Webergurus nytårsmenu 2006 - Snigpræmiere

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Webergurus nytårsmenu 2006 - Snigpræmiere

Indlæg#1 » 30. dec 2006, 13:04

Så er vi blevet enige om årets nytårsmenu.

Den kommer til at se således ud:

[align=center]Forret:

Røget laksefad
(Røget laks i strimler på et fad. Der rives friske agurkestrimler henover. Der rives citronskal henover. Dressing med citron og hjemmebagt brød til)


Hovedret:

Lammekølle marineret med rosmarin og citron
Fyldte "Surprise" kartofler (Bagte kartofler der halveres og iklædes en kartoffelmos med friske krydderurter)
Tomater med fyld af hvedekernesalat
Kæmpe champignons med hjemmelavet hvidløgssmør og bagt med prima donna ost.

Dessert:

Chokolade brownie med Bailey-creme
serveret med hjemmelavet italiensk is og friske jordbær dyppet i chokolade[/align]

Mums, hva?

Menuen vil blive uploadet løbende hen over nytårsaften...
Senest rettet af Guruen 30. dec 2006, 19:58, rettet i alt 1 gang.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#2 » 30. dec 2006, 13:16

Lyder dælme spændene :)
Er vild med kartoffel opskrifter som er meget anderledes :)

Vi skal udenbys, men jeg laver forret og min kone dessert.
Desværre grilles de ikke.
Men værtsparet står for hovedretten, hvad denne bliver ved vi ikke endnu. Han er en flittig bruger af hans weber *HOST* gas *HOST* grill.. :)
Jeg har ikke kunne omvende ham endnu om at en kuglegrill er det eneste rigtige :)

Så vi skal have

[align=center]Forret
Laksesoufle med en kerne af hummersasuce, rejer og champignons
Dertil hjemmelavet holladaise sauce

Hovedret
Ukendt

Dessert
2 farvet hjemmelavet chokolade mousse.
Dertil frugt og frugtskum.[/align]
Senest rettet af topgun 30. dec 2006, 13:19, rettet i alt 2 gange.


Olbaid
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 251
Kontakt:

Indlæg#3 » 30. dec 2006, 13:16

Det lyder lækker ud... ;-)

Jeg skal lave dette:

Snack:

Ostestænger og Butterdejsstykker med Øl/Breezer

Appetizer:

Marinerede rejer (hvidløg, chili og ingefær), kylling med skinke og kold blomkål suppe med lakserogn med Cremant d'Alcace med Ferskenlikør

Forret:

Hummersuppe med cremefraise og lakserogn og dildkviste med Cremant d'Alcace

Unghanebryst farseret med gorgonzola og svampe serveret med blommechutney og bagt juleæble med Tokay Pinot Gris

Hovedret:

Helstegt oksemørbrad med jordskokkecreme, jordskokkechips, stegte svampe og timianglace med Promessa Rosso Salento

Dessert:

Sorbet - jordbær og pærer med Muscatel

After dinner:

Gin/Granatæbler shot

Så jeg er i fuld gang i dag... :-)

Mvh/Erik

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#4 » 30. dec 2006, 13:40

Du godeste nogle flotte menuer...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#5 » 30. dec 2006, 14:25

Vores menu består af:
[align=center]
Forret
Fiskesymfoni bestående af Tunmousse, laksesoufflé,
hvidvins dampet rødtungefilet.
Dertil eksotisk salat, urtecreme, mandeldressing samt hjemmebagte flutes.


Hovedret
Helgrillet oksemørbrad marineret i letsaltet trøffelolie.
balsamico glaserede skalotteløg, Rodfrugttimbale, smørstegte
timian kartofler samt Olbaids havsaltede timian jordskokkechips
Cremet Svampe gorgonzola sauce.


