154_640x480.jpg
Efter sidste foldning er det hviletid
IMG_0154_640x480.jpg (31.25 KiB) Vist 3655 gange

IMG_0155_640x480.jpg
Croissant
IMG_0155_640x480.jpg (35.74 KiB) Vist 3655 gange

IMG_0156_640x480.jpg
Thebirkes
IMG_0156_640x480.jpg (45.04 KiB) Vist 3655 gange

4 stk croissant og 2 thebirkes blev allernådigst bagt af, og resten af produktionen, kom i fryseren i ubagt/uhævet tilstand.
IMG_0160_640x480.jpg
IMG_0160_640x480.jpg (60.9 KiB) Vist 3655 gange

IMG_0159_640x480.jpg
IMG_0159_640x480.jpg (49.3 KiB) Vist 3655 gange

Og så var det endelig tid til og smage. To til hver... een med hønsesalat og een med rejesalat og til sidst en thebirkes.
Angus var løbet tør for birkes, så vi kom en blanding af sesam og hørfrø på thebirkes, og blev enige om at de så sikkert var sundere... hi hi
IMG_0162_640x480.jpg
IMG_0162_640x480.jpg (53.84 KiB) Vist 3655 gange

Tak til Angus for endnu en dejlig dag i dit selskab, og mødet med Bear og ikke mindst min private hotte linje til Fred.

Billeder taget med iphone :roll:
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1845
Kontakt:

Re: Sv: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#2 » 25. mar 2013, 19:36

Som i 2 dog kan hygge jer :razz: det ser virklig godt ud det i for lavet der
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

KCBS Certified BBQ Judge
WBQA Certified BBQ Judge

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#3 » 25. mar 2013, 19:37

Det ser da yderst lækkert ud .1%¤
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)


jgjensen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 711

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#4 » 25. mar 2013, 19:39

Flot resultat!
De der birkes især ser virkelig indbydende ud! :-D
hilsen
Jesper

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#5 » 25. mar 2013, 19:41

.1%¤


deha
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1316

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#6 » 25. mar 2013, 19:47

Det ser godtnok lækkert ud .1%¤

Jeg har altid først frosset når bagværket er hævet og har fået lidt tid i ovnen. Er det bedre at fryse uhævet?
Dennis

Old Buddy Bbq

Weber Spirit E-320 Premium med rotisserie og støbejerns riste

Wsm 37

Houston Pellet grill

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#7 » 25. mar 2013, 19:52

Syntes du helt klar skulle fremtrylle sådan lidt hjemmebage og tag det med til DM kunne altid få plads til sådan en flot grovbirkes

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#8 » 25. mar 2013, 20:07

deha skrev:Det ser godtnok lækkert ud .1%¤

Jeg har altid først frosset når bagværket er hævet og har fået lidt tid i ovnen. Er det bedre at fryse uhævet?


Tak til Jette for en hyggelig dag.

Om det er bedre at fryse uhævet vil vise sig i morgen, hvor jeg prøver at bage et par croissanter.

Jeg synes det er hårdt at rulle al den margarine ind i dejen, men hvor smagte det færdige resultat godt
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

MartinM
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1709

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#9 » 25. mar 2013, 20:37

Nøj det ser godt ud :shock:
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeOutdoorchef City GrillBjørn Teddy

Brugeravatar

joxner
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 115

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#10 » 25. mar 2013, 20:40

Ser fantatisk ud. .1%¤ .1%¤ .1%¤
Bliver nødt til selv at gøre det efter. :-D :-D :-D


mrechnagel
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 182

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#11 » 25. mar 2013, 20:43

Som altid ser det fantastisk ud og godt med lidt inspiration ;-)


Emneforfatter
belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#12 » 25. mar 2013, 20:47

Tibbil skrev:Syntes du helt klar skulle fremtrylle sådan lidt hjemmebage og tag det med til DM kunne altid få plads til sådan en flot grovbirkes



Det er en aftale Tibbil... Jeg tager frosne rå thebirkes med til DM, og så kan du bage dem af, medens du klokken meget meget tidligt holder vagt ved Kamadoerne.
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3981
Kontakt:

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#13 » 25. mar 2013, 23:52

Super flot og godt gået. .1%¤

Super dejlig som man kan se dejlagene - hvilket indikerer, at i har rullet dejene perfekt. .1%¤

Super flot opbagning og utrolig lækker kulør på både birkes og croissanter. .1%¤

For at gøre udrulningen lidt lettere næste gang - så undgå, at spænde dejen op efter, at den er æltet, nøjes blot med at dele den i 2 og derefter klappe den ud i en firkant, det gør udrulningen lettere, da dejen derved ikke er nær så stram. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#14 » 26. mar 2013, 00:42

Når man nu selv har fejlet i denne disciplin så får man bare endnu mere respekt for dette værk!
Super flot!
Brian

er der ikke for lidt remonce i?

