Lørdag, 18. juni 2005

Dagens menu 18.06.2005

Oksefilet m. Pastasalat og “Verdens bedste” kartoffelsalat
Med overraskende dessert!!!


Et lille stykke oksefilet fik lov til at komme ud af fryseren og blive varmet på grillen.

Stegen blev “gnubbet” ind i friskpresset hvidløg, og marineret med min hemmelige opskrift, som ingen kan få vristet ud af mig (Heintz eller Beauvais kan komme med et tilbud, så sladre jeg). Grillen er sat op til klassisk indirekte grillning.


Stegen blev perfekt og virkelig saftig. Temperaturen var 60 grader da jeg tog den af grillen. 63 da vi skar den ud 10 minutter efter.

Pastasalat:
1 pose pastaskruer koges og køles ned.
Tilsættes:
1/2 Rød peberfrugt i små tern
1/2 gul peberfrugt i små tern
1/2 orange peberfrugt i små tern
1/1 bundt purløg
1/2 bakke cherry tomater
1/2 bundt hakket forårsløg
8 soltørrede tomater, hakket i små stykker
2 dl ærter (Vi brugte frosne, der blev tøet op…)

Blev blandet i en dressing af: Creme fraiche 9%, ketchup, sød chilisauce, meget paprika Edelsüss,  salt og peber. Dertil 1 fed hvidløg.

En tilpas mængde dressing (ikke for meget) blandes forsigtigt i pasta-salaten.

“Verdens bedste” kartoffelsalat:

Kog den ønskede mængde kartofler og lad dem afkøle (kan med fordel koges dagen før).

Lav en dressing bestående af:

Creme Fraiche 9% smagt til med lidt mayonnaise
Salt & Peber
Og et bundt fint hakket forårsløg (Hele hemmeligheden!)

Bland kartoflerne i dressingen og lad kartoffelsalaten hvile i køleskabet mindst 1 time inden servering. Vi har tilsat 1/1 bundt hakket radiser, men det kan udelades.

Varianter:
Put eventuelt fint hakkede peberfrugter (kun rød & gul - grøn er for bitter i smagen).

Alle har deres favorit opskrift på kartoffelsalat, men denne meget simple opskrift har imponeret vores gæster hver gang - og det tager kun 2-3 minutter at lave - når først kartoflerne er kogt og nedkølet.

Det kan absolut ikke anbefales at bruge kartofler fra glas. De smager fælt og har en underlig konsistens.


Så er Johnny klar til at spise

Så er Bettina også klar. Mums

OG HER ER SÅ DAGENS STORE OVERRASKELSE!!!!

Vi skal se film iaften, så jeg prøver at eksperimentere med at lave popcorn. Mange har på www.bruglaaget.dk efterlyst opskrifter på popcorn. Enkelte mener man skal bruge en dyr Weber-wok, men jeg forsøger mig nu altså med 2 foliebakker med olie og majskorn.


På grillen med bakkerne, og kryds fingre for at det går godt…


Efter 3-4 minutter løftes låget, da jeg kan hører “pop” lyde…


Vupti. 5 minutter, og så er der nok popcorn til en hel spejderlejr.

- Bedst af alt, så stinker hele huset ikke af olie/popcorn. Og foliebakkerne vaskes blot af og bruges igen.

Endnu en success på grillen. Weber er en sjov sport.

Trackbacks - http://www.smartlog.dk/trackback/22477

Kommentarer

steen tirsdag, d. 21. jun

Bare genialt, godt tænkt. Jeg glæder mig allerede til at overraske nogle gæster med popcorn på terrassen, uden at skulle investere i "vok-panden"

Ivan Pedersen søndag, d. 26. jun

.med min hemmelige opskrift.

På en side med opskrifter ?????

Solander torsdag, d. 21. jul

Er popkornene lavet på direkte eftervarme?

Johnny Larsen torsdag, d. 21. jul

Jeps. Og de blev bare gode....

Skriv kommentar

Navn
Email
WWW