Mandag, 30. maj 2005

Omregning til Danske mål

Det kan ofte være svært at oversætte udenlandske mål til Danske.

Derfor har jeg samlet lidt information, der er nemt at printe.

 
U.S. MålingMetersystemet
   
 
1 ounce (flydende)29.6  milliliter
1 ounce (tørt)28.4  gram
1 pound 454.0  gram
1 cup (flydende)236.6  milliliter
1 pint (flydende)473.0  milliliter
1 quart (flydende)946.0  milliliter
1 gallon 3.8 liter
1 cup (tørt)113.4  gram
1 pint (tørt)551.0  milliliter
1 quart (tørt)1.1  liter
1 inch 2.5  centimeter
   
 
FahrenheitCelsius 
   
 
0-17 
25-4 
5010 
7524 
10038 
12552 
15066 
17579 
20093 
225107 
250121 
275133 
300149 
325163 
350177 
375190 
400204 
425218 
450232 
475246 
500260 
525274

Eller lidt mere præcist:

AmerikanskDansk
1 ounce (oz)28,35 g
1 pound (1 lb.=16 oz.)  453,6 g
1 ton 907,2 kg
1 inch (in)2,54 cm
1 foot (1 ft = 12 in)30,48 cm
1 yard (1 yd = 3 ft)91,44 cm
1 mile (m)1,61 km
1 square inch6,45 cm²
1 square foot928,8 cm²
1 square yard0,836 m²
1 square mile2,589 km²
1 acre4046,8 m²
1 pint (pt)0,473 l
1 quart0,946 l
1 gallon (gal)3,785 l

Der knytter sig en sjov historie til det med at omregne Amerikanske mål til Danske. Jeg var i 2004 på forretningsrejse til USA, og skulle sammen med nogle kollegaer ud og spise på én af USA’s bedste steakrestaurant - Mortons (www.mortons.com).

Da vi fik menukortet kunne man vælge mellem 10, 12, 14 og 24 oz bøffer.

Forretten havde været ekstrem god, og vi var i højt humør. Så selskabet valgte at bestille 24 oz bøffer. Nu ved jeg, at 24 oz er 680,4 gram. DET ER EN STOR BØF!!!

Den blev serveret på en tallerken for sig selv. Uha hvor vi gloede. Bøffen var næsten 4 cm høj, og perfekt rød hele vejen igennem. Absolut en oplevelse - men alle måtte levne…

Det var næsten syndt for det store stykke cheesecake de serverede til dessert.

I Danmark har jeg kun set dette overgået på:

Steakhouse Ramløse, som med smil på læben serverer bøffer på 800 gram og 1 kilo.

Her er lidt ekstra info jeg fandt på internettet - noget kan man bruge, resten er efter min mening ubrugeligt - døm selv:

1 spiseskefuld svarer til 3 strøgne teskeer.
1 spsk friskhakkede krydderurter svarer til ca. 1 tsk tørrede
1 æggeblomme jævner som 5 gr. mel.
6 æggeblommer fylder 1 dl
3 æggehvider fylder 1 dl
1 liter saft stivnes med 15 bl. husblas
1 liter mælk stivnes med 15 bl. husblas
1 liter piskefløde stivnes med 10 bl. husblas
1 æg stivnes med 1 bl. husblas
100 ml = 0,1 l
125 ml = 1/8 l
250 ml = 1/4 l
375 ml = 3/8 l
500 ml = 1/2 l
1000 ml = 1 l
1 tsk = 5 ml
1 tsk = 5 gr
1 spsk = 15 gr
1 str. spsk = 10 gr
1 spsk = 10 ml
4 spsk = 1 dl
2 cl = 20 ml
1 snes = 20 stykker
1 dusin = 12 stykker
1 ol = 80 stykker
1 dl byggryn = Ca. 55 g
1 dl flormelis = Ca. 50 g
1 dl havregryn = Ca. 30 g
1 dl hvedemel = Ca. 60 g
1 dl Kakao = Ca. 45 g
1 dl kartoffelmel = Ca. 70 g
1 dl kokosmel = Ca. 35 g
1 dl mannagryn = Ca. 70 g
1 dl rasp = Ca. 40-45 g
1 dl revet ost = Ca. 30 g
1 dl risgryn = Ca. 80 g
1 dl sagogryn = Ca. 65 g
1 dl smør/margarine = Ca. 90 g
1 dl sukker = Ca. 85 g
1 dl ærter (gule) = Ca. 80 g
1 spsk. smør = Ca. 15 g
1 spsk. havregryn = Ca. 5 g
1 spsk. hvedemel = Ca. 10 g
1 spsk. kartoffelmel = Ca. 12 g
1 spsk. mannagryn = Ca. 10 g
1 spsk. melis = Ca. 15 g
1 spsk. salt, fint bord = Ca. 20 g
1 spsk. semuljegryn = Ca. 10 g

Trackbacks - http://www.smartlog.dk/trackback/24970

Kommentarer

Skriv kommentar

Navn
Email
WWW