Dessert
grillet appelsinlikør-marineret ananas, samt italiensk is.[/align]
Senest rettet af JBI 30. dec 2006, 14:45, rettet i alt 1 gang.
Billede Billede
JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#6 » 30. dec 2006, 14:27

Olbaid skrev:jordskokkechips,
Mvh/Erik



Hvordan laver man dem?
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi


Olbaid
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 251
Kontakt:

Indlæg#7 » 30. dec 2006, 14:41

jbi skrev:
Olbaid skrev:jordskokkechips,
Mvh/Erik



Hvordan laver man dem?


Sådan:

Jordskokker 100 g
Vindruekerneolie
Jordskokker skyldes for jord, skæres i 1 mm
tynde skiver og friteres i olie ved 180 grader.
Krydres med havsalt og tørret timian

Din menu ser eller meget fristende ud...

Mvh/Erik


JBI
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2407
Kontakt:

Indlæg#8 » 30. dec 2006, 14:47

Olbaid skrev:
jbi skrev:
Olbaid skrev:jordskokkechips,
Mvh/Erik



Hvordan laver man dem?


Sådan:

Jordskokker 100 g
Vindruekerneolie
Jordskokker skyldes for jord, skæres i 1 mm
tynde skiver og friteres i olie ved 180 grader.
Krydres med havsalt og tørret timian

Din menu ser eller meget fristende ud...

Mvh/Erik


Tak for den. Jeg har en hel pose jordskokker, så dine chips er tilføjet vores menu. :wink:
Billede Billede

JBI smokere er på lager til omgående levering.... nu også med vakuumpakkere og andre sjove ting. kig glad forbi

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#9 » 30. dec 2006, 14:51

Hej
Vores menu skal bestå af:

Forret:
Tigerrejer på spyd, marineret og grillet. Tilbehør salatbund, lakserogn, snittet avokado, friskbagt brød og hjemmelavet hvidløgsmayo.

Hovedret:
Tournedos med bagekartofler og pommesfrites. Dertil hjemmelavet beanaisesovs (hvis ikke den skiller), grillet tomater, marineret kæmpe champignoner. Og så skal jeg prøve hvedekerne salaten som guruen lavede fornyligt.

Dessert:
Lyn is på blender, serveret i chokolade skåle.

Bare det nu ikke bliver for meget blæsevejr. Jeg har problemer med at få min performer med gastænding tændt hvis det blæser for meget.

/Thomas


tuborg12dk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 187
Kontakt:

Indlæg#10 » 30. dec 2006, 17:09

Her står den på


Fondue med cocktailpøser omviklet med bacon, oksekød, andebryst
hertil salat med min berygtede dressing/marinade med:
Hvidløg i tern
Chili i tern
Soya
Citronsaft


Dessert

Cholkolade fondue
(har aldrig prøvet det, men en gang skal være den første)
Kim

Tuborg12dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#11 » 30. dec 2006, 18:08

Uha det lyder godt allesammen.

Men husk én ting: TAG BILLEDER!!!!!!!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Donna
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 27

Indlæg#12 » 30. dec 2006, 18:21

Mums... jeg bliver jo helt flov over den enkle menu, som vi skal have :oops: .

Her står den på:
Ananasskiver med rejesalat pyntet med cherrytomater og karse (den er go´ nok, det smager skønt sammen...)

Helstegt oksemørbrad med hjemmelavede pommesfrits og bearinaise. Hertil tomat/mossarella salat

Dessert: Istrøffeler

Glæder mig til at se nogle billeder af jeres flotte og kreative menuer :D
Livet er for kort til skodmad!


Aabenhus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 132
Kontakt:

Indlæg#13 » 30. dec 2006, 18:51

Vi skal have:

Forret:

Halve flutes med tomat, revet ost og masser af hvidløg.

Hovedret:
Roastbeef
Bagtekartofler med bacontern og cremefraicedressing.
Salat

Desert:

Den kender jeg ikke noget til da det er nogen af gæsterne som medbringer den.

Natmad:

Butterdejs snegle med hvidløgsost.