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#15 » 26. mar 2013, 05:21

belleboskop skrev:
Tibbil skrev:Syntes du helt klar skulle fremtrylle sådan lidt hjemmebage og tag det med til DM kunne altid få plads til sådan en flot grovbirkes



Det er en aftale Tibbil... Jeg tager frosne rå thebirkes med til DM, og så kan du bage dem af, medens du klokken meget meget tidligt holder vagt ved Kamadoerne.



Deal


Henrik Dam
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#16 » 26. mar 2013, 06:25

Jeg får helt lyst til, selv at prøve kræfter med tebirkes :-)
Er det så let, som det ser ud?
Nogen siger, at madlavning er en religion
Det er helt forkert. Det er meget vigtigere!

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#17 » 26. mar 2013, 07:15

Henrik Dam skrev:Jeg får helt lyst til, selv at prøve kræfter med tebirkes :-)
Er det så let, som det ser ud?

Du skal lige huske at læse det link, der er henvist til i første indlæg.
Hvor du kan se at dejen skal foldes og rulles ud multiple gange med hviletid imellem.

Det virker meget langsommeligt, men resultatet er også lækkert.
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#18 » 26. mar 2013, 07:26

Fred skrev:Super flot og godt gået. .1%¤

Super dejlig som man kan se dejlagene - hvilket indikerer, at i har rullet dejene perfekt. .1%¤

Super flot opbagning og utrolig lækker kulør på både birkes og croissanter. .1%¤

For at gøre udrulningen lidt lettere næste gang - så undgå, at spænde dejen op efter, at den er æltet, nøjes blot med at dele den i 2 og derefter klappe den ud i en firkant, det gør udrulningen lettere, da dejen derved ikke er nær så stram. :-)


Tak, Fred. Jeg var godt nok ved at få krampe i højre hånd, da jeg blev sat til at rulle. Så vi måtte skiftes til at rulle. Jeg fik stor respekt for de professionelle bagere, men de har nok lidt lettere metoder :-) :-)
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#19 » 26. mar 2013, 07:28

Henrik Dam skrev:Jeg får helt lyst til, selv at prøve kræfter med tebirkes :-)
Er det så let, som det ser ud?


Hvis du synes det ser let ud, så kan jeg fortælle dig, at det er det ikke :lol: :lol:
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#20 » 26. mar 2013, 07:30

BS_Sweden skrev:Når man nu selv har fejlet i denne disciplin så får man bare endnu mere respekt for dette værk!
Super flot!


Der er med vilje ingen remonce i :lol: :lol: Jeg synes de bliver for søde, men det er jo en smagssag :-)
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#21 » 26. mar 2013, 08:29

Det er supergodt gået Piger! Det er nogen flotte birkes, og nogle meget lækre croissanter. Det er fast arbejde at lave indrullet dej. Dækker I ikke af med plastic når den hviler?
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl


Emneforfatter
belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#22 » 26. mar 2013, 09:14

deha skrev:Det ser godtnok lækkert ud .1%¤

Jeg har altid først frosset når bagværket er hævet og har fået lidt tid i ovnen. Er det bedre at fryse uhævet?



Det var lige præcis her jeg måtte gøre brug af Fred´s hotline, for jeg blev i tvivl om de skulle hæve inden frysning.

De skal IKKE hæve og skal helst så hurtigt som muligt i fryseren.
Hans forklaring var logisk nok : Hvis bagværket hæver inden frysning, er der ikke nok "krudt" tilbage til sidste hævning inden afbagning :-D
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

jgh
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1134

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#23 » 26. mar 2013, 09:24

Hold da op hvor i kan, lækkert lækkert :savl2: - er dog mest imponeret over at Bear kan dufte friske crossianter fra sin Scania :lol:
Hilsen Jan

KCBS certified BBQ judge
3 x Primo kamado - 2 x Outdoorchef - 1 x BGE - og en del andre i laden :)

www.JRgrillcatering.dk

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#24 » 26. mar 2013, 09:39

jgh skrev:Hold da op hvor i kan, lækkert lækkert :savl2: - er dog mest imponeret over at Bear kan dufte friske crossianter fra sin Scania :lol:


Bare synd for ham, at vi var blevet lidt sent på den og ikke var begyndt, da han kom, men så blev der lige hevet et par gulerodsboller op af fryseren, så vi klarede den alligevel. Men han har en fin næse :lol: :lol: :lol:
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Bror_Lund
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#25 » 26. mar 2013, 10:01

Nu får jeg lyst til at prøve IGEN efter dette super indlæg, sidst glemte jeg at komme alle råvare på køl inden samt at køle mellem udrulningerne. Jeg kan forstå på freds opskrift at det er nemmere at arbejde med dejen hvis det er et helt stykke, eller? Nu har jeg også kun en kitchenaid røremaskine og tror ikke den tager 2 kg dej så er nok også nød til at dele op, nogen gode fif inden den store bedrift?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mvh
Rasmus
BGE_XL
BGE_SMALL
3-4 stk engangsgrill

Hellere skide det ud end at smide det ud!

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#26 » 26. mar 2013, 10:07

Bror_Lund skrev:Nu får jeg lyst til at prøve IGEN efter dette super indlæg, sidst glemte jeg at komme alle råvare på køl inden samt at køle mellem udrulningerne. Jeg kan forstå på freds opskrift at det er nemmere at arbejde med dejen hvis det er et helt stykke, eller? Nu har jeg også kun en kitchenaid røremaskine og tror ikke den tager 2 kg dej så er nok også nød til at dele op, nogen gode fif inden den store bedrift?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mvh
Rasmus

Æld de 2 kg så godt din maskine nu kan og æld de sidste 10-15 min i hånden. :-)


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1845
Kontakt:

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#27 » 26. mar 2013, 10:21

Bror_Lund skrev:Nu får jeg lyst til at prøve IGEN efter dette super indlæg, sidst glemte jeg at komme alle råvare på køl inden samt at køle mellem udrulningerne. Jeg kan forstå på freds opskrift at det er nemmere at arbejde med dejen hvis det er et helt stykke, eller? Nu har jeg også kun en kitchenaid røremaskine og tror ikke den tager 2 kg dej så er nok også nød til at dele op, nogen gode fif inden den store bedrift?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mvh
Rasmus


Du kan sagtens Lave en omgang på en 0,25 del så har du 1123,75 G det er den mængde jeg bruger for det ikke skal blive for vildt nogle gange bruger jeg en 0,50 del af opskriften og den syntes jeg er mere end riglig stor
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

KCBS Certified BBQ Judge
WBQA Certified BBQ Judge

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3981
Kontakt:

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#28 » 26. mar 2013, 10:36

Bror_Lund skrev:Nu får jeg lyst til at prøve IGEN efter dette super indlæg, sidst glemte jeg at komme alle råvare på køl inden samt at køle mellem udrulningerne. Jeg kan forstå på freds opskrift at det er nemmere at arbejde med dejen hvis det er et helt stykke, eller? Nu har jeg også kun en kitchenaid røremaskine og tror ikke den tager 2 kg dej så er nok også nød til at dele op, nogen gode fif inden den store bedrift?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mvh
Rasmus


Hej Rasmus :-)

Det er altid en god ide, at "nøjes" med en portion der passer til ens maskine - uanset maskine. :-)
Husk også, at en WB dej ikke skal æltes så meget som en franskbrødsdej, da dejen bliver "æltet" meget i selve indrulningen (indrulningen er en hård proces for en dej)
Det er også altid en god ide, at råvarerne er kølet af (køleskabstemperatur) da det bremser gærens udvikling i dejen, jo mere vi bremser gærens udvikling, jo mere hævekraft er der i den sidste ende (sidste hævning samt afbagningen)
Det er også en rigtig god ide, at lade dejen hvile imellem rulningerne, da dejen derved er meget nemmere at rulle ud, tildæk dejen med plastik og stil den kølig i ca. 10-15 min. og rul den derefter igen. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Bror_Lund
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#29 » 26. mar 2013, 12:49

Super Fred, jeg har nu haft alle råvare på køl i 4 timer, så nu starter "slaget". Hvis nu der skal remonce i tebirkes, hvornår skal den i og hvad består den af?
Nu skal det bare lykkes!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mvh
Rasmus
BGE_XL
BGE_SMALL
3-4 stk engangsgrill

Hellere skide det ud end at smide det ud!


Emneforfatter
belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#30 » 26. mar 2013, 13:10

Bror_Lund skrev:Super Fred, jeg har nu haft alle råvare på køl i 4 timer, så nu starter "slaget". Hvis nu der skal remonce i tebirkes, hvornår skal den i og hvad består den af?
Nu skal det bare lykkes!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Mvh
Rasmus



Hejsa

Det glæder mig at du allerede er gået igang med projektet.
Dette link er fra et tidligere thebirkes indslag... med remonce...... og trin for trin og hvor i processen remoncen kommer på plus opskrift på remonce

viewtopic.php?f=131&t=18426&hilit=thebirkes
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen


bear
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1346

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#31 » 26. mar 2013, 14:15

Jeg skulle bare havde kørt turen omvendt så jeg ikke skulle nøjes med boller men de var da god
e
Hilsen Bear


Morlil74
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#32 » 27. mar 2013, 07:21

Uhhhmmm...
Jeg får TOTALT lyst til at bage igen, efter at have meldt mig ind i jeres skønne forum.
Har boet 16 år i Schweiz, hvor croissanter er en del af det daglige brød (hvis man ka tåle mosten! :roll: ) og savner virkeligt det lækre bagværk.
Klart... Jeg kan da gå til bageren (eller Lidl), men dét er der jo ikke noget sport i... Jeg tror jeg skal prøve at gå i kast med det selv. Må hellere ha manden til at rulle, da jeg har en dårlig arm. Kan forstå det koster kræfter!

Et par begynderspørgsmål:

-Hvad er rulle dulle?? Går ud fra dullen er margarine, men hvad er rullemargarine og hvor kan det erhverves?
Og kan man ellers bruge alm. margarine?

-Skal margarinen også være iskold?? Så er den da ikke til at rulle ud (stakkels mand :lol: )..

Endnu engang tak for alle de lækre inspirationer. Har først været grillejer siden i lørdags, men har allerede grillet 4/5 dage :shock: :lol:

Hej fra Camilla

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#33 » 27. mar 2013, 07:26

bear skrev:Jeg skulle bare havde kørt turen omvendt så jeg ikke skulle nøjes med boller men de var da god
e


Bear, så havde du fået overarbejde, for vi var først færdige sidst på eftermiddagen.
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn


Emneforfatter
belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#34 » 27. mar 2013, 09:17

Morlil74 skrev:Uhhhmmm...
Jeg får TOTALT lyst til at bage igen, efter at have meldt mig ind i jeres skønne forum.
Har boet 16 år i Schweiz, hvor croissanter er en del af det daglige brød (hvis man ka tåle mosten! :roll: ) og savner virkeligt det lækre bagværk.
Klart... Jeg kan da gå til bageren (eller Lidl), men dét er der jo ikke noget sport i... Jeg tror jeg skal prøve at gå i kast med det selv. Må hellere ha manden til at rulle, da jeg har en dårlig arm. Kan forstå det koster kræfter!

Et par begynderspørgsmål:

-Hvad er rulle dulle?? Går ud fra dullen er margarine, men hvad er rullemargarine og hvor kan det erhverves?
Og kan man ellers bruge alm. margarine?

-Skal margarinen også være iskold?? Så er den da ikke til at rulle ud (stakkels mand :lol: )..

Endnu engang tak for alle de lækre inspirationer. Har først været grillejer siden i lørdags, men har allerede grillet 4/5 dage :shock: :lol:

Hej fra Camilla



Velkommen til GG Camilla.
Jeg prøver lige og få Fred (vores allesammens bageguru) til og give ig en uddybende forklaring på hvad rullemargarine er
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3981
Kontakt:

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#35 » 27. mar 2013, 10:15

Morlil74 skrev:Uhhhmmm...
Jeg får TOTALT lyst til at bage igen, efter at have meldt mig ind i jeres skønne forum.
Har boet 16 år i Schweiz, hvor croissanter er en del af det daglige brød (hvis man ka tåle mosten! :roll: ) og savner virkeligt det lækre bagværk.
Klart... Jeg kan da gå til bageren (eller Lidl), men dét er der jo ikke noget sport i... Jeg tror jeg skal prøve at gå i kast med det selv. Må hellere ha manden til at rulle, da jeg har en dårlig arm. Kan forstå det koster kræfter!

Et par begynderspørgsmål:

-Hvad er rulle dulle?? Går ud fra dullen er margarine, men hvad er rullemargarine og hvor kan det erhverves?
Og kan man ellers bruge alm. margarine?

-Skal margarinen også være iskold?? Så er den da ikke til at rulle ud (stakkels mand :lol: )..

Endnu engang tak for alle de lækre inspirationer. Har først været grillejer siden i lørdags, men har allerede grillet 4/5 dage :shock: :lol:

Hej fra Camilla


Hej Camilla :-)

Rullemargarine er en speciel margarine som er fremstillet til deje der skal rulles, margarinen er fremstillet på en måde som gør, at den er mere elastisk (sej) end andet margarine, disse egenskaber gør, at margarinelag og dejlag følges bedre ad i indrulningen/udrulningen.

Du kan udmærket godt bruge alm. margarine eller smør, dog er det så en god ide, at klappe margarine/smør ud i en firkant på et stykke bagepapir og derefter ligge det i køleskabet, til du skal bruge det, da temperaturen så vil være med til, at gøre det nemmere at rulle ud.

En god ide er også hvis dejens konsistens er tæt på den konsistens som margarine/smør har, da det gør, at margarinelag og dejlag følges bedre ad i indrulningen.

NB. Rullemargarine kan også fås i en "smørmodel" som iøvrigt giver rigtig god smag i en rulledej. :-)
Rullemargarine kan købes bl.a. i Metro, mange bager er også villig til, at sælge et kilo. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


Morlil74
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#36 » 27. mar 2013, 11:48

Jamen så må jeg da ned og ha fat i kraven på vores lokale - og i øvrigt fabelhafte - bager :roll:

Jeg kender vist ikke nogle, med metro eller Inco kort, desværre.

Tusind tak for velkomsten og de venlige svar.
Jeg har læst med et stykke tid, så jeg føler helt, at jeg kender jer allerede. Men jeg har først vovet mig "indenfor" nu!

Min mor blir VILD hvis hun får sådan en hjemmegjort croissant! :) :savl2:


Cata
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1070
Kontakt:

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#37 » 27. mar 2013, 12:15

Morlil74 skrev:Jeg kender vist ikke nogle, med metro eller Inco kort, desværre.


I Metro kan man bede om et gæstekort i informationen, så kan man handle der. Men jeg har nu også fået lov at købe ved bager før.

/Jacob

Brugeravatar

Bror_Lund
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#38 » 27. mar 2013, 13:54

Hejsa, mange tak for hjælpen. Her er lidt billeder der fortæller om processen og resultatet:)
Er selv tilfreds med resultatet, men vil helt klart øve mere, kritik modtages gerne:)
Opskriften er fulgt til punkt og prikke efter Freds indlæg på weberguru.
Lidt mange billeder, men har prøvet at fange de forskellige steps i processen.
Vedhæftede filer
Tebirkis-5535.jpg
Tebirkis-5538.jpg
Tebirkis-5539.jpg
Tebirkis-5540.jpg
Tebirkis-5541.jpg
Tebirkis-5545.jpg
Tebirkis-5546.jpg
Tebirkis-5547.jpg
Tebirkis-5548.jpg
Tebirkis-5549.jpg
Tebirkis-5550.jpg
Tebirkis-5551.jpg
Tebirkis-5552.jpg
Tebirkis-5553.jpg
Tebirkis-5554.jpg
Tebirkis-5555.jpg
Tebirkis-5556.jpg
Tebirkis-5557.jpg
Tebirkis-5558.jpg
Tebirkis-5559.jpg
Tebirkis-5560.jpg
Tebirkis-5561.jpg
Tebirkis-5562.jpg
Tebirkis-5563.jpg
Tebirkis-5565.jpg
Tebirkis-5567.jpg
Tebirkis-5569.jpg
Tebirkis-5570.jpg
Tebirkis-5571.jpg
Tebirkis-5572.jpg
Tebirkis-5573.jpg
Tebirkis-5575.jpg
Tebirkis-5590.jpg
Tebirkis-5594.jpg
Tebirkis-5606.jpg
Tebirkis-5608.jpg
Tebirkis-5609.jpg
Tebirkis-5611.jpg
BGE_XL
BGE_SMALL
3-4 stk engangsgrill

Hellere skide det ud end at smide det ud!