Hvis vind og vejr tillader graver jeg også et hul i græsplænen og prøver at lave en culottesteg i salt dej, men kun på forsøgsbasis..

Så må vi så se om jeg overhovedet selv får glæde af maden, da jeg er brandmand..

Godt nytår til jer alle..

Mvh.
Aabenhus


Kitty
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 301

Indlæg#14 » 30. dec 2006, 19:34

hold da fast jeres menuer er flotte.... bukker mig i støvet

Vores menu er lidt efter at vi kun er os selv til at spise (vi skal først i byen efter midnat)

Vi har valgt at springe forretten over

Så vi skal have en kalve højreb med timian smørstegte små kartofler, sauce bordelaise og stegte champignon
evt. grillguruens fyldte tomater

tzatziki, små blommetomater, hvidløb, oliven, corniconer osv. - små skåle med lækkerier i.

til dessert har jeg lavet en stor skål med frisk frugt i sukkerlage som vi så skal have råcreme til

Det er en menu der er bestemt i fællesskab - børn og voksne, så den er ikke så storslået, men en vi alle elsker .......

Så skal vi drikke en vidunderlig Barolo fra 2000
Til dessert skal vi drikke en Eiswein som jeg glæder mig meget til.

Rigtig godt nytår til jer alle - tak for 2006, jeg glæder mig til mange nye oplevelser og ideer i det nye år.

mange hilsner

Kitty


Aabenhus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 132
Kontakt:

Indlæg#15 » 30. dec 2006, 19:43

Vi skal have:

Forret:

Halve flutes med tomat, oliven, revet ost og masser af hvidløg.

Hovedret:
Roastbeef
Bagtekartofler med bacontern og cremefraicedressing.
Salat

Desert:

Den kender jeg ikke noget til da det er nogen af gæsterne som medbringer den.

Natmad:

Butterdejs snegle med hvidløgsost.

Hvis vind og vejr tillader graver jeg også et hul i græsplænen og prøver at lave en culottesteg i salt dej, men kun på forsøgsbasis..

Så må vi så se om jeg overhovedet selv får glæde af maden, da jeg er brandmand..

Godt nytår til jer alle..

Mvh.
Aabenhus


PiaR
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 967

Indlæg#16 » 31. dec 2006, 00:21

Vi skal have sommerfugle sushi til forret - hjemmelavet, naturligvis.

Hovedretten er fondue og raclette med alt i tilbehør.

Dessert er hvid chokoladekage med chili/appelsin sauce.

Sommerfugle-sushi - billederne er fra vores test.

Billede
Billede

Nigirien i midten skal dog være noget smallere.
mvh PiaR

Billede
Grill: Go Anywhere, grøn OTG 57, sort Limited OTG 57, Ranch Kettle, Q200 samt sort Limited Q320
www.weberudlejning.dk

Brugeravatar

holmer
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2296
Kontakt:

Indlæg#17 » 31. dec 2006, 00:28

Aabenhus skrev:Så må vi så se om jeg overhovedet selv får glæde af maden, da jeg er brandmand..

Godt nytår til jer alle..

Mvh.
Aabenhus


Hej Aabenhus. Jeg har tilladt mig at redigere dit indlæg, så det ikke stod som qoute.
Og så ønsker jeg at alle krudt-bøller og andre svage sjæle holder sig på måtten, så du og dine kollegaer kan nyde jeres mad. Med kolleger eller familien. Godt nytår.
.../holmer

Brugeravatar

holmer
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2296
Kontakt:

Indlæg#18 » 31. dec 2006, 00:30

For filan PiaR. Dine billeder...... mums. Og Bon appetite. 8)
.../holmer


PiaR
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 967

Indlæg#19 » 31. dec 2006, 00:37

Hvad er der med mine billeder, holmer :sioux:
mvh PiaR



Billede

Grill: Go Anywhere, grøn OTG 57, sort Limited OTG 57, Ranch Kettle, Q200 samt sort Limited Q320

www.weberudlejning.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#20 » 31. dec 2006, 09:11