Emneforfatter
belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#39 » 27. mar 2013, 14:08

Hvor er det en fornøjelse og se at ens indlæg, giver andre blod på tanden til og prøve noget nyt.

Flot gennemgang og flot slutresultat. Der er ikke noget som når tingene lykkes .1%¤

En anden ting.... Du må MEGET gerne være i min tråd, men jeg synes det du har leveret fortjener et indlæg for sig selv, så du får glæde af kommentarerne .1%¤
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#40 » 27. mar 2013, 14:08

FLOT _ FLOT, synes dog at de godt kunne have fået lidt mere frave, men måske billedet snyder men det er jo også smag og behag.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Bror_Lund
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#41 » 27. mar 2013, 14:12

belleboskop skrev:Hvor er det en fornøjelse og se at ens indlæg, giver andre blod på tanden til og prøve noget nyt.

Flot gennemgang og flot slutresultat. Der er ikke noget som når tingene lykkes .1%¤

En anden ting.... Du må MEGET gerne være i min tråd, men jeg synes det du har leveret fortjener et indlæg for sig selv, så du får glæde af kommentarerne .1%¤


Mange tak Belle, grunden til at jeg vælger at køre din super tråd videre er for ikke at få "endnu" en bage birkis tråd:) og som du selv er inde på, vise andre hvad jeres super initiativ leder til:) Jeg skal prøve mere.....
BGE_XL
BGE_SMALL
3-4 stk engangsgrill

Hellere skide det ud end at smide det ud!


Emneforfatter
belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#42 » 27. mar 2013, 14:17

Godt tænkt Bror-lund :-D
Og du har helt ret i at andre kan se hvad et indlæg fører til
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

Bror_Lund
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#43 » 27. mar 2013, 14:26

Jeg kunne også godt ønske mere farve på croissantnerne, men valgte ikke at ofre et æg for de fem styk, men tog dem også ud lidt for tidligt. Croissanterne havede også været fryste fra dagen før, så er ok tilfreds med resultatet, som Fred ville sige, der var "krudt" tilbage i de franske horn:)
Derimod fik birkis rigeligt med farve og hvilken fest at servere birkis i Sverige hvor de ikke aner hvad "snarv" er.....:)
BGE_XL
BGE_SMALL
3-4 stk engangsgrill

Hellere skide det ud end at smide det ud!

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3981
Kontakt:

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#44 » 27. mar 2013, 15:28

Hej Rasmus :-)

Super flot og rigtig dejlig med ALLE de billeder. .1%¤

Generelt er det super FLOT og super godt gået. .1%¤

Men prøv evt. næste gang at undgå, at selve dejen bliver for fast i det, da det gør indrulningen noget sværer, hvis du kan "ramme" samme konsistens på dejen som margarinen har er det super godt, da det gør det noget lettere at rulle det ud, på den måde følges dej og margarinelagene også bedre ad. :-)
Pas også på med ikke, at rulle dejen for tynd ud i selve indrulningen, da det er lidt hård ved dej og margarinelagene og som bevirker, at opbagningen ikke bliver tilstrækkelig. :-)

Mht. manglende kulør på dine croissanter så kan det skyldes, at dejen har lagt for længe, inden selve forarbejdningen, dvs. at gæren har været på "rov" i sukkert (gæren har ædt af sukkeret)

Men som skrevet, så er det generelt super flot, jeg er stolt over, at kende dig. .1%¤

Med ganske få justeringer sidder den lige i skabet. :-D
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


Morlil74
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Belleboskop og Angus laver indrullet dej

Indlæg#45 » 27. mar 2013, 16:02

Cata skrev:
Morlil74 skrev:Jeg kender vist ikke nogle, med metro eller Inco kort, desværre.


I Metro kan man bede om et gæstekort i informationen, så kan man handle der. Men jeg har nu også fået lov at købe ved bager før.

/Jacob


OK. Det vidste jeg ikke. Tak skal du ha', Jacob!! :)
Det skal da vist prøves!! :)

Tilbage til "Brød og kager"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 8 gæster