De er sindssyg flotte dine billeder...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#21 » 31. dec 2006, 09:57

Efter at have læst alle disse sindssygt flotte menuer til i aften tør jeg næsten ikke indrømme, at jeg har valgt ikke at skulle stå i køkken og udekøkken i dag, men har bestilt mad fra den lokale kro, som har specialiseret sig i nytårsmenuer, men jeg glæder mig til at se alle jeres flotte og inspirerende billeder, også Aabenhus' culotte i græsplænen! :)
Endnu en gang GODT NYTÅR til alle.

Angus

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#22 » 31. dec 2006, 10:01

Hej Angus

Er det ikke frygteligt...

Vi har også måtte ændre lidt på vores menu, da den lignede vand i forhold til "de andres"... :-)

Vigtigt er dog, at man har en hyggelig aften.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

holmer
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2296
Kontakt:

Indlæg#23 » 31. dec 2006, 21:03

Så har vi overstået maden. En god gang raclette med kalkun, mørbrad, oksemørbrad, hjortemedallioner og forskellige pølser. Med diverse salater og gode dressinger.

Så nu sidder man i sofaen med lidt rødvin og en bailey, imens vi venter på kaffen og drinks. Konen brummer lidt over min bærbare, men sådan er det. :lol:

Håber I hygger.
.../holmer

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#24 » 1. jan 2007, 11:44

Her er lidt billeder fra vores menu.

[align=center]Forret
Laksesoufle med en kerne af hummersasuce, rejer og champignons
Dertil hjemmelavet hollandaise sauce
Billede


Hovedret
Værtsparret lavede Culottesteg, med sprøde kartoffelpinde og bernaisesauce.
Billede
Billede
Billede
Billede


Dessert
2 farvet hjemmelavet chokolade mousse med Chantillycreme og crunchy chokoladespåner.
Billede
[/align]

Proceduren for at samle Souflerne kan ses her. Har valgt ikke at lave en komplet opskrift her, da det vil fylde lidt meget i tråden.
Billede

Brugeravatar

holmer
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2296
Kontakt:

Indlæg#25 » 1. jan 2007, 12:34

Det ser dælme også guf ud Topgun. Jeg tror aldrig jeg bliver træt af at kigge billeder herinde. :twisted:
.../holmer


bbs
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 19

Indlæg#26 » 5. jan 2007, 19:06

Topgun, den der dessert ser simpelthen for lækker ud!!! Er det mon muligt at lokke en opskrift ud af dig????

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#27 » 7. jan 2007, 13:02

Det kan du tro.
Men jeg kan nu ikke tage kredit for den selv. Det er konen der har lavet det :)

Men jeg har lige overtalt hende til at skrive opskriften ned.

Link til opskrift


missmus
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 573

Indlæg#28 » 9. jan 2007, 22:23

Her sidder man så 9 dage efter...... OG SAVLER!!!!!!!!

Fy da føj, selv den bedste restaurant fik da baghjul...

Her fik vi australsk oksefilet, med bagte kartofler, hjemmerørt hvidløgssmør, en basilikum/tomatsauce, almindelig salat og en avocado/tomatsalat.
Til dessert fik vi mexicansk nøddetærte med rørt is.
Kl. 24:00 fik vi hjemmelavet kransekage...
Det var også guf.

Den menu kunne jeg godt komme igennem en gang til...


[smilie=bluecolorz5_pdt_14.gif]
missmus (metchen)

errare humanum est

Billede


bbs
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 19

Indlæg#29 » 21. feb 2007, 21:47

topgun skrev:Det kan du tro.
Men jeg kan nu ikke tage kredit for den selv. Det er konen der har lavet det :)

Men jeg har lige overtalt hende til at skrive opskriften ned.

Link til opskrift


1000 tak for det!!!

Tilbage til "Inspiration til din grillning året rundt"